Najdi forum

Za tiste, ki ste že posvojile otroke iz tujine imam nekaj vprašanj, če ste tako prijazne in mi odgovorite:
1. S katerim datumom se prične posvojiteljski dopust in ali so ti dnevi (150) delovni ali koledarski dnevi?
2. Ste na CSD urejale zadeve glede posvojiteljskega dopusta in nadomestila ob vrnitvi iz tujine ali že pred samim odhodom.
3. Kako je z delodajalcem?

Hvala vam, če mi boste odgovorile.

In vsem najlepše.

Živjo,
posvojiteljski dopust smo začeli z dnevom, ko smo otroka pripeljali v Slovenijo, za otroka do štirih let je 150 koledarskih dni. Vse smo urejali, ko smo prišli domov. Delodajaca moraš prej obvestiti, najbolje takrat, ko veš natančen datum, kdaj bo otrok doma.
Upam, da si z odgovori zadovoljna, če pa je še kaj potrebno, vprašaj.
Srečno, upam, da boste kmalu doma.

Hvala Ali!

Če nisem preveč nadležna: kaj pa vse potrebuješ za odobritev posvojiteljskega dopusta in nadomestila? Saj bom vprašala še na CSD, a želela bi se malo prej pripraviti.
In kako se urejajo papirji za otroka doma?

Vprašanj je polno, najbrž je kar težko vse urejati, ko imaš otroka tukaj.

vse dobro.

Ko je otrok doma, ni nič težko urediti.
Preden smo šli po otroka, sem povedala na CSD, kdaj pridemo. Ko je bil doma, sem se oglasila s prevedenimi dokumenti. Jaz sem to urejala potem, ko je bil otrok doma, sama pa sem koristila še letni dopust, šele potem sem nastopila s posvojiteljskim. Potrebno pa je bilo dati zahtevek na sodišče za priznanje sklepa tujega sodišča. Ko je bilo to rešeno, smo lahko urejali ostalo(EMŠO, davčno,…) Na CSD takšnih primerov nimajo prav veliko, pa se stvari bolj sproti rešujejo. Prepričana sem, da ti bojo znali svetovati.
LP

New Report

Close