voznisko dovoljenje v tujini
Prosim za vase izkusnje, ker ce tu ne dobim odgovora ga nikjer ne bom.
Ze + 5 let imam stalno prebivalisce v Nemciji in tu tudi zivim. Potni list imam seveda slovenski, v njem pa nemski naslov. Do tu vse ok.
Voznisko dovoljneje pa, tu mi vsak nekaj drugega pove in imam pocasi obcutek, da uradniki sami ne vejo najbolje kaj in kako, sam vsak bi mi nekaj na novo delal in kasiral.
V Sloveniji na UE mi je rekla, da imam kamot slovenskega se naprej, rabim sam zacasno prebivalisce v Sloveniji, da imajo neko podlago in mi lahko izdajo voznisko. Tako imam sedaj in do sedaj sem si tudi vsako leto sla podaljsat to zacasno prebivalisce, ker to velja sam eno leto. Sam letos mi ” lastnik” v Sloveniji ne bo podaljsal in ce si grem urejat nov naslov dol morem pol menjat vsaj se osebno, ce ne se kaj.
Na konzulatu tu pa mi je rekla, da ce me policija ustavi bom imela probleme ( v to sicer mal dvomim) in zato naj si uredim nemsko voznisko. Samo jaz bi rajsi obdrzala slovensko voznisko. Je to mozno s tem, da ne bi vec imela zacasnega prebivalisca v Sloveniji.
Kako imate to urejeno drugi? Zanima me pa za tiste, ki imate seveda stalno prebivalsice v tujini.
Hvala in lp
P.
Imas sreco da te niso nikoli ustavili v nemciji, namrec po sestih mesecih bi ti moral zamenjat slo za nemski izpit. Tak izgovor da ti nihce ne ve povedat pa ne bo sprejet, ker zakon pravi da ignoranca ni oppravicilo, ce ves kaj hocem reci. Momentalno pa vozis avto v nemciji brez izpita in ne vem kaksne so kazni za to. Upaj, da niso tako stroge kot v GB.
Lp
Spoštpovani !
Zanima me kako naj si uredim vozniško dovoljenje v sloveniji. Imam dvojno državljasvo (Slovenije in Bosne in Hercegovine). Imam vozniško dovoljenje, ki sem ga pridobil v Bosni in Hercegovini. Ali lahko s tujim (v konkretnem proimeru z vozniškim dovoljenjem pridobljnim v Bosni in Hercegovini) vozim osebni avtomobil v Republiki Sloveniji. Če tega ne morem kaj moram storiti za to, da to lahko.
Za odgovor se v naprej zagvaljujem.
Rade Stanić
Alpska cesta št. 62
4248 Lesce
Telefon 031 597 488
E-MAIL: [email protected]
Vozniško sem zamenjal za tujo brez kakršnih koli težav na njihovi upravni enoti.
Uredil v 10 minutah, ena slika in obrazec ter seveda potrdilo o bivališču.
pa co bosance ti imas bosansko dozvolo
ti si vozio sa kravama i oslima po livadi i
evo ti brate dozvola .Pazi mujo nemozes da
ti sa tome vozis u Slovenji ili nemackoj
treba da se ucis sa kolima i to bez rakije
Mujo vozi po livadi sa kravama i magarcima i evo ti voznicke dozvole hahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaahhhaaa…………ojoj
Ta magarac je pedofil Brit. Izgini ze spaka iz foruma. Kaj se oglasas prekleti dihur odurni.
Forum je zaprt za komentiranje.