Najdi forum

Spoštovani duhovni učitelj,

imam veliko vprašanj za vas, vendar bi vam bila hvaležna že za en stavek odgovora na vprašanje, samo kot usmeritev.

1. Če ljudje spolnost zlorabljamo, ali to pomeni, da je masturbacija slaba za nas?
2. Ali obstaja reinkarnacija?
3. Ali smo kot posamezniki nesmrtni, kot nam obljubljajo praktično vse vere?
4. Ali je Kristus vstal od mrtvih in ponovno prišel v staro telo?
5 Ali ste že kdaj zadeli večjo vsoto denarja na loteriji in ali imate duhovne sposobnosti, da bi to ustvarili, če bi si zaželeli?
6. Kaj mislite o urokih?
7. Ali verjamete v determiniranost z usodo ali v brezmejne možnosti?
8. Ali je homoseksualnost napačna?
9. Ali je boljše denar brezskrbno trošiti ali skrbno varčevati?
10. Kaj menite o ljudeh, ki si s prevarami in lažmi pridobijo denar?
11. Kaj naj si mislimo, če smo v službi depriviligirani?
10. Kaj je smisel človekovega življenja?
11. Kaj bomo, ko ne bomo več ljudje?
12. Kdo nas je ustvaril?
13. Ali verjamete vedeževalcem?
14. Kdaj (od spočetja) pride duša v telo?
16. Ali je abortus negativna karma?
17. Zakaj ljudje, ki niso mislili nič slabega, umrejo za rakom?
18. Zakaj je toliko ljudi hinavskih?
19. Kaj naj si človek prizadeva?

Pozdravljena slamnata vrtavka!

Najprej me naslavljaš z duhovnim učiteljem in naj ti odgovorim z vprašanjem, s čim sem si to zaslužil?? Moje delo je, da svetujem ljudem na področju izboljšanja kvalitete življenja. Že res, da to vsebuje tudi nekaj duhovnosti, saj si brez nje ne moremo predstavljati boljše kvalitete življenja, pa vendar. Duhovnost je zelo široko področje, zelo globoko področje, ki se nahaja nekje na koncu zelo dolge poti in nikoli si nisem lastil naziva, s katerim me naslavljaš. Je pa res, da sem se podal na pot iskanja že davno in lahko ti govorim o vtisih iz moje poti. Torej te prosim, da moje odgovore sprejmeš, ko take. Torej odgovore fizične osebe na svobodi, ki sem jih pobral nekje na moji poti…..

1. Od kod ideja, da ljudje spolnost zlorabljamo. Bog je dal človeku in delfinom, kot edinim bitjem na svetu, možnost uživanja v spolnosti. Verjetno z namenom, ker Bog pač ni storil ničesar brez namena. Če je dal človeku možnost uživanja v masturbaciji, je tudi to storil z namenom. In ker se nam ne posuši spolovilo ali nam ne zrastejo grozne dlake na rokah, niti se nam ne izsušijo možgani od masturbacije ( kot glase grožnje nekaterih dušebrižnikov ), ne vem, zakaj bi bila masturbacija slaba. Mislim celo, da je v nekaterih okoliščinah celo dobra, dokler ne postane zamenjava za spolne odnose;

2. Reinkarnacija obstaja, globoko verjamem v to;

3. Duša je nesmrtna, to trdim, čeprav je zaključna faza duše, ko se združi s svojo komplementarno dušo, še malce nejasna. O tem se te dni pogovarjam s svojim vodnikom. Kaj pa je posameznik? Telo, duh in um? Ali je še kaj več? Mislim, da je več. Mislim, da je telo sestavljeno iz mnogih teles, od fizisa, do astralnega, ezoteričnega in energetskega telesa. Vsekakor fizično telo podleže smrti, ko v njem ni več življenske energije. Spremeni se v prah, iz katerega je nastalo. Vsekakor duša zapusti telo v trenutku smrti telesa ( ko istočasno umer tudi um )in se poda na iskanje novega okolja, v katerem bo ozdravila še preostanek svojih karmičnih dolgov. Ker pa je po Einsteinu energija neuničljiva, energetsko telo in z njim astralno in ezoterično telo, prevzame novo obliko oz. se združi z Energijo, ki jo imenujemo tudi Bog. Ker pa je Bog popoln, ni bil v človeku le del Boga, ampak cel Bog. Ta isti, cel Bog pa je seveda tudi v vsakem martinčku. Zdaj se je potrebno torej odločiti le, kaj je “posameznik”, ki ga omenjaš;

