Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Vprašanje (?)

Vprašanje (?)

Spoštovani!

V mojem vidu opažam motnje oz. drobne pikice (bele), ki se pojavljajo stalno po celi vidni površini obeh očes. Gre za zelo veliko število drobnih pikic, ki so vidne šele v temnih prostorih oz. temi (npr. ko gledam v monitor jih ne opažam). Opažam jih zagotovo že kako leto, niso postale ne večje, ne manjše. Kaj bi to lahko bilo? Ali je lahko to posledica monitorja?

Pred kratkim sem, ko sem gledal skozi okno, opazil izjemno sunkovite črte na vidnem polju, na obeh očesih, ki so se pojavile le dvakrat s majhnim zamikom (»sunkovito«). Črte so bile bele (kot strela) in mislim, da so te črte predstavljale žilice v očesu. Ali to pomeni, da imam previsok očesni pritisk? Ali lahko, če bi imel previsok pritisk v očesu, to povzroči kakšne trajne težave s vidom?

Lepo pozdravljeni in hvala!

Seveda je to po internetu težko ugotoviti, vendar ste razmišljali v pravilno smer. Včasih se to dogaja, če steklovina pritisne na mrežnico (to se dogaja ob kakšnih naporih) ali pa pri povečanem tlaku v očeh. Seveda povečan tlak, povzroča nepopravljive posledice, zato pojdite na pregled k zdravniku.

Več o tem lahko preberete na moji internetni strani pod “glavkom”:

Lp.

New Report

Close