Živjo.
Sem 19 let star študent, ki bi se rad spravil v roke. Visok 185 centimetrov sem mnogo pridobil na kilaži in sem bil že skoraj na 100 kg (kar sem se preklel da ne bom presegel). Torej, pri ene 96 kg sem začel hujšati z urejeno prehrano (vsaj 4x na dan jem), pomagal mi je tudi moj prijatelj ki se ukvarja s tem na profesionalni ravni.
Kruha sem se odvadil (jem samo zjutraj), prav tako ne jem več skoraj nič krompirja, zjutraj pojem 3 jajce in mogoče kos kruha, od 10-12 pojem jabolko, ob dveh, treh pojem kosilo (na žaru pečeno meso, testenine z tuno ali drugo polivko,…) popoldan če sem lačen spijem jogurt (navadni), zvečer za večerjo pa včasih meso, včasih ovsene kosmiče z jogurtom (1.3), včasih skuto (samo).
Pijem samo vodo ali čaj, ter kavo (skuhano doma z malo mleka in žličko sladkorja), sladkanih pijač sem se odvadil bolj kot ne. Zanima me prvo tukaj če je ledeni čaj primerna pijača?
No, vsak dan vsaj 1 uro tečem, če ne tečem igram nogomet ali košarko vsaj 1 uro. Shujšal sem na 90 kg v enem tednu (vagal danes zjutraj na tešč in je kazalo 90.5), delam vaje z lastno težo (dvigovanje na “štangah”, skleci, trebušnjaki, etc.). 80 je dream weight, zanima me koliko časa bom rabil za trebušne da se mi začnejo poznati? Ne nameravam odnehati, ker vsakič ko podvomim vase, si dam na youtube nek motivacijski video ali pa kak komad in poslušam, da me nabije spet motivacijsko do neba. Rad bi postal fit. Zato me zanima če imate še kakšne predloge za prehrano, kaj je varno jesti in kaj ne? In kako se znebiti lakote ob 23. uri zvečer oz. kaj je varno takrat pojesti da vsaj zaspim (ker sem včasih še lačen).
Aja, a res kofein kuri maščobe? (iz doma skuhane kave) 🙂
Če si dosegel negativen trend, potem se samo drži tega. Prepričan sem, da bi se dalo v tvojem primeru narediti še kaj bolje, vendar s tem se boš ukvarjal sam ko boš na tistem nivoju.
Ledeni čaj je tehnično gledano sladkana voda. Verjemi mi, ne rabiš sladkane vode.
Zvečer nekako ne bo najboljše jest ovsenih kosmičev. Zečer ješ hrano, ki ni energetsko bogata.
Če je lahkota zvečer prehuda, lahko pomeni, da si jedel premalo, hormoni naredijo svoje in postaneš lačen. Zvečer poskusi s kakšno skuto.
Kava ni nek omembe vreden topilec maščob!