Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje vozički-kakšen in kje

vozički-kakšen in kje

Moram priznat, da se strinjam z mamo 2831. Pri prvi smo imeli inglesino podobno temu pegperegu in pp plikomatic. Oba odlična. Pri drugi tudi to kombinacijo. Za tretjo sta bila že preveč zgonjena. Smo kupili rabljenega traxxa 4, nov pliko, traxxxa prodali, ker je totalno neokreten (kljub vrtljivim kolesom), kupili buzza, ki je pa sploh podn od podna.
O vzorčkih pa samo toliko; prejšnji modeli so bili taki otroški živahni, tile novi so pa vsi za pop… pusti, enobarvni, temni, celo črni…
Nove sorte 4-kolesnikov pa spominjajo na une vozičke za uboge otročke, ki ne morejo hoditi. Vsaj meni.

Res, rdeči so že skoraj muzejski eksponat. Brez zamere, res ne razumem, kdo kupuje črne in sive vozičke…

Res, rdeči so že skoraj muzejski eksponat. Brez zamere, res ne razumem, kdo kupuje črne in sive vozičke…[/quote]

Se podpišem pod doktorat mame 2831. Imamo Peg Perego, sicer drugačen model in je zakon, tako za zlaganje iz in v avto (to veliko počnem), kot pri okretnosti, praktičnosti in nenazadnje ceni. Sicer se je tudi tu prikradla neka sivina :((, ampak kaširana z rdečo je še znosna. Je pa res, da je tkanina tudi pri plikomatic mareli, stari 11 let, lepša in bolj ohranjena od npr. baby welt vozička sosede, ki je nov voziček kupila junija lani. Naš izgleda takole:

http://www.bolha.com/oglas3204445/vozicek-peg-perego-centro-completo/slika-0

samo namesto modrine je rdeča barva, ko je dojenčke postal kobacaj, smo torbo odstranili, obrnili strehco in voziček je postal športen. Veliko odnese zaščita proti dežju, tako da smo zunaj tudi v dežju in vetru. Za 300 eur presneto uporaben voz, kolesa ravno toliko velika, da gredo po vsakem makadamu b.p. hkrati pa gre voz tudi v prtljažnik malih avtov in še kak kotiček ostane za torbo. Soseda ima neko quiny izvedbo in svakič snema kolesa in ne vem kaj, da dobi voz v C4, ampak ko je voz tam not, gre komaj še kaj v prtljažnik. Hvala lepa, ampak ne, hvala :), je pa lušten za pogledat, to pa.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

drage mamice, veliko koristnega ste napisale. vse bolj kaže na peg perego. in pri tem ste ugotovile tudi zadnjo dilemo – barva! danes sem klicala v baby center in mi je prodajalka povedala, da ima dobavitelj na zalogi oranžno, rdečo in sivo-črno. obena mi ni pri srcu. joooj, dileme pa take!! za znort sicer, po drugi strani si pa mislim – če bo to edini problem pri vsej nosečnosti in naprej, pa naj kar bo!! …:-)…..

Res, rdeči so že skoraj muzejski eksponat. Brez zamere, res ne razumem, kdo kupuje črne in sive vozičke…[/quote]

Se podpišem pod doktorat mame 2831. Imamo Peg Perego, sicer drugačen model in je zakon, tako za zlaganje iz in v avto (to veliko počnem), kot pri okretnosti, praktičnosti in nenazadnje ceni. Sicer se je tudi tu prikradla neka sivina :((, ampak kaširana z rdečo je še znosna. Je pa res, da je tkanina tudi pri plikomatic mareli, stari 11 let, lepša in bolj ohranjena od npr. baby welt vozička sosede, ki je nov voziček kupila junija lani. Naš izgleda takole:

