vpis v vrtec
dragi starši,
a ste vsi tako nepošteni do sebe in do drugih otrok, da ste oddali vlogo za vrtec v več različnih vrtcev in zdaj čakate kam boste sprejeti? In s tem “jemljete” prostor tistim otrokom, ki bi morda lahko bili sprejeti v enega od teh vrtcev.
Naš sin bi moral namreč it v vrtec oktobra in NI sprejet. Živimo pa zraven vrtca in vlogo sem oddala ko je bil star 2 tedna (5.11.07). Zdaj mi seveda vsi govorijo naj se ne sekiram, da se potem full mest sprosti in da bo otrok sigurno šel v ta vrtec (kamor smo dali vlogo), ampak jst nič ne verjamem dokler nimam odločbe, da je sprejet. A naj do septembra čakam?
Jaz sem oddala vlogo le v 1 vrtec, ki ima pač 3 enote in ki nam je seveda najbližje domu. In mi ne pade na pamet, da ga vozim na drug konc LJ. Zakaj? Halo? Naj bo vsak otrok v vrtcu, kjer živi oz. ima stalno prebivališče.
In prosim, vsi tisti, ki hodite v LJ v službo, dajte svoje otroke tja kjer ste doma in jih ne vozite v LJ občino, ker LJ otrokom zasedate mesta!!!!!
Ker res ne vem kaj bom naredila oktobra ko moram v službo?! Naj ga nesem v pisarno in dam vlogo za naslednje leto? MOrda bo pa sprejet v vrtec drugo leto….
Pa naj mi še kdo reče, da naj imamo še 1 otroka,.. ja kam pa naj ga dam v varstvo? Naj pustim službo al kaj? Nimamo vsi babiic in dedkov za varuške…
Sicer pa otrok mora bit med svojimi vrstniki in to vsak otrok, reven al bogat…
lp,
Se strinjam s tabo, da naj gre otrok v najbližji vrtec, ampak poznamo kar nekaj zgodb, ko otrok ni bil sprejet, starši so napisali pritožbo, in potem se je našel prostor, še isto leto.
Nič ne čakaj, pojdi v vrtec in vprašaj, na katerem mestu ste na čakalni listi, povej, da živite zraven vrtca, to zna pomagat.
Mi na sklep iz vrtca še čakamo, za vas pa držimo pesti. 🙂
Frnikola, zdaj pa priznaj, da bi tudi ti dala vlogo v več vrtcev, če bi vedela, da bo v vašem vrtcu taka gneča. Vsak, ki je to vedel, je dal vlogo še kam drugam in ne samo v najbližji vrtec.
Pa ne govorim v svojem imenu…tudi mi smo dali lani vlogo le v en vrtec in tudi nismo bili sprejeti, pa smo si potem našli varuško (ki nas je cenovno btw prišla isto kot vrtec).
mi smo dali vlogo samo v en vrtec (najbližji) in bili NA SREČO sprejeti. v Lj.
NE-ljubljanski otroci letos gotovo niso imeli prednosti, saj je npr samo stalno prebivališče v MOL prineslo 40 točk. Odločilno. Po drugi strani pa zelo razumem starše, ki niso iz MOL, in želijo otroka vpisat v vrtec tu. V vsakem kraju ni vrtca. Dosti teh “podeželskih” vrtcev je odprtih zgolj do 16.30 in starši nikakor ne bi mogli pravočasno po otroka. Tako ga pač želijo vpisat nekje blizu svoje službe.
Ko smo pred par leti (Lj) bili na istem, mi je ob pogovoru v enem od LJ vrtcev delavka vrtca, zadolžena za te zadeve, SAMA predlagala, naj damo prošnjo še v kak drug vrtec. Zraven pa je komentirala točno tako, kot ti praviš: da pravzaprav vedno vsi “pridejo” pod streho, ker v končni fazi vsak otrok hodi le v EN vrtec. Zaradi trapastega “sistema” se ustvarja umetna panika in če torej večina da prošnje v tri vrtce, maja in junija izgleda, kot da je mest trikrat premalo. Ko pa pride jesen, se pa vse “uredi”. Žal za ceno živcev tistih, ki niso seznanjeni z genialnim sistemom….
Daj ne bluzi, ze sama vloga za vrtec ti omogoca rangiranje oz prijavo v več vrtcov. Normalno da boš oddal vlogo za več vrtcov če pa ti nihče ne garantira, da boš dobil prostor prav v tem vrtcu katerega si želiš.
