Najdi forum

Vožnja pod vplivom alkohola

Ne megaboy, še nikoli nisem vozila pijana! Še vedno sem imela 0,00000000000!

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

poznam mnogo ljudi, ki jim tudi na misel ne bi prišlo voziti avto, če bi prej popili kapljo alkohola. tudi sama sodim mednje, ne zato, ker bi me bilo sram, če bi me dobili policaji ampak preprosto zato, ker bi lahko povzročila nesrečo in koga življenjsko ogrožala.

Sinthija. več kot 90% nesreč povzročijo trezni vozniki. Kako bi pa ti ukrepala proti tej večini?

Če bi tistim, ki jih dobijo pijane vzeli izpit za zmeraj, bi se pa vozili brez izpita. Pa še avtošole bi morale odpustit kakšnega instruktorja.

Sinthija, pohvaljena če ni si še nikoli vozila pijana. Ampak takšni abstinenti so najbolj nevarni. Ko pa enkrat slučajno spije kaj, (s tem ne mislim nate) pa izgubijo vso pamet in norijo po cesti. Tisti bolj redni pijanci, pa se znajo tudi v pijanem stanju bolj kontrolirat. Seveda, če res ne pretiravajo.

1,7 je pa vseeno kar lepa doza. Punca ni bila sam mal fajhtna, ampak totalka nalita.

Sorry megaboy, ampak v pijanem stanju noben ni zmožen kontrolirat avta kot bi bilo potrebno!

Pa kolikor jaz poznam statistiko, največ nesreč povzročijo tisti pod vplimov alkohola.

Sinthija
Odvisno koliko si pijan in kakšne volje si.

Sem prepričan, da nek izkušen šofer pijan tja do do 1 promile bolje kontrolira avto kot en 80 letni voznik. Ali pa nekdo, ki se je ravno sprl z ženo ali v službi….
Tvoje psihofizične sposobnosti za vožnjo so odvisne od mnogih dejavnikov, alkohol pa je samo en od teh.

Ne vem od kod tebi tvoja statistika, ampak po podatkih policije so v l 2001 policaji obravnavali 38386 nesreč, od katerih je bilo 2642 povzročiteljev pijanih. Če izračunaš, to še 7% ni. Treznih povzročiteljev nesreč je pa bilo 93%. Za lansko leto nimam podatkov, ampak najbrž niso bistveno drugačni.

No, jaz sem se še vedno zaletel trezen. Pijan še nikoli.

Sinthija
V tem času so policaji izrekli tudi 696382 kazni (denarnih + k sodniku ).

Če veš, da so kazni od 2500 pa do čez 100000, moraš priznat, da so kar dosti pokasirari. Nekaj tudi od mene. Kaj pa od tebe?

Tvoja statistika sicer srži, je pa tudi res, da če gledaš samo nesreče s smrtnim izidom, je bilo pri teh pijanih udeležencev (alkohol nad 0,5 promila) skoraj tretjina. Če bi upoštevali še tiste, ki imajo količino alkohola v krvi sicer pod 0,5, ampak nad 0,2, kar je meja alkoholiziranosti v nekaterih drugih državah, bi bil ta odstotek še večji.

Megaboy, daj priznaj si že enkrat, da se tvoje psihofizične sposobnosti zmanjšajo, če imaš v krvi nekaj alkohola. Že če ga imaš do 0,5 se precej zmanjšajo, kaj šele če ga imaš več. Pa lahko imaš ne vem koliko let prakse.
Drugič, ko boš šel pijan na cesto, pa mi sporoči, da vem, da se umaknem s ceste. Ti si kar uničuj svoj life z alkoholom, če ti je tak vseeno zase, ampak glej vsaj toliko, da ne boš zraven uničil še življenja koga drugega, pa si raje naroči taksi, če se že moraš nalit in ne bodi tak egoist. Ker nesreče se ne končajo vedno s smrtjo, ampak lahko pri tem pridejo ljudje ven močno pohabljeni.

Aja, pa od mene še policaji niso dobili niti ficka.

