vpliv trave na 20-letnika
Živjo!
Veliko se govori o “zdravilnih” učinkovitostih trave… sama v to nism najbolj prepričana… zato mi svetujete o teh zadevah, kam naj se obenem po pomoč, kje naj začnem. Odnos s sinom imam na “normalni” ravni, veliko se pogovarjava, vendar ko nanese pogovor na ta del, onemi in se noče “odpreti”…. želim mu pomagati zato se tudi obračam na vas.
Imam kar nekaj vprašanj v zvezi s kajenjem trave.
Zanima me, kako redno kajenje trave vpliva na dvajsetlenika?
Če kajenje trave in pitje alkohola negatovno vpliva na obnašanje, mislim dolgoročno.
Kdaj je čas za alarm; kdaj naj ukrepamo, kdaj je tisti čas, ko naj bi se taka oseba vključila v odvajalni program (kam se obrnit)?
Lep pozdrav in hvala za mnenja in odgovore.
odvajalni program?alarm?tok hudo pa spetr ni.če bo hotu nehat kadit bo to lahko naredil kadarkol brez kakršnih kol programov.ja trava ima lahko tudi kakšne slabe lastnosti npr:zmanjšanje energije,ambicij,depresija.vendar tudi veliko pozitivnih.edn izmed pozitivnih je da trava povzroča abstraktno večplastno razmišljanje
Lep pozdrav! Jst imam 21 let ,sm poročena in imam čudovitega sina…! Vem pa dobro tudi kaj je trava, sicer je pa ne kadim , sm pa že probala! Pa glede sina se ne rabite sekirat, sej vem lahko meni govorit… meni tudi nebi bilo prijetno v vaši koži! Kajenje trave mu nič kaj ne bo škodlo, prej pa alkohol…( umirajo celice). Ko bote opazla da še kaj več jemlje, kako tršo drogo takrat vas lahko začne skrbet, takrat poiščite pomoč (zdej je pa sploh ni treba, če bo hotu bo sam nehal). Pa ne preveč silit v njega, in mu solit pamet… kr glih takrat mi mladi najbolj naredimo po svoji glavi!
Želim vam vso srečo z vašim sinom!
Ninika
Lep pozdrav! Jst imam 21 let ,sm poročena in imam čudovitega sina…! Vem pa dobro tudi kaj je trava, sicer je pa ne kadim , sm pa že probala! Pa glede hčere se ne rabite sekirat, sej vem lahko meni govorit… meni tudi nebi bilo prijetno v vaši koži! Kajenje trave ji nič kaj ne bo škodlo, prej pa alkohol…( umirajo celice). Ko bote opazla da še kaj več jemlje, kako tršo drogo takrat vas lahko začne skrbet, takrat poiščite pomoč (zdej je pa sploh ni treba, če bo hotla bo sama nehala). Pa ne preveč silit v njo, in ji solit pamet… kr glih takrat mi mladi najbolj naredimo po svoji glavi!
Želim vam vso srečo z vašo hčero!
Pa pardon kr sm napisala sin, sm se zmotla!
Ninika
Živjo, vsem, ki boste brali te zadeve!