4. Kako je potekalo tole okrog Kristusvega vstajenja še vedno raziskujem v okviru komparativne teologije. Vsekakor je vstal v svojem telesu in vprašanje je le, ali je sploh umrl oz. ali govori pričanje o njegovem vstajenju o njegovem fizičnem ali kakšnem od drugih njegovih teles. Sveto pismo oz. posamezni evangeliji so zelo pogosto tudi pisani v dokaj populističnih prispodobah. Bog naj bi človeka namreč ustvaril po svoji podobi. Pa vendarle Bog vsekakor ni tak, kot ga je, po populistični razlagi, narisal Michelangelo na kupolo Sikstinske kapele v Rimu. Tu se pojavlja pomen izraza “podoba”. Tudi ti imaš o sebi ustvarjeno, n.pr. neko samo – “podobo”, ki nikakor nima fizičnih elementov…;

5. Loterije ne igram, dvomim pa tudi, da ima kdorkoli duhovne sposobnosti uganiti zmagovite številke, ker to vsekakor ni v skladu s kozmičnim zakonom namena..;

6. V uroke ne verjamem. Vseobsegajoča Višja sila ima samo pozitivno intencijo, po definiciji, da je popolna. Je pa misel seveda dosti močnejša sila, ot si lahko sploh predstavljamo in urok je potemtakem ( po Kojcu ), lahko le produkt lastne misli;

7. Verjamem v determiniranost z Božanskim načrtom, hkrati pa tudi v brezmejne možnosti, ki pa so podobne pokru. Človek je edino živo bitje, ki mu ni potrebno slediti svojim nagonom, ampak ima možnost izbire. Seveda se ta možnost izniči z nabiranjem in odplačevanjem karmičnih dolgov ( po D. Chopri );

8. Izogibam se sodbam, ker ne poznam celotne, torej absolutne resnice, zato homoseksualnosti ne obsojam. O tem, ali je napačna ali ne in ali ustvarja karmične dolgove ali ne, odloča le tisti, ki pozna absolutno resnico. Ko bom na svoji duhovni poti prišel tako daleč, da bom lahko vspostavil komunikacijo z Njim v sebi, ga bom povprašal, obljubim, in ti sporočil. Zaenkar ima, kot moj vodnik, dovolj dela z vsakodnevnimi vprašanji, ki mu jih zastavljam;

9. Vprašanje denarja ni v stilu duhovnosti, ker je samo menjalno sredstvo, ki je zamenjalo školjke na pobudo Feničanov. Če je menjalno sredstvo, potem mora krožiti, ker če leži, ne izpolnjuje več svoje funkcije. Mi je pa nekdo nekoč rekel, da ni vse v denarju. Bojda je nekaj tudi v nepremičninah….;

10. Zopet me hočeš spraviti do tega, da bi sodil; tokrat o ljudeh, ki so si s prevarami in lažjo pridobili denar ( verjetno misliš tu na kapital, kot tak in ne samo na denar, kot menjalno sredstvo ). Lahko le odgovorim v smislu 2. in 3. kozmičnega zakona – “Kar seješ, to žanješ!”. Trenutna recesija samo potrjuje mojo trditev;

11. Težko ti odgovorim na vprašanje, kaj bomo, ko ne bomo več ljudje, ker nisva poenotila mnenja, kaj smo ljudje. Če si, recimo tu človek in potem, ko v tvojem telesu zmanjka življenske energije, umreš ter se tvoje telo spremeni v prah, iz katerega je nastalo, tvoja duša pa odplava v čakalnico, kjer čaka na naslednjo inkarnacijo v pravo okolje, kam greš pa ti?????

