Najdi forum

Vpliv glasbe na otroka

Zanima me, če je tu mamica oz. oče s podobno izkušnjo in kako ste ukrepali. Sem v 26. tednu nosečnosti. Vem, da moj otroček že sliši, na moj glas se tudi odziva in zelo me skrbi, kajti partnerjeva tašča vse dni posluša metal glasbo. V soseski, kjer živim, imamo sosedo, ki je velika ljubiteljica metal glasbe. V času nosečnosti je obiskala tudi MetalDays. Zdaj ima fantka, starega 5 let. Fant kriči na starše, ima izbruhe jeze, v trgovinah pred ljudmi sleče hlače in jih ne želi obleči nazaj (se razkazuje). S fantom so odšli k pediatrinji. Povedala je, da bi lahko bila metal glasba vzrok za težave pri otroku, saj so že dlje časa znani rezultati študije, kjer raziskujejo pozitivne in negativne učinke glasbe na plod. Po teh raziskavah, naj bi imela metal glasba najslabši vpliv, ker pri otroku povzroča neugodje in vzburja živčevje v še nerazvitih možganih. Vse to sem omenila tašči in mi ne želi prisluhniti. Ne upošteva niti prošenj mojega partnerja – svojega sina. Trenutno ne moreva zamenjati stanovanja, s svojimi starši pa nimam stika. A lahko kako preprečim, da otroku glasba ne bi škodovala? Mislite, da je trebušček možno zvočno izolirati? Že v naprej se zahvaljujem za vse prijazne odgovore in možne rešitve. 😀

Draga mamica….. glasba sama nima nobenega slabega vpliva na otročka pa naj bo to metal, rock, klasika. Slab vzgled in vpliv jim dajemo mi starši s svojo vzgojo, ko jim dovolimo preveč in ne postavimo jasnih mej in pravil.

Da bi trebuh zvočno izolirala , hahaha , a ti to resno misliš 😉 če je odgovor pritrdilen, potem boš res imela problem s tem, da se bo otrok metal po tleh in bo jezen…., ker mu bo dovoljeno vse.
Sicer pa ima tvoja tašča dober okus za glasbo…. metalci so po naravi nežne dušice,

New Report

Close