Rada bi vam samo povedal, da se je zadeva skristalizirala, takoj po tem, ko sem objavila post tukaj gor…
Sin se je potem zaupal svetovalni delavki na svoji šoli, ta ga je tako poslušala in mu vrjela… sedaj pravi da je bilo to ključno… po njenih navodilih je takoj odšel k svoji zdravnici… ta ne dela v dispanzerju in je nadomešča ena starejša zdravnica (po moje tik pred upokojitvijo) in mu je napisala neke tablete za želodec (namreč sin ni jedela kar nekaj časa) in pa neki čaj za pomirjanje… halo… aja pa še napotnico, kjer pa bi moral čakati 2 meseca… zadeva za njene oči ni bila nujna… potem pa sem odšla takoj naslednje jutro v ZD in zahtevla njegovo zdravnico, da mi je napisala napotnico z oznako NUJNO!!! in s sinom sva takoj odšla na Zaloško in potem naprej v Psihiatrično kliniko… fanta so takoj obravnavali resno in kaj mi je drugega preostalo, kot da stojim za njim in da mu pomagam, po svojih najboljših močeh…
to želim deliti z vami, ker sem po informacijah, katere sem uspela dobit na kliniki, zvedela, da je tega sedaj med mladimi veliko…
aja nism pa še povedala kaj sploh je z mojim sinom… diagnoza ni povsem jasna… šlo naj bo za eno psihozo, pomešano z depresijo… hudo je bilo, ampak danes že pride domov za vikend in upam,da kmalu tudi domov domov 🙂
lepo bodite in brez takih in podobnih zapletov…
P.S. glede trave, moram priznati, da sem bila pošteno presenečena, ko mi je ena od zdravnic povedala, da je trava pripomogla k temu, da se je zadeva zbudila… namreč lahko sklepamo, da je zadeva že dolgo v njem spala in da se je s tem, ko jo je kadil prebudila… hvala Bogu, da je bil tako močan, da je sprejel pomoč, za katero sedaj ugotavlja, da mu je bila že velikokrat ponujena in jo je zavrnil…
Hvla vam za pismo. Največkrat se trava v naši deželi jemlje kot droga, ki ni nevarna itd.. saj ste že velikokrat slišali to štorijo. Ravno vaše pismo pa govori o nasprotnem, zato sem vam zelo hvaležen za to. kajti mladi morajo vedeti, da marihuana ni nedolžna rastlina, da vsebuje aktivne snovi, ki lahko škodijo človeškemu organizmu, zato je prav, da se je izogibajo in ne tvegajo, kajti posledice so lahko hude in za njih usodne.
ubistvu maste prav. pri travi je tako, da se lahko kadi in potem boste imeli pač te klasične znake(nekateri čoisto malo, nekateri pa jih bodo bolj opazili). Samo pazite. pri osebah ki so “nagnjene” k depresiji, samomoru ozr. takšne stvari, ki imajo slabo psiho:) pa lahko postanejo bolj depresivni, psihoza, zapiranje vas, skrivanje pred ljudmi… Ne zdaj narobe zastopit. To tu je napisano zdaj hudo. Vendar je zelo odvisno od ljudi. Pa še pojavi se to, samo pri večji porabi. Ne recimo pri enem jointu pokajenem v enem mescu.
sigurn je tak
vseen upam da boste rešli to pri sinu…
lep pozdrav, pa fajn se mejte:)
V komuni (RETO_CENTER) ni dovoljeno kaditi niti cigaret, sin se je kmalu odvadil obojega, zredil se je za deset kg v petih mesecih. Priznal pa je, da je težko prenašal tiste, ki so prišli v komuno “skurjeni “zaradi trde droge.
Svetujem knjigo: Spregovorimo enkrat o hašišu ( mogoče ni točen naslov).
Sin je po dosegu polnoletnosti samostojno zapustil komuno in ne vem kje je. Ni še konca moje zgodbe.
Mislim, da si prav postavil tezo. Jaz mislim, da je mima storila to kar je v danem trenutku lahko. Verjetno pri mladeniču ne gre samo za travo ampak še za vrsto problemov, ki sodijo v sklop odraščanja in socializacije mladostnika. Komuna mu bo do neke mere pomagala zopet najti neko ravnovesje. In morda je ravno zaradi tega prav da se je tako odločila. Verjetno pa bi se dalo tudi z drugimi programi v Sloveniji rešiti ta problem, a ljudje se odločamo v okviru danih možnosti in svojih sposobnosti. Verjetno je mima tudi sama predsodila, da ne zmore več tolikšnih naporov in je breme prenesla na institucijo. Problem bo, ko se bo vrnil, zato se mora mima na to pripraviti. Jaz bi ji svetoval skupino za starše v enem od programov.