12. Z besedico “ustvaril” si že sama odgovorila na svoje vprašanja. Ustvarja vendar Stvarnik;

13. Verjamem, da imajo nekateri ljudje, ki so dosegli samadhi in živijo med nami, odprto tretje oko, pomeni, da se komunicirajo izven nam znanih petih dimenzij in imajo uvid v del ali v celoten Njegov načrt. Vendar sem vedno dvomil, da se On ukvarja z odgovori na vprašanja, kot jih postavljajo ljudje vedeževalkam na linijah 090….;

14. V komparativni teologiji se mi zdi indijska filozofija ( in ne religija, kot sta Budizem in Hinduizem, ki sta nastali pod vplivom vdorov Arijskih plemen v dolino Inda ) najbolj očiščena marketinških primesi in potreb institucionalizirane religije ( cerkev, katera koli že ). Zato uporabljam to filozofijo v najbolj izvirni obliki ( Patanjalijeve Sutre, Upanišade, Bhagavat Gita, Vede ). Le-ta pojasnjuje, da se duša naseli v telo ob rojstvu ( kar mi je popolnoma logično, kajti kaj bi materino telo počela z dvema dušama? );

15. TO VPRAŠANJE MANJKA

16. Tudi tule bi moral soditi, glede abortusa. Čeprav duše še ni v telesu, pa v telesu zarodka obstaja energija ( saj se, recimo, razvija ). Ampak anergije ne moremo ubiti ( po Einsteinu ). In za koga naj bi bil abortus negativna karma? Za tisto posiljeno 13-letno neplanirano mater? Za izvajalca abortusa, ki izpolnjuje nekaj, kar mu je bilo dovoljeno naučiti se? Ali morda celo za zakonodajalca, ker ni poslušal volje vodilnih krogov v RKC???

17. Rak je bolezen našega časa, vsaj v takšnih razsežnostih, kot se pojavlja. To je seštevek vseh čutenj, strahov in predvsem razmišljanja, ki vpliva na organizem, da prepozna zločesto celico, kot dobro in prične izvorno celico slabiti. Ko pride čas, se naše telo pač poslovi. Načinov je nešteto in rak je samo eden od njih;

18. Ljudje so hinavski v svoji vnemi, da bi zaodvoljevali potrebe svojega ega;

19. Človek naj bi si prizadeval živeti po kozmičnih zakonih, z zavedanjem le-teh. Prizadeval naj bi se ustvarjati notrano komunikacijo in postati eno s seboj ter s tao izogniti nadaljnemu rojevanju v ta svet, v katerem prevladuje egos s svojimi kratkoročnimi interesi.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

dobro, da je slamnata vrtavka izpustila 15. vprasanje. Upam, da ne bo zamere ampak mene pa zanima, kaj igor ve o wu wei-u. nekaj sem slisala o tem, da je mozno ozdraviti na ta na nacin vse bolezni?

Upam, da to ne bo postalo tekmovanje, kdo zna vprašat vprašanje, na katerega Igor ne ve odgovora….

Wu-Wei je osnovni princip Taoistične filozofije in ne neka zdravilna tehnika. Bistvo te filozofije je v “ne početi ničesar” pa vendar se vse dogaja. To je, recimo, princip kroženja planetov. Nihe ne dela ničesr,pa vendar se vse dogaja.

Na Wu-Wei filozofiji temelji recimo Tai ji Quan veščina, na zahod pa se je prenesla inačica zdravljenja po tej filozofiji, ki se tu imenuje “BOT” ali Body Aligment Technique. Gre za obliko masaže, ki v bistvu “ne počne nič”, pa vendar se orgnizem spet vteče v svoje ustaljene in izvorne tirnice in procese. Ne vem, ali kdo pri nas uporablja to tehniko, sem pa lani poleti prisostvoval predstavitvi te tehnike in me ni “Bog ve kako” impresionirala. Vsekakor pa je, kot filozofija, bližje vzhodni mentaliteti in načinu razmišljanja. Sicer pa tako vsaka tehnika zdravi vse bolezni, mar ne? Le prepustiti se je potrebno dogajanju in ne delovati, da bi se le-to dogajalo…..

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Dragi Igor!
Ker sem nova na teh straneh, sem sla v obdelavo vseh pisem. Nisem vsega pregledala, ampak sem videla veliko odgovorov. Hvala ti za vse

odgovore, ki jih posredujea.Res si ena lucka, ki je posijala v moj svet po dolgem obdobju teme ali pa je bil vsaj mrak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close