Kar pa se tiče otrok iz drugih občin pa je že negdo drug zapisal, da vrtci obratujejo samo do 16.30 in je tako teoretično kot tudi praktično neizvedljivo pobrati otroka do te ure iz vrtca.
Že če delaš v Lj. in imaš otroka v vrtcu za bežigradom službo pa do 16h na rudniku ti težko rata otroka pobrati do 16.30.
Kar se tiče vrtcev smo vsi v istem zosu in to je stvar, ki jo mora rešiti država in ne starši med seboj. Vsak normalen starš se bo potrudil, da bo otroka čim prej pobral iz vrtca, kar pomeni da ga bo dal v tisti vrtec, ki je najbližje njegovi službi.
tud mi smo v istem zosu. OSTALI BREZ VRTCA!!! ne ve kam naj dam otrok aseptembra!? očitno je prišlo tako daleč da boš odal vlogo še preden se otrok rodi, ker s tem tudi nabiraš točke? Jaz sem oddala vlogo 10 dni po rojstvu pa enega otroka že imam v vrtcu, za drugega pa ni prostora?!
očitno bo treba potrkat Jankoviču na vrata!!!!
Kolikor jaz poznam starše, dajejo vlogo v samo en vrtec samo tisti, ki imajo možnost alternativnega varstva in sploh nočejo nobenega drugega vrtca razen “njihovega”. Vsi ostali so tako odgovorni, da dajo vlogo v dva ali tri vrtce (ali več).
Dajte no, saj vsi vemo, kako težko je dobiti mesto v vrtcu, normalno, da zato starši dajejo vloge v več vrtcev. Vsaj taki, ki resnično potrebujejo vrtec.
Pišite pritožbe, v vrtec in Jankoviču. Edino to vam lahko pomaga.
Zakaj pa s(m)o taki starši nepošteni??????
Saj ne bodo naši otroci zasedali vseh mest, pač pa samo enega in ostala sporotili, madona. Po prejemu odločbe, da si sprejet, se moraš v 14-ih dneh zglasit oziroma povedat, ali boš sprejel mesto ali ne – in če ga ne sprejmeš, kličejo naslednjega s spiska.
Meni se zdi povsem logično, da pošlješ v več vrtcev – vsaj v tistega, ki je blizu doma in še enega, ki je blizu službe. Če bi bili vsi otroci 100% sprejeti, potem bi pač poslal samo prijavo v tistega, ki ti najbolj odgovarja, tako pa pač poskusiš, kje boš dobil, in zaradi tega NE ODVZEMAŠ NOBENEMU DRUGEMU PROSTORA, pišuka!
Kar pa se tiče ne-MOL otrok pa itak nimajo nobenih šans – zaradi tistih 40 točk, ki jih dobijo otroci iz MOL – pa to ni letos prvič, pač pa že nekaj časa to velja.
Mi smo lani oddali v 4 vrtce in nikjer bili sprejeti v prvo – za vse so pa v roku 2 mesecev poklicali, da so se mesta sprostila in če želimo, se lahko vpišemo – pa smo bili povsod na repu čakalne vrste.
No mi smo tudi izviseli in ker smo z repa, imamo bolj bedne možnosti. Kaj zdaj? Za drugega otroka ti v privat varstvu ne bojo dali zastonj – pa itak ne vemo kje bi ga kdo čuval. Vrtec – kje zveš če je še kje prostor? Starih staršev nimamo, torej kaj zdaj. Kako smo eni neodgovorni! Če pustim službo – ne bomo mogli živet, če dam otroka v privat varstvo bomo zelo revni in še izseliti bi se morali iz LJ kam, kjer je najem stanovanja manj kilerski. Prvi otrok tudi lahko pozabi na vrtec. Pa že itak iamo samo en avto in bi rabli dva, ker z mestnim prometom ne morem v službo, še manj razvozit otroka na dva kraja v LJ, v kolikor bi dobila kak drug vrtec.
Ja najbrž smo ornh zamočl in naš vrtec se do roka sigurno ne bo sprostil, ker je že leta prevelik naval in otroci vedno izvisijo. Premajhen je.
A bomo mogl začet otroke nazaj dajat, ker nimamo za privat varstvo, vrtca pa ne dobimo. Ja pravico do zanositve in donositve bi morali dobiti samo tisti, ki so uspeli najti varstvo za svoje še ne spočete otroke ali kaj?