Najdi forum

vozniški izpit

pozdravljeni zdravim se za duševno motnjo, v bolnici nisem bil že 4 leta, bil pa sem v stanovanjski skupnosti dve leti in zdaj sem pridobil status invalida in delam v dnevnem centru za ljudi s težavami v duševnem zdravju kot rehabilitant po 6 ur na dan že okrog pol leta. star sem 26 let. jemljem zdravilo antipsihotik seroquel zdaj sem zmanjšal na 2 krat 200mg dnevno in še nekaj za depresijo in anksioznost. prišel sem na idejo da bi šel delat vozniški izpit, ker rabim avto za prevoz v raznorazne kraje. ali bi v takem stanju in ob tej bolezniji lahko pravno naredil vozniški izpit… zanima me če bi mi bilo to dovoljeno in kakšne so možnosti?

Dragi “nofx”!

Tudi tebe in tvojega sporočila sem zelo vesela! “Fino” je, da vsak od vas odpre neko novo temo in da se lahko potem drug od drugega učimo. Tudi jaz veliko stvari še ne vem, so zame prvič itd.

Tako ti tudi v zvezi z vozniškim izpitom ne morem kar iz rokava stresti odgovora na tvoje vprašanje. Bi pa morda rekla tako: Kaj pa, če bi vprašal svojega splošnega zdravnika oz. svojega izbranega psihiatra o tem? Eden od njiju, če ne oba, bi gotovo vedel, če greš lahko delat izpit. Če pomislim na hitro, ga najbrž lahko delaš in tudi voziš lahko, razen najbrž, če bi se slabo počutil-a to itak velja za vse nas.

Ja, evo, sem ravnokar preverila pri sodelavki in je vse tako, kot sem že napisala. To, da ima nekdo težave v duševnem zdravju, še ne pomeni, da ne more delati izpita. Ko pa ga greš delat, te itak dajo na zdravniški pregled in se po tem o vsem pomenijo s teboj. Od primera do primera je odvisno, kako se odločijo. Možno je, da ima človek kakšna zdravila, pod vplivom katerih se ne sme voziti. Izpit pa greš lahko delat v vsakem primeru.

V glavnem, pojdi po korakih in boš sproti videl, kaj ti bodo rekli.

Se že veselim, da se boš lotil izpita in da boš 1x vozil!!!

Oglasi se še kaj, če ne prej, potem, ko boš “šofer”!

Maja

New Report

Close