Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vprašanje

Vprašanje

Pozdravljeni.

V obdobju zadnjega meseca se je 3x zgodilo, da se mi je v v levem delu vidnega polja nenadoma pojavila vzorčasta, utripajoča mavrična črta (zdi se, da na levem očesu), ki se je sčasoma začela dvigati in nato izginila… Utripajoča črta je izginila po 10 minutah, potem pa se je vid ponovno zjasnil. Ob tem me glava in oči niso bolele, težave sem imela le s fokusiranjem pogleda na eno točko… Pišem vam, ker so me omenjene situacije presenetile, saj do sedaj nikoli nisem imela težav z vidom. Nedolgo nazaj sem bila na pregledu vida zaradi službe in je bilo vse bp.
Zanima me, kaj bi bili lahko možni vzroki za to?

Spoštovani, po vašem opisu težav sem mnenja ,da je to migrenski, očesni ekvivalent. Moralo bi pa biti na obeh očeh. To ugotovite, če si pokrivate enkrat eno, drugič drugo oko in so znaki enaki na vsakem očesu. Ti migrenski ekvivalenti se dogajajo v vidnem centru možgan in ne v očesu. Nastane pri preutrujenosti, vremenskih spremembah, padcu nivoja. krvnega sladkorja itd.
Če je pa le na enem očesu, morate na pregled k oftalmologu. Lep pozdrav, Dr Gorazd Kolar

*******************************************

Lepo pozdravljeni!

Prosim za mnenje glede hčerine dioptrije.

Hči je star 5 let in je bila zaradi pogostih glavobolov napotena na preiskave v očesno ambulanto.

Meritve so bile naslednje:

DO: +0.50 -0.25/170

LO: +1.0 -0.25/170

VDLO: 1.0s.c.

Čez 1 mesec pa so ji opravili še skiaskopijo v homatropinu, kjer so bili rezultati :

DO: +1.50 -0.25/25

LO: +2.0 -0.75/165

Po opravljenih preiskavah sedaj svetujejo samo spremljanje in kontrolo septembra. Mene pa zanima, če bi bilo mogoče dobro, da bi že sedaj dobila očala.

Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav

Spoštovani, mnenja sem, da bi bila očala, posebno pri bližinskem delu potrebna  in bi glavoboli izginili. LP dr Gorazd Kolar

Spoštovani, mnenja sem ,da naj otrok le dobi očala za dioptrijo, ki je bila ugotovljena na pregledu. Obstaja možnost, da ta, sicer nizka daljnovidnost povzroča glavobole. LP dr Gorazd Kolar

Spoštovani, mnenja sem, da zaradi sicer nizke daljnovidnosti, otrok dobi očala. LP dr Gorazd Kolar

New Report

Close