Najdi forum

vedno se govori da naj bi imeli 5-6 obrokov dnevno.
zanima me kaj spada pod te obroke.
kajti če ješ študentsko kosilo, potem še kosilo doma pa večerjo pa še vmes tri obroke, to ne more biti zdravo prehranjevanje!
moti me tudi to da so obroki sestavljeni takok, da jih je kot študent težko zaužit če ne gre časovno pa ne gre finančno.
zato bi prosil za nasvet kako se naj študent zdravo prehranjuje!?

Število obrokov je izredno pomembno, da preprečujemo stradanja po 8 h in več, ki jim potem pogosto sledi nepotešljiva lakota, ob kateri človek navadno zvečer zaužije večje količine hrane kot bi jih pri enakomerno razporejenih obrokih tekom dneva.
Zelo pomemben je zajtrk, v zadnjem času kar nekaj zelo pomembnih raziskav potrjuje vlogo zajtrka pri ohranjanju zdravega življenjskega stila in zdravega hranjenja tekom življenja. Vsebuje naj OH, skodelico mleka, lahko 2 srednja kosa kruha ali en kos kruha in musli, odvisno pač od želj posameznika.

vmesna obroka: dop, pop malica in ev. nekaj pred spanjem lahko predstavlja en jogurt, ali jabolko ali morda tri kekse.
Za zajtrk, kosilo in večerjo pa je pomembno, da so sestavljeni raznoliko, da vsebujeta ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe ter zelenjavo po želji.

Obilnost obrokov je seveda odvisna tudi od dnevne telesne aktivnosti, pri celodnevnem sedenju seveda nista mišljena dva ‘gostilniška obroka’ hrane na dan.

Pomembno je prisluhniti svojemu telesu, ob rednem ritmu hranjenja bo to postopoma vse lažje. Ni enotnih receptov. Večina ljudi, ki je na neprestanem hujšanju je osuplih nad količino hrane, ki jo lahko človek z zdravo telesno težo zaužije z enakomernimi obroki tekom dneva in se ob njen ne zredi.

Pozdrav,
Marija Anderluh

iskreno se Vam zahvaljujem za odgovor!

New Report

Close