Najdi forum

Anoreksija pušča mnogo posledic,saj je to navadno stradanje suhih ljudi,ki menijo da so debeli.Ta stavek drži,ali ne?Ampak,da si na primer res debel(imaš več kot 20 kg preveč)in tudi poskusiš stradanje,kako je s tem?To potem ni anoreksija in nima istih posledic,ali ne?Kaj mislite koliko približno bi shujšal,če ne bi mesec dni nič jedel???Vprašanja so samo iz splošnega zanimanja,saj jaz nimam težav z debelostjo,ampak me pa vseeno zanima, kar tako.Na drugo vprašanje(koliko približno bi shujšal,če ne bi mesec dni nič jedel)boste morda težko odgovorili,oziroma ne boste vedeli.Poskusite mi povedati vsaj približno,saj se na to absolutno bolje spoznate kot jaz.Oprostite zaradi zakompliciranih vprašanj,ampak sem zelo radovedna.
S spoštovanjem,
Naomi

Draga Naomi,
radovednost nas v življenju spodbuja k odkrivanju novega, meni pa tvoja vprašanja povzročajo kar nekaj preglavic, in odločila sem se, da ti čisto točno v številkah ne bom odgovorila, ker je to nemogoče, pa tudi v razponih bi težko odgovorila, oz. bi morala pobrskati po kakšni zdravstveni enciklopediji oz. knjigi o hujšanju – lahko pa to še vedno storiš ti.
A pojdiva lepo po vrsti: Kot praviš: “Anoreksija pušča mnogo posledic” – to drži (o tem si lahko kaj več prebereš v kakšni knjigi o motnjah hranjenja). Ne drži pa tvoj opis anoreksije kot “navadnega stradanja suhih ljudi,ki menijo da so debeli”. Anoreksija je resna bolezen, z veliko elementi zasvojenosti in nikakor ne gre za preprosto odločitev stradati. Res najbolje, če si kaj več prebereš o tem (npr. knjižica Ko hrana ni več hrana, ali pa kakšna internetna stran o motnjah hranjenja).
Vprašanje o stradanju ljudi s preveliko telesno težo je pa zapletena zadeva – včasih gre lahko pri tem že za začetek anoreksije, včasih pa oseba po obdobju posta ali hujšanja z dieto začne z “normalnim” hranjenjem, in tudi v obdobju stradanja živi svoje življenje v običajnem ritmu – brez pretiranega ukvarjanja s hrano, gibanjem in drugih sprememb, značilnih za anoreksijo. A naj dodam, da se včasih ne ve, kam bo vodilo daljše stradanje.
Enomesečno stradanje bi prav gotovo prineslo veliko izgubo v kilogramih – odvisno tudi od siceršnje aktivnosti in hranilne vrednosti zaužitih tekočin. Ne bom si pa drznila računati.
Sicer to ni del tvojih vprašanj, a vseeno bi dodala, da bi bil zelo verjetno enomesečni post precejšnje tveganje za človekovo zdravje.
S spoštovanjem in lepimi pozdravi,
Ana

anoreksija je motnja prehranjevanja, kjer človek postopoma izčrpava svoje telo. Je duševnega izvora in za njeno ozdravitev je potrebno odkriti vzrok in se zdraviti pod zdravniškim nadzorom. Težko bi imel kdo tako močno voljo inb stradal toliko časa ne, da bi se kdaj pregrešil. Ta “pot hujšanja” ni naravna, in daleč od zdravega. Telo se mora počasi navaditi manjše količine hrane, drugače pride do posledic (ki niso prijetne). Seveda pa ta količina hrane ne sme biti premajna!!!!!!!S tem se že ni za igrati-uči se od mene.

Pa,ce si res debel in se spuscas v stradanje,ima tudi tiste posledice,izguba perila..pa te stvari?

New Report

Close