http://www.bolha.com/oglas3204445/vozicek-peg-perego-centro-completo/slika-0

samo namesto modrine je rdeča barva, ko je dojenčke postal kobacaj, smo torbo odstranili, obrnili strehco in voziček je postal športen. Veliko odnese zaščita proti dežju, tako da smo zunaj tudi v dežju in vetru. Za 300 eur presneto uporaben voz, kolesa ravno toliko velika, da gredo po vsakem makadamu b.p. hkrati pa gre voz tudi v prtljažnik malih avtov in še kak kotiček ostane za torbo. Soseda ima neko quiny izvedbo in svakič snema kolesa in ne vem kaj, da dobi voz v C4, ampak ko je voz tam not, gre komaj še kaj v prtljažnik. Hvala lepa, ampak ne, hvala :), je pa lušten za pogledat, to pa.[/quote]

meni so tudi všeč rdeči vozički 🙂

naš bo maksimalno amortiziran, sva se že hecala, da če bova imela kdaj še kakega otroka, bova pisala na Peg Perrego za kakšno kompenzacijo, ker jim delamo tako dobro reklamo 🙂

Odločili smo se za Peg Perego – Pliko. Zdaj se moramo odločiti še med P3 ali Switch. Še študiramo kje je razlika med tema dvema, ker razlika v € je kar občutna, pa v kilogramih tudi:)

Barvo tudi moramo izbrati, odločamo se med rdečo/sivo/belo in med oranžno/rjavo/belo kombinacijo. Še kivi/siva/bela kombinacija nam je všeč.

pozdrav, kar se tiče quinny vozičkov: ima katera freestyle comfort 3xl? tam baje ne potrebuješ košare, vsaj ne poleti, ker se sedežek nastavi v čisto vodoraven položaj. kako pa potem ta sedežek podložite, da otrok vseeno na mehkem leži? samo z vrečo?

hvala za odgovore vsem, ki imate s tem izkušnje.

Mi smo kupili Stokke voziček. Ko sem ga videla, sem se totalno zaljubila vanj. Je že res, da je drag, ampak to je našo prvo dete, za katerega sva se zelo dolgo trudila in zanj je dobro le najboljše 🙂

http://www.stokke-stroller.com/sl-si/stokke-xplory-stroller.aspx%5B/quote%5D

Mirjana,

videla sem, da imajo tvoje prijateljice stokka. Meni je zelo vseč in skoraj zagotovo ga bom kupila, moram pa edino preverit, če gre v prtljažnik. Imava namreč ozek prtljažnik (limuzina varianta) in je odprtina široka samo 48 cm, stoke pa 49 če ga zložiš.

Zanima me, kakšne so njihove izkušnje z vozičkom.Bila sem v babay centru, sem ga tudi v zivo videla. – je ker se prednjih koles ne da fiksirati in tudi ne da se ga kar z eno potezo zlozit, je pa full lustn in super, ker je otrok visoko. O drugih vozičkih so cele diskusije, o stokku pa nikakor ne uspem zasledit kakih koristnih informacij, razen to da je enim lep, drugim pa kako ze…nagravžen. No vsak ima svoj okus.

hvala,
lp

meni je stokke “sumljiv”, ker se mi zdi, da je tezisce previsoko in bi se zlahka prevrnil – ne vem pa, ali je to samo obcutek. Cena pa je itak pretirana, res.

Za prva dva otroka smo imeli Peg Perego P3, za tretjega ma se mi zdi že malo znucan, zato zdaj gledam Peg Perego Pramette, kjer je možno tudi gledati otroka med vožnjo. Je zelo praktičen voziček kar se tiče vožnje, zložljivosti, teže in ima nekaj kar ostali moderni vozički nimajo: nastavek za stopiti za večjega otroka. Če ste to opazile na kakšenm od trikolesnikov ali na katerem koli od teh dragih modernih vozičkov, mi prosim javite, da ga preštudiram. Morala bi kupiti Buggy board, ki pa se mi zdi, da preveč štrli iz vozička in moti mamico pri vožnji.
Skratka Peg perego rule!

