vozli
Spoštovani,
muči me problem za katerega ne vem kaj je vzrok. Imam zelo vozličaste prsi, pretežno časa zelo boleče. Redno hodim na preglede, da ne bi bilo slučajno kaj narobe. Včasih pa imam čudni občutek v desni prsi. To je tak občutek za katerega ne vem ali je prsa ali morda srce. Bolečina se pojavi ne glede na položaj telesa, če se grdo držim in potem poravnam izgine. Včasih pride bolečina kot iz centra prsi točno pod bradavico. Pojavi se mi večkrat tudi, če napnem mišice…ipd. Trudim se, da bi lahko čimbolj opisala, pa je to vse kar lahko. Tudi bolečina ni vedno ista, enkrat je kot nekakšen krč, enkrat kot špikanbje ipd.
Zdravnik mi je povedal, da bom imela velike probleme zaradi sestavine prsi, me pa zanima zakaj je to ravno desna, v levi imam težave malo kdaj. Je pa res da imam v desni prsi vozel 3*2 cm, pa tudi desno prso mi bolj nadzorujejo. Stara sem 29 let in še nimam otrok.
Hvala za odgovor in lep dan
Žal niste napisala kakšne preglede opravljate. Ali je to klinični pregled zdravnika onkolog ali pregled s katero od metod (ultrazvok, mamografija, BreastScan).
V primeru, da še niste opravile pregleda z metodo BreastScan, vam priporočam, da jo opravite. S sabo prinesite tudi vse dosedanje izvide. Na podlagi izmerjene temperature boste z veliko verjetnostjo izključila možnost malignega obolenja in podali funkcionalne podatke o delovanju tkiva v obeh dojkah.
Priporočam vam tudi, da si pod starejšimi vprašanji na forumu preberete vse o terapiji, ki jo izvaja prim. dr. Janez Kuhelj, dr. med..
Glede na to, kako ste opisala bolečino pa obstaja možnost, da bolečina izvira tudi iz težav s hrbtenico.