Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vpraš.

vpraš.

Spoštovana ga. Danica Rotar-Pavlič , zanima me vaše mnenje glede naslednjega: že v srednji šoli sem imela občasne, periodično ponavljajoče težave v predelu mehurja – bolečine, vnetja, slaba voda – večkrat sem jemala antibiotike; po zaključku fakult. in nekaj letih službe pa občasne, periodično ponavljajoče težave v predelu ledvic – občasne bolečine, pred nekaj časa jemala antibiotike zaradi slabe vode.
Opazila sem, da ob povečanem naporu, stresu oz. zmanjšanju odpornosti pride do težav v omenjenih predelih. Zanima me kaj lahko naredim preventivno: zaenkrat sem zaradi bakterij še povečala higieno (umivanje z intim. milom), vsakodnevno nosim ledvični pas, občasno pijem čaj za mehur, ki ga kupim v lekarni in občasno pijem sok iz brusnic z dodatkom roobois čaja.

Če pomislim od srednje šole do sedaj nisem bila tolikokrat prehlajena ali imela gripo; ko sem bila bolna sem bila vedno v povezavi z mehurjem, zdaj pa z ledvicami.

Zaradi občasnih bolečin v predelu ledvic, me zanima tudi kako ločiti ali gre za bolečino v predelu ledvic ali morda križa (občasno nosim dojenčka-nečakinjo), imam tudi dolgotrajno slabo držbo – puklavost in dolgotrajno delam v prisilni drži – to sprašujem tudi zato, ker ne vem kdaj iti na preglede k osebnemu zdravniku ob nastopu bolečine, saj ko pride do samega vnetja je ponavadi že precej pozno: utrujenost, slabo počutje, vročina, dehidracija…

Hvala in lep podrav.

Spoštovani!

Pri ponavljajočih se vnetjih moramo najprej pomisliti na morebitna žarišča (kotičke), kjer bi se lahko nahajali škodljivi mikroorganizmi. Pri tem ne smemo spregledati granulomskih vnetij in stanja zob in obzobnih tkiv (če imate zobovje urejeno, potem je ta skrb odveč).
Druga zelo pomembna zadeva je uživanje dovolj velike količine pijač (predvsem vode). Ker je sečnica pri ženski kratka, se ob izsušenosti in stresu kaj hitro pojavi vnetje.
Vsekakor morate opraviti tudi ginekološki pregled, kot vam naroča izbrani ginekolog.
Nekateri se kljub vsemu ne morejo izogniti ponavljajočim se vnetjem sečil. V takšnem primeru se z zdravnikom dogovorite o dolgotrajnejši preventivi z zdravili.

Želim vam veliko zdravja.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close