Najdi forum

Vpliv Bachovih kapljic na čustvena stanja

Vse je “v glavi”…..

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Vse je “v glavi”…..[/quote]

se čisto strinjam…je treba glavo v red spravt, načinov je ogromno in vsak najde svojega, vidiš pa šele ko si močnejši in ne rabiš več ˙bergel˙

Običajno je tako, da ljudje, ki prodajajo meglo razložijo nekaj kar je nerazumljivega in ljudje, ki kupujejo meglo kupijo že skoraj samo zato, da bodo sami sebe in družbo prepričali, da zadevo razumejo.

Jaz naprimer mislim, da nekateri ljudje ne premorejo dovolj zdrave pameti, da bi lahko odgovarjali za svoja dejanja. Mogoče bom pa tudi jaz takšen ko bom star, zato jih ne bi obsojal preveč.

Če verjameš, pomaga tudi voda iz vodovodne pipe. Placebo oz. psihični učinek skozi naša prepričanja imajo neverjeten učinek tako psiho kot tudi telo.

To lahko trdi samo nekdo, ki homeopatije še ni preizkusil. Sama sem velik skeptik glede alternativ, ampak ko otroku več nič ni pomagalo in sva bila vsak drugi mesec v bolnici na kisiku (bronhitisi, pljučnice,…) in ko je moral ob vsakem prehladu zaradi piskanja v plučih dobivati vpihe Ventolina, sem poskusila. Kot zadnjo rešilno bilko. In od prvega obiska pri homeopatinji dalje ni bilo več piskanja, praktično razen rahlih prehladov skorajda ni bolan, kljub temu, da je vmes začel hoditi v vrtec. Pa mi povejte, kako lahko deluje placebo učinek pri 2-letniku? Je pa užival homeopatske kroglice, ne Bachovih kapljic.

Če verjameš, pomaga tudi voda iz vodovodne pipe. Placebo oz. psihični učinek skozi naša prepričanja imajo neverjeten učinek tako psiho kot tudi telo.

To lahko trdi samo nekdo, ki homeopatije še ni preizkusil. Sama sem velik skeptik glede alternativ, ampak ko otroku več nič ni pomagalo in sva bila vsak drugi mesec v bolnici na kisiku (bronhitisi, pljučnice,…) in ko je moral ob vsakem prehladu zaradi piskanja v plučih dobivati vpihe Ventolina, sem poskusila. Kot zadnjo rešilno bilko. In od prvega obiska pri homeopatinji dalje ni bilo več piskanja, praktično razen rahlih prehladov skorajda ni bolan, kljub temu, da je vmes začel hoditi v vrtec. Pa mi povejte, kako lahko deluje placebo učinek pri 2-letniku? Je pa užival homeopatske kroglice, ne Bachovih kapljic.[/quote]

Zelo veren in zaupljiv človek si, kar ni nujno nekaj negativnega, v primerih ko pa te nekdo denarno skubi, pa vsekakor.

Tole pač ni resen odgovor na pošteno zastavljeno vprašanje.

Ne vem.
V resnici sta dve možnosti – in sicer da je res nekaj na homeopatiji (kar je čisto mogoče) ali pa je bil otrok zelo podvržen sugestiji, ki je lahko tudi nezavedna.

Vsekakor nekaj drži – homeopatska zdravila in verjetno tudi Bachove kapljice vsaj škodljive niso. Voda, rastlinske esence in alkohol niso neka huda kemija. pa čeprav so lahko nekatere rastline hudo strupene.

Tako da moje mnenje je dokaj enostavno; če ti sodobna medicina ne pomaga, je za poskusit. Zakaj pa ne?
Če pa človek ne verjame v neškodljivost teh zdravil, da zadevo vedno lahko preevrit oz. na analizo.
In če ni škodljivo, si s testiranjem lahko samo potrdimo ali pa podremo svoje lastne predsodke.

Glede alternativnih metod zdravljenja vidim velik minus le v tem, da se jih loteva tudi precej strokovno nepodkovanega kadra. Od tu ta negativen prizvok takoj, ko se sliši beseda alternativa.

notdo, čestitke za sina! Tudi sama poznam nekaj primerov, ko je bilo zdravljenje s homeopatskimi kapljicami zelo uspešno.