Sinthija.
V eni resni motoreviji sem prebral, da če imaš nekaj (0,02%) da voziš bolj varno kot čisto trezen, se pa potem krivulja obrne v drugo smer in bolj si pijan, slabše so tvoje psihofizične sposobnosti za vožnjo. Vendar alkohol ni edini faktor, zelo pomembno je tudi tvoje počutje (veselje, jeza), starost (slabši refleksi) , tvoja prometna vzgoja, objestnost in pa tudi izkušnje (predvidevanja) za volanom pa tvoj karakter in narava….. Če si pijan, voziš avtomatsko tudi bolj počasi in tako nekoliko kompenziraš slabše reflekse. Seveda pa ne gre pretiravati, ampak tja do 0,1% se pa da še v redu peljati, taka meja pa je tudi na Irskem.
Statistično gledano več nestreč povzričijo “mladi” šoferji, kot pa pijani šoferji, je pa res da kombinacija obojega ni prav zdrava.
Pa ne misli, da večino nesreč povzročijo pijani šoferji. Trezni jih dosti več.

Me veseli, da od tebe policaji še niso dobili ficka (država je besna nate) , Jaz sem pa že kar nekaj denarja plačal, pa še več so ga hoteli, samo se jim vedno nisem pustil nategnit.

Ti želim veliko zabave in seksa na absolventu.

Sinthija
Zagovarjanje visokih kazni za pijane voznike ima dostikrat čisto druge učinke od zaželenih. In zavest, da če spiješ dva piva, pa da si pijan in ne moreš (ali pa si zaradi visokih kazni ne upaš) peljat tudi. Ničkolikokrat sem bil poleg, (v mlajših letih) ko smo šli v disko, nekaj spili, nazaj je pa peljal ponavadi tisti, ki še ni naredil izpita. Ja, je bil še dijak, kazen bi bila nižja od kakšnega že zaposlenega, izpita mu pa tudi niso mogli vzet ker ga ni imel, pa še veselje do vožnje je imel.
Vidim, da se kaj takega dogaja tudi še sedaj, saj si drugače ne znam predstavljati, čemu bi 16-letna punca peljala 3 polnoletne fante iz gostilne. Rezultat: 2 mrtva – beri današnje novice.

Ampak še vedno pa nismo dali odgovora Kaji na njeno vprašanje.

Dobra si! Jaz bi se v primeru toliksne kolicine alkohola v sebi valila in ne vozila…:-) LP!

Imam sodelavca, ki je vedno vozil pod paro. Neštetokrat sem mu rekla naj pomisli, kaj se lahko zgodi, lahko povzroči hudo tragedijo drugim in tudi sebi. Samo smejal se mi je in vedno rekel: “Če sem malo trd vozim še bolje!”
Končo se je po 12 pirih zabil ….ne v plot, ne v drevo ampak v drugega udeleženca na cesti. Ta je bil hudo ranjen, oba avta zelo stolčena, hudiču pijanemu pa ni bilo nič! Dva dni je vzel dopusta, se pokril s kovtrom čez glavo (to so njegove besede) prespal pijanost in prišel v službo, kjer o karambolu ni črhnil, razen meni, ki sva slučajno skupaj v pisarni. Nikomur ni odgovoril na vprašanje, kje ima avto, kaj se je zgodilo…Pustili so ga pri miru. – Meni je povedal in pričakoval tolažbo. Pa mu je nisem dala ampak sem samo takole komentirala: “Boga zahvali, da ni človek umrl!” Te moje besede je jemal kot privoščljivost, da se mu je to zgodilo!!
Grozno mu je bilo nositi stroške, denar mu je pač prvo! Niti na misel mu ni prišlo, da bi človeka obiskal v bolnici. Od takrat tudi nisva preveč zgovorna med sabo.
Da ne boste mislili, da kaj manj pije! Še vedno je mnenja, da malo pod paro vozi bolje…

Aja, še tole.
K sodniku ni bil klican. Na mesto nesreče je namreč (po klicu povzročiteljeve žene) takoj prihitel njegov svak policist, ki mu je rekel enkrat pred tem približno tole: Enkrat te lahko zmažem, v drugo te pa ne bom mogel. In ga je zmazal. (Tako pripovedujem, kot mi je sodelavec sam povedal.)

New Report

Close