vpis na vis.str.šolo v času pavziranja
VPRAŠANJE:
Predlansko šol.leto sem bila vpisana na pravo – univerzitetni program (redno). Lansko leto sem ponavljala, pogoja za 2. letnik še vedno nimam, zato moram letos pavzirati. Se lahko kljub temu vpišem na en višješolski ali visokošolski program (ne univerzitetni), da bi obdržala status študenta? Bom v primeru, da se lahko vpišem lahko opravljala izpite na pravu? Namreč študij na pravu mislim nadaljevati.
Najlepša hvala za odgovor.
ODGOVOR:
ja lahko se vpišeš – v tretjem roku na Višjo strokovno šolo (ki ima še kaj frej mest) – tako imaš status – bone, zavarovanje, pa mislim da si lahko doma vzdrževani član…
na svojem matičnem faksu pa moraš izpite plačati, jup;)
ker študija nista povezana med seboj..
spremljaj [vss-ce.com]
………………………………………………..
ALI JE TO RES? ALI SE RES LAHKO ŠE NEKAM VPIŠEŠ???!!!
TUDI MENI NAMREČ “GROZI” PAVZIRANJE, PA NE VEM, KAJ NAJ…
LP!
NE NI RES. Vpisala bi se lahko pod pogojem, da bi se izpisala iz pravne. Če pa se izpišeš potem pač ne moreš več opravljati izpitov. Tako, da je edina možnost pavziranje, glede na to da si že izkoristila bonus ponavljanja. Drugače pa imajo na pravni tudi možnost pogojnega vpisa v višji letnik, s tem da plačaš lepe denarce.
Kaj pa če bi se pozanimala v referatu? Zihr oni najbolj vejo.
Stvar je taka: bojda se lahko vpišeš na nek višješolski program, kjer so še prosta mesta (bodi pozorna na 3. prijavni rok!) kjerkoli po Sloveniji in ki ni plačljiv, ker pri vpisu na te programe naj ne bi zahtevali izpisnice iz tvoje matične fakultete. Tako bi lahko pridobila status študenta in pripadajoče ugodnosti za leto, ko boš pavzirala. Izpite na pravni lahko opravljaš, vendar se seveda ne smeš izpisati.
Ker pa so vse te informacije nerpeverjene, ti predlagam, da se s svojim vprašanjem najprej oglasiš tule http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/, potem pa še na Prijavno-informacijski službi http://www.vpis.uni-lj.si/, kjer boš izvedela, kako je z razpisom prostih mest za tretji rok, si izbrala neko šolo in se pri njih konkretno pozanimala, ali pri vpisu zahtevajo izpisnico ali ne, če ne bo šlo drugače.
Srečno.
Najlepša hvala za odgovor!
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.