Beseda homeopatija v grščini pomeni “podobno trpljenje”, kar se skriva tudi v zdravljenju- podobno naj se zdravi s podobnim. Je metoda, pri kateri uporabljajo močno razredčene količine določenih (rastlinskih, mineralnih ali živalskih) substanc, da bi stimulirali naravne telesne procese, ki prispevajo k zdravljenju. Torej snov, ki v velikih odmerkih povzroča reakcijo, nasprotno v minimalnih količinah omogoča zdravljenje, saj spodbuja naravne mehanizme telesa.

Za razliko od nekaterih Evropskih držav, homeopatija kot metoda zdravljenja v Sloveniji še ni uradno priznana. Posledica tega je, da se homeopatska zdravila pri nas sicer predpisujejo, kupujejo (v tujini) in uporabljajo brez večjega nadzora in izven reguliranih sistemov oskrbe. Glede na to, da gre za holistično metodo zdravljenja, kjer se osebo zdravi celostno, bi bilo potrebno spoznati ne le povzročitelja bolezenskega znaka, ampak tudi psihično, fizično, čustveno stanje osebe, kjer se nam zatakne pri času, saj tega pri nas “ni”.

Moje mnenje glede alternativ- zakaj ne poskusiti, če ne more škodit? 😉

Vem za čisto enak primer, otrok zbolel za hudim bromhitisom. Žena je je dajala otroku predpisane kaplijice, ampak niso učinkovale, dokler ji oče otroka ni svetoval, da naj vsakič, ko mu da kapljice, zraven reče V imenu Očeta. Otrok je ozdravel. Torej v zdravilo je bilo potrebno vnesti svojo VERO, ritual, ker to je otrok na nezavedni ravni zagotovo začutil! Globoko pod svojo kožo smo vsi “primitivni” oz. vraževerni, čeprav se sodobni človek rad ponaša s svojo razumskostjo, npr. tudi sodobna medicina človeka preveč obravnava iz stališča stroja, matematično, računsko, analitično…

..

Pri jemanju Bachovih cvetnih esenc bi težko rekli, da gre za to, da moraš verjeti vanje: glede na to, da pomagajo tako novorojenčkom, kot tudi živalim in rastlinam, ki sploh ne vedo, kaj so zaužile, je torej dejstvo, da delujejo informacije oz. vibracije v esencah in “vera vanje”.

Glede alkohola: stekleničko z esencami se lahko pripravi tudi brez alkohola (za majhne otroke, za zdravljene alkoholike, za živali….. ), vendar je stekleničko med tritedenskim jemanjem priporočljivo hraniti v hladilniku.

Bachove cvetne esence so po pripravi podobne homeopatskim zdravilom, le da se jih razredči samo do določene mere (medtem ko se homeopatska zdravila lahko razredči v neskončnost).

Torej: če bi bile Bachove cvetne esence neučinkovite, jih ne bi že več kot 80 let z uspehom uporabljali po celem svetu – tudi zdravniki.

Nikar pa teh kapljic ne zamenjujte z drugimii informiranimi kapljicami, katerih je sedaj cela poplava – poleg tega ne morete vedeti, kakšne informacije so vtisnjene v njih, ker je zelo pomembno tudi to, kakšen je človek, ki “vtiskuje” informacije in s kakšnim namenom to dela.

Če kdo pač ne verjame v delovanje Bachovih esenc, si bo izbral kaj drugega – ampak dejstvo je, da obstaja 38 vzrokov za vsa možna obolenja na psihični in fizični ravni in vse te vzroke pokriva Bachovih 38 esenc – ker delujejo na neravnovesja v nas.

Lahko pa si predstavljate stvar še drugače: obstaja več kot 2500 različnih homeopatskih zdravil. No, Bachove cvetne esence so NADGRADNJA vseh teh zdravil (dr.Bach je bil najprej zdravnik, potem bakteriolog, potem je postal homeopat in na koncu našel cvetne esence).

Torej – ni potrebna vera, da bi Bachove cvetne esence lahko delovale pri človeku. Ni pa smiselno, da jih jemlje nekdo, ki je že apriori proti takim stvarem ali pa ga je v jemanje esenc prepričal (proti volji) nekdo drug. Posebno moški so zelo skeptični do delovanja esenc, češ: Le kako naj mi pomaga nekaj kapljic vode?.. ali pa: Če v dveh minutah ne bo delovalo, torej ne deluje… Ali pa: In kaj zdaj, se bom moral spremeniti ali kaj?.. itd.

