Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Vprasanja (manjsa fobija)

Vprasanja (manjsa fobija)

Mam fobijo sicer ne hudo ampak vseeno je to razlog zakaj nisem sel 8 let zobozdravniku.. Po dolgem casu sm sel dezurnemu zaradi bolecine in mi je vrtal brez inekcije, razocaran sm bil ker je prevec bolelo, pa zdrzim marsikatero bolecino ampak ta je bla pa prevec.rekel sem mu da bi rad inekcijo pa nevem zgledal je tip ki ga sploh ne briga ce me boli al ne 🙁

tko da mi je cisto zbilo voljo..

zbral sem pogum in se narocu pri drugemu bil je kar v redu in mi spulil in vrtal brez bolecin. ceprav se vedno ne razumem kako me ni bolela 8 spodnja kjer je vrtal ker mi ni dal inekcije. inkecijo mi je dal za spulit na zgornji drugi strani celjusti kar pa seveda ni primlo tam kjer je vrtal. Rekel je da nisem cutil nic ker je ‘pazil’ plomba pa je kr velika tko da mi to res ni jasno.

vsekakor bi sel na laser!, ceprav temu trenutnemu kr zaupam ampak nasplosno sem skepticen do nezasebnih storitev.

moja vprasanja za Nataso eno, mate izkusnje z fobicnimi pacienti?

mam precej slabih zob (se boljse , korenin) za spulit in eden spredaj mi manjka pa mi je rekel zobozdravnik ki hodim da ni prostora za umetnega in govoril o neki ‘zavesi’, kaj bi to blo? in kaj resno ne morem imet umetnega 🙁 ?

Implant pa nocem , ker sm gledal operacijo in se mi zdi pregrozna zame, tud ne bi rad mel zeleza v celjusti ceprav vem da se to ne cuti, prepozno sm razumel da morem skrbet za zobe .. Ampak ni tako hudega razen tega da mi eden spredaj manjka , in se pocutim seveda slabo zaradi tega, morem pa to cimprej uredit ker grem v tujino !!!

Ce vam pomaga lahko pripnem sliko manjkajocega zoba..

Drugace sm zasledil v Kopru kliniko ki se hvali z operacijo v splosni anesteziji (narkozi) , mene zanima ali je to IV sedation ali kaj drugega?

Pricakujte moj klic v kratkem(cakam placo :P)

Pozdravljeni,

zastavili ste mi kar precej vprašanj.
Vsakodnevno imam paciente z večjim ali manjšim strahom pred zobozdravstvenimi posegi. Fobični pacienti so na srečo redkost.
Kaj je zdravnik mislil z “zaveso” na zobeh, res ne bi vedela.
Posegi v splošni anesteziji so možni in se navadno izvajajo na klinikah, saj potrebujemo pri tem cel team zdravnikov; zobozdravnika, zdravnika anesteziologa. Pogoj za poseg v splošni anesteziji je, da ste popolnoma zdravi, tako da je predhodno potrebno napraviti več preiskav. Znano mi je, da izvajajo takšne posege na Stomatološki kliniki v Ljubljani in sicer pri osebah s posebnimi potrebami. Vsaka splošna anestezija predstavlja precejšen stres za organizem, zato vam jo odsvetujem. Sedacija pomeni medikamentozno pripravo pacienta na poseg z namenom pomiritve.
Moj nasvet; svetujem vam, da si izberite zdravnika, ki mu lahko zaupate, mu razložite vse svoje strahove in dvome, zaupate njegovim posegom in vztrajate do konca. Najslabše je, da hodite od ordinacije do ordinacije in se poslužujete urgentnih posegov. Na tak način si boste težko pridobili zaupanje.
Sicer dobrodošli.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

Natasa!

Hvala vam za odgovor…

Nic kej posebno se ne bojim , sam bi rad da me zdravnik razume in ne obsoja ker nisem tako dolgo hodil…

Vsekakor bom poklical vaso ordinacijo in se tam okoli 6ga narocil pri vas, ceprav vas ne poznam mi dajate obcutek zaupanja!
Edino kar mi fali je kaksna web stran, ampak neki sem najdel in ponavadi mi je dovolj fotografija zobozdravnika (se slisi smesno) ..lol !!

Hvala za odgovor, po vasem odgovoru torej ta varjanta odpade (splosna anestezija) me ne zanima… Z inekcijo nimam problemov, edino kar zahtevam je nebolec poseg..

Blueberry pozdravljen!jaz sem prav taki primerek kod ti,oz tudi jaz se na smrt bojim zobozdravnikov oz posegov!najbrž izvira že vse to iz zgodnjega otroštva..a pustimo zdaj to!
Tudi jaz sem postavila kar nekaj vprašanj gospej Nataši in mi je lepo odgovorila.res je že po odgovorih videt,da je to potrpežljiva ženska vredna zaupanja:)To je za nas velik plus,oz odrešenje vsaj kar se s zobozdravnikove strani tiče.oz drugače bom napisala,kar si že tudi ti;že tako se grozno počutimo mi ki imamo fobijo in s tem posledično nismo bili pri zobozdravniku par let in seveda rezultat tega je katastrofa v ustih!zdaj pa še neodobravanje,mogoče še posmeh in zadirčnost zobozdravnikov(kar se mi je oboje zgodilo)..to je pa hudo,pa čeprav se komi na stol usedeš..
No blueberry,prosim te če mi boš lahko sporočil kako je bilo!!
ogromno sem iskala po netu,brala o različnih ambulantah kjer ponujajo tako in drugačno storitev,a se mi res zame zdi najprimernejša gospa Nataša.
dosti sem pisala pod vprašanje STRAH PRED ZOBOZDRAVNIKOM tako da lahko si moje strahove in vprašanja tam prebereš.
Res bom pa ZELO ZELO VESELA,ČE ME BOŠ KONTAKTIRAL.
lahko tudi na mail:[email protected]

New Report

Close