Najdi forum

vožnja z gondolo

Spoštovani!

Zamina me ali se lahko nosečnica vozi z gondolo (na primer na Vogel, Veliko planino, Krvavec). Slišala sem namreč, da tovrstna vožnja ni priporočljiva, ker v kabini ni možnosti uravnavanja pritiska, za razliko od letala.

Hvala in lep pozdrav,

Drag Saša,

če niste sicer vrtoglavi in vam organ za ravnotežje dobro dela, potem se do višine 2500m ali nekaj takega nimate česa bati. Tudi potniška letala v kabini izenačujejo pritisk le na raven, ki ustreza nekje tej nadmorski višini. Pritiska v kabini ne izenačujejo niti manjša športna potniška letala, ki letijo do 4000m visoko, pa to ni nevarno za nosečnice z zdravim krvožiljem in ravnotežno-slušnim organom.

Pozdravljeni.

Sem v 5. mesecu nosečnosti in nimam nobenih posebnih težav. Zanima me, če se je varno peljati z gondolo (šli bi na Pohorje). Pomisleke imam predvsem zaradi morebitnih tresljajev. Koliko je vožnja z gondolo sploh varna za nosečnico in otroka.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovor na objavo uporabnika
kiara22, 11.06.2025 ob 17:15

Pozdravljeni.

Sem v 5. mesecu nosečnosti in nimam nobenih posebnih težav. Zanima me, če se je varno peljati z gondolo (šli bi na Pohorje). Pomisleke imam predvsem zaradi morebitnih tresljajev. Koliko je vožnja z gondolo sploh varna za nosečnico in otroka.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Vožnja z vzpenjačo ni nevarna za nosečnice in otroke.

lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close