Toliko na kratko,
lp, M.

..sem se zatipkala v prvem odstavku, moralo bi pisati:

Pri jemanju Bachovih cvetnih esenc bi težko rekli, da gre za to, da moraš verjeti vanje: glede na to, da pomagajo tako novorojenčkom, kot tudi živalim in rastlinam, ki sploh ne vedo, kaj so zaužile, je torej dejstvo, da delujejo informacije oz. vibracije v esencah in NE “vera vanje”.

..

Glejte, če vzameš neko zdravilo oz. jo daš nekomu, to počneš v dobrem prepričanju, v veri, da ima res zdravilne učinke, da bo tebe ali drugega pozdravila – in zato vera igra odločilen faktor! Vsak ritual je na nek način “hrana za dušo”, npr. kdor rad kuha, to je tudi ritual, sploh če to počne z ljubeznijo, ga potem to nekako izpolnjuje, tudi hrana je okusnejša…. Že stara ljudstva so se zavedala psihološkega učinka verovanaj, npr. v Svetem pismu piše, da z vero lahko premikamo gore.

ja, matjažko z vero lahko premikamo gore, ampak zakaj za vraga imamo pol vso to mehanizacijo? verjetno si pozabil v svetem pismu prebrati opombe, da je treba malo brati v prenesenem pomenu?)) drugače pa, če verjameš v to kar govoriš, v moč misli, v moč vizualizacije, ti bom z veseljem in z največjo ljubeznijo prippravil mleto meso ki ga bom 10 dni pajsal na soncu ti pa si vizualiziraj da ješ najboljšo pleskavico v zgodovini brdovitog balkana, pa da vidim če nahraniva tvojo dušo

Mojca – bi se lahko prijavila na sistem? Potem bi lahko par stvari povprašal po ZS.

Ne govorim o vizualizaciji, ampak o globljih razsežnosti človeške psihe, v mislih imam predvsem Jungovo kolektivno nezavedno, ki jo sodobni človek mogoče zaradi forsiranja in prepoudarjanja razuma, potiska nekako preveč v ozadje, dela vse skupaj antiseptično, neplodno, nevrotično, premalo sakramentalno ali sveto, ko v ospredje pred človeka postavlja številke, meritve, izračune, analize – tako kot pogosto sodobna medicina. Tak človek je opisan kot tehnični ali mehaničen ustroj, kjer so čustva nekako odrezana ali secirana z metodološko natančnostjo in ločena od človeka, kjer se ne priznava vloge njegovi “primitivni” oz. arhaični (mistični) biti, “duše” (anime), ki je znotraj vsakega od nas.

Poglejmo si npr. nevrotičnega človeka ali enkoga s kompulzivno motnjo, ko ponavlja določene gibe ali opravila v nedogled. Dejansko gre za ritual, kjer an ta način poskuša sprostiti napetost, se umiriti notranje….

,,,

Rok-1, zdaj sem registrirana.

..

Pomembna je tudi vera v prodajalčeve novice, da so jih uspešno uporabljali na živalih in novorojenčkih.

…je fajn komentirat ali kritizirat, brez da bi človek to sploh poznal ali celo uporabljal, ne?…..

..

Ne govorim o vizualizaciji, ampak o globljih razsežnosti človeške psihe, v mislih imam predvsem Jungovo kolektivno nezavedno, ki jo sodobni človek mogoče zaradi forsiranja in prepoudarjanja razuma, potiska nekako preveč v ozadje, dela vse skupaj antiseptično, neplodno, nevrotično, premalo sakramentalno ali sveto, ko v ospredje pred človeka postavlja številke, meritve, izračune, analize – tako kot pogosto sodobna medicina. Tak človek je opisan kot tehnični ali mehaničen ustroj, kjer so čustva nekako odrezana ali secirana z metodološko natančnostjo in ločena od človeka, kjer se ne priznava vloge njegovi “primitivni” oz. arhaični (mistični) biti, “duše” (anime), ki je znotraj vsakega od nas.

