Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk vozličaste prsi

vozličaste prsi

Spoštovana ga. Andreja!

Stara sem 24 let in tri leta jemljem kontracepcijske tablete. Prvo leto sem jemala Cileste, vendar pa sem po enem letu imela hude bolečine v prsih, ki so se nadaljevale dva meseca. Odšla sem na pregled k onkologu dr. Debevcu, ki je prsi pregledal in dejal, da se razlog nahaja v kontracepcijskih tabletih in mi svetoval zamenjavo le teh. Sedaj uporabljam Logest. Vendar pa sem v tistem času tudi prvič začutila več malih Bulic, ki se na otip premikajo in mi je dr. po pregledu dejal, da to ni nič nenavadnega, da je pač struktura mojih dojk taka, da so bolj vozličaste.

Po menjavi tabletk so v roku enega meseca bolečine izginile, vozlički pa so ostali. Sedaj me prsi bolijo v tednu pred menstruacijo (vendar so sedaj boleče na le na dotik). V temu mesecu pa me bolijo na otip tudi v tednu po mestruaciji. Je možno, da je to pogojeno s prehladom, ki sem ga imela in tudi s stresom.

Prosila bi Vas tudi za mnenje v zvezi z vozličastimi prsmi. Je s tem kaj narobe, da jih imam ali je to običajno? Naj povem, da si prsi redno pregledujem dvakrat mesečno in da se ti vozlički med menstruacijo nekoliko povečejo, po končani pa “uplahnejo na standardno veličino”.

Ker me skrbi, Vas iskreno prosim za nasvet.

Lepo Vas pozdravljam in Vam hkrati želim zdravo in srečno novo leto 2005.

Glede na to, da so se po menjavi tabletk težave umirile v precejšnji meri, so
verjetno bile hormonske tabletke tiste, ki so vam povročale omenjene težave.
Glede na to, da je zdravnik onkolog pretipal vse omenjene bulice v dojki in na podlagi pregleda smatral, da je sestava dojk primerna, ni razloga za paniko.

Lep pozdrav,

New Report

Close