Vpliv PCC na menstrualni cikel
Pozdravljeni.
Maja sem glede na opazovanje sluzi imela ovulacijo 15. dan cikla, 18. dan sva s partnerjem imela nezaščiten odnos, 19. dan (po 12h od odnosa) sem vzela Norlevo. Junija sem dobila redno 6-dnevno menstruacijo (običajen cikel je dolg 27 dni, menstruacije redne, lutealna faza 13 dni), ovulacija (oz. vrhunec sluzi) je bila 17-18. dan, glede na običajno dolžino cikla bi morala menstruacijo dobiti v soboto, glede na lutealno fazo danes. Pa je še vedno ni, maternični vrat je čvrst in zaprt, v visoki legi, sluz bela in gosta.
Zanima me sledeče:
1.) Ali je možna zanositev kljub odnosu po ovulaciji, PCC in redni menstruaciji junija (oz. ali bi krvavitev v juniju lahko bila vgnezditvena kravitev)?
2.) Ali vnos sintetičnih hormonov v PCC lahko vpliva na zakasnitev ovulacije in menstruacije v naslednjem mesecu (oz. naslednjih mesecih)?
Postkoitalna kontracepcija ni 100% zanesljiva, vendar vseeno zelo zanesljiva če je pravilno in pravočasno uporabljena. Ker ste dobila v juniju normalno menstruacijo, lahko zsklepate, da niste zanosila. Norlevo v naslednjem ciklusu ne vpliva na potek ciklusa, lahko pa ga seveda spremenijo notranji in zunanji dejavniki, v vašem primeru lahko živci.
Vseeno lahko kadarkoli menses izostaja, preverite ali gre za nosečnost s preprostim urinskim testom na nosečnost.