Ojla,

zanima me sledeče, kateri od vozičkov so boljši:

1. za po terenu – makedam in take manj urejene ceste… Vozili ga bomo tudi tu, ker nimamo do hiše asfalta in seveda na sprehodih. Torej štirikolesniki ali pridejo v poštev tudi trikolesniki (navijam bolj za slednje, vendar ne vem, če so dovolj stabilni in če se dajo po takem terenu lepo upravljati???? Kot sem brala morajo imeti za tak teren napihljiva kolesa – je to potem boljše)

2. da niso pretežki – torej zlaganje v avto in iz avta, tudi kje za prenašanje po stopnicah, vendar tega ne bo veliko, sej se ga nese v lupinici.

Prosim za nasvete – kateri vozički – znamke in modeli (ker tega je tako veliko, da se ne znajdem).

Hvala vsem za odgovore.

Lepo bodite…

Oh, ja, na vozičkim sem pa parkrat dobesedno doktorirala, zadnjič predlansko leto, ko smo ga kupovali za darilo.

Na koncu smo se vedno odločili za Peg Perego; predlani za Pramette. Prva liga. Lahek, izjemno funkcionalen, z nastavkom za lupinico. Večen.

Zanimivo je, da so se tudi vse znanke, ki so preglodale vse kataloge različnih vozičkov; na koncu izbrale Peg.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

maJAH, midva se nagibava k PP G3. da se obrniti proti staršu, vendar samo s košaro. to se mi zdi v redu, ker se mi zdi, da ko je otrok čisto majčken, ga imaš raje proti sebi, ko je malo večji pa raje gleda naokoli. košaro pa itak nameravava kupiti, čeprav nama je prodajalka rekla, da je ne potrebujeva, ker se da spustiti čisto nizko in podložiš z nečim, pa je. ampak nisem prepričana v tole podlaganje? pa še veliko se bova po morju (burji) sprehajala, tako, da kljub poletnemu roku, bo boljša zaščita. tako pač razmišljaa, izkušenj pa nimava.
tiste, ki imate PP G3 – a ste ga poizkusile voziti po mivki in produ (na plaži recimo)?

@kofetarcaaaaaa: za makadamske ceste in neurejen teren ti bo najbolje prišel voziček z velikimi kolesi, ki so napihljiva. Pri majhnih se ti bodo kamenčki zatikali v kolesca in boš verjetno čist penasta. Če gledaš trikolesnika, poglej Peg Perego GT3 ali Jane Slalom. Veliko je pohval na te vozičke.

po mojih izkušnjah sta najpomembnejši lastnosti vozička:
1. Način zlaganja – ne predstavljam si, da bi morala šraufat kolesa gor in dol in ne vem kaj še vse vsakič, ko dajem vozičev v avto in ven, zato zamen pride v poštev le voziček, ki se zlaga v marelo ali podobno, brez razstavljanja in šraufanja. Seveda to odpade, če imaš tako velik prtljažnik, da gre cel vozek notri.
2. Teža – malček razlike v 10 ali 15 kg, ki jih potiskaš in vlečeš po štengah

pozdravljena.
naj ti povem, da so trikolesniki zelo nerodni, marsikatera mamica se je že potožila, da ji je boziček kar obrnilo. Neprimeren je za makadam, v avto gre težko, ker je daljši od 4kolesnika…
Pri vozičkih glej predvsem to koliko funkcij nudijo (lupinca, avtosedež…) in kakšne vrste gum imajo- najboljše so tiste, ki se jih lahko napumpa ali pa gumijaste, vsekakor se izogibaj plastičnim.

če te mori še cena naj ti povem, da sem v turbolimaču videla idealen voziček zame. bil je 200 e, vključeval pa je veliko funkcij.
če imaš v bližini kakšno prodajalno si jo le oglej.
lep dan papa

mene pa zanima ali je katera kupovala voziček na hrvaškem in pri tem dobila vrnjen DDV? in koliko tam stanejo? se splača? zagreb je namreč le eno uro vstran…

New Report

Close