Poglejmo si npr. nevrotičnega človeka ali enkoga s kompulzivno motnjo, ko ponavlja določene gibe ali opravila v nedogled. Dejansko gre za ritual, kjer an ta način poskuša sprostiti napetost, se umiriti notranje….[/quote]
ne poznam junga oz njegovega dela o globjih razsežnostih človeške psihe, vem samo da tole tvoje razmišljanje o tem kako nas vodi nezavedno, mislim da je to samo prikladen izgovor za prevzemanje lastne odgovornosti, to me spominja na flancanje ljudi , ki pod vplivom alkohola zagrešijo kaznivo dejanje, da je bil človek takrat neprišteven in da mu to služi kot izgovor za milejšo kazen, ..dobro ..zanimivo je, vsaj zame , je pa možno da se motim…namreč starejši deli možganov ki so pod vplivom avtonomnega živčevja , zame predstavlajo mehaniko ki jo ti zanikaš, šele višji centri oz mlajši deli možganov predstavlajo tisto kar nas dela ljudi (razum, čustva, smisel za umetnost, za abstraktnost..)… zdaj novejši deli so pod našim “nadzorom”, starejši ne, in ravno v te centre ki jih nismo zmožni razumsko kontrolirat in ki so naša krmilna enota polagate jungovi zagovorniki svoje upe, in iščete človeško dušo? to je kot bi pričakoval da bo računalnik delal s praznim trdim diskom, saj bo, v arhaičnem smislu, na primitivni ravni zagnal ga boš, sam šele ko boš naložil program boš dobil ven tisto kar želiš, drugače bo samo slika, brez zvoka…niča kaj mističnega ni v nas, smo samo malo bolj sofisticirane živali ki znamo tud uživat, nič več nič manj, in duše mamo glih tolk kot parameciji v luži

Poglejmo si npr. nevrotičnega človeka ali enkoga s kompulzivno motnjo, ko ponavlja določene gibe ali opravila v nedogled. Dejansko gre za ritual, kjer an ta način poskuša sprostiti napetost, se umiriti notranje….[/quote]
ne poznam junga oz njegovega dela o globjih razsežnostih človeške psihe, vem samo da tole tvoje razmišljanje o tem kako nas vodi nezavedno, mislim da je to samo prikladen izgovor za prevzemanje lastne odgovornosti, to me spominja na flancanje ljudi , ki pod vplivom alkohola zagrešijo kaznivo dejanje, da je bil človek takrat neprišteven in da mu to služi kot izgovor za milejšo kazen, ..dobro ..zanimivo je, vsaj zame , je pa možno da se motim…namreč starejši deli možganov ki so pod vplivom avtonomnega živčevja , zame predstavlajo mehaniko ki jo ti zanikaš, šele višji centri oz mlajši deli možganov predstavlajo tisto kar nas dela ljudi (razum, čustva, smisel za umetnost, za abstraktnost..)… zdaj novejši deli so pod našim “nadzorom”, starejši ne, in ravno v te centre ki jih nismo zmožni razumsko kontrolirat in ki so naša krmilna enota polagate jungovi zagovorniki svoje upe, in iščete človeško dušo? to je kot bi pričakoval da bo računalnik delal s praznim trdim diskom, saj bo, v arhaičnem smislu, na primitivni ravni zagnal ga boš, sam šele ko boš naložil program boš dobil ven tisto kar želiš, drugače bo samo slika, brez zvoka…niča kaj mističnega ni v nas, smo samo malo bolj sofisticirane živali ki znamo tud uživat, nič več nič manj, in duše mamo glih tolk kot parameciji v luži[/quote]

Jah, to je potem tako, kot če bi bil fizik, pa ne bi poznal Einsteina, ali pa filozof in ne bi čital Nietzscheja…..

Ljudje imajo ponavadi odpor pred neznanim, zato so tudi kritični, ampak ni pošteno nekaj kritizirati, če se prej ne seznanimo z idejami, ker sicer smo kritizerski in ne kritični, saj kritiziramo nekaj “na blef”, česar sploh ne poznamo. V slovenščino je prevedena njegova knjiga Carl Gustav Jung: Človek in njegovi simboli (priporočam)

Carl Jung – Archetypes & Complexes
http://www.youtube.com/watch?v=v_xKfQccZpc

Carl Gustav Jung – Transference and Archetypes
http://www.youtube.com/watch?v=bVeZz5QnEFE

New Report

Close