vozički znamke Hartan
Ojla
Na internetu sem našla stran o vozičkih te znamke pa me zanima če ga katera ima oziroma pozna to znamko. Je nemška znamka imeli pa naj bi jih tudi v Avstriji? Zanima me kako dobiti voziček čez mejo, ali zelo komplicirajo, ali vas je veliko kupilo voziček v tujini, a se splača? Nametala sem par vprašanj upam da mi boste pomagale z vašimi izkušnjami.
Pozdravček od
Tassi
Glede znamke sem nevedna, sicer pa je glede uvoza sledeče- na osebo lahko pelješ čez za 75 €, mi2 sva vzela s seboj 2 kolega, da je bil seštevek lahko večji, pol pa je opravičljivo. Sicer pa naš voziček je bil zložen v škatlo, ki se je komaj videla v pritljažniku (smo ga imeli čez vikend raztavljenega, potem pa smo ga zapakirali, nismo mogli nikakor več spraviti v tisto škatlo. Smo dodali še eno tako). Na meji pa naš ni nič vprašal.
Je pa ena govorila, da so uvažali iz Italije, pa sta morala plačti davek- 18 000 sit, ampak, da je bilo še zmeraj ceneje kot pri nas.
Tudi mi smo kupili pred kratki vozicek Hartna Skater XL (globoka kosara+spodnji del) zanimala sva se tudi pri nas. zaceli so jih prodajati v trgovini katja&alen v celju. pri nas je cena 165.000sit jaz sem ga pa v avstriji dobila za 600eur-davek. cez carino smo ga pripeljali kar tako. v trgovini so mi napisali dva racuna tako da ce bi bilo potrebno na meji pokazati. z vozickom smo super zadovoljni. sama sem skoraj diplomirala glede vozickov in na koncu smo se odlacali za hartan ali quinny. hartan je edini ki ima dve leti garancije in mislim da je veliko boljsi kot quinny.
lp
SuzyQ
http://www.hartan.de (model skater XL)
lp