Najdi forum

Ali so kombinirani vozički primerni za novorojenčke?

To zanima tudi mene, vendar sama mislim da so, zakaj ne bi bili. Ali je kombiniran tak, da je kasneje tudi športen?

Sama sem kupila takega ki je imel dva dela in eno podvozje, najprej samo za lezat potem pa se enega za sedet, ki je omogocal tudi lezanje in moram priznat da sem bila z odlocitvijo zadovoljna.

Kombinirani vozički so v vsakem primeru primerni, slaba stran pa je, da so težki in preveliki. Kasneje, ko malček ne bo več hotel samo ležati, ampak sedeti, so bolj primerni tako imenovani “marele”. So precej lažji in zavzamejo manj prostora.

Meni so zelo všeč kombinirani vozički, zato bi za nasvet rada vprašala vas dragi starši in sicer to, koliko so ti vozički tudi praktični. Sama bi imela voziček, ki je globok, nato se lahko da tudi na sedeči, drug položaj ( vendar ne želim, da bi morala imeti ločene košare. Želim da se to lahko kadarkoli in kjer koli premakne brez težav), prestavljiv ročaj, vrtljiva kolesa ( tudi levo desno, kar vsi ti vozički tega nimajo),… Niso pa mi všeč športni vozički, ki sicer so zelo praktični, vendar mi niso všeč.

Starši, ki imate te vozičke- kombinirane- svetujte mi o pozitivnih, morda negativnih straneh te izbire. Kakšen model, firmo, bi morda pohvalili po svojih izkušnjah

Hvala lepa vsem

Meni so zelo všeč kombinirani vozički, zato bi za nasvet rada vprašala vas dragi starši in sicer to, koliko so ti vozički tudi praktični. Sama bi imela voziček, ki je globok, nato se lahko da tudi na sedeči, drug položaj ( vendar ne želim, da bi morala imeti ločene košare. Želim da se to lahko kadarkoli in kjer koli premakne brez težav), prestavljiv ročaj, vrtljiva kolesa ( tudi levo desno, kar vsi ti vozički tega nimajo),… Niso pa mi všeč športni vozički, ki sicer so zelo praktični, vendar mi niso všeč.

Starši, ki imate te vozičke- kombinirane- svetujte mi o pozitivnih, morda negativnih straneh te izbire. Kakšen model, firmo, bi morda pohvalili po svojih izkušnjah

Hvala lepa vsem

meni osebno pa kombinirani vozički, pa tudi tisti z dvema deloma (košara posebej, športni del posebej) niso všeč. so prenerodni za zlaganje v avto.
sama sem kupila športni voziček plico matic (peg perego), ki sem ga uporabljala od 3. meseca. prej sem uporabljala globok voziček, katerega nakup se po mojem mnenju ne splača – bolje, da si ga sposodite.
plico matic pa vam iz svojih izkušenj zelo priporočam, saj otrok lahko v njem leži ali sedi, gre za zelo stabilen voziček, sprednja kolesa so vrtljiva, ima veliko dodatne opreme, da o zlaganju niti ne govorim.

zakaj pa ne marate športnih vozičkov? lep pozdrav, marija

Zato ker bi tudi sama rada imela najprej globok voziček oziroma kombiniranega, ki bi bikl najprej globok, športni pa taki niso. Ne morem pa kupiti niti si izposoditi dveh vozičkov.

kaj pa nakup rabljenega globokega vozička – glede na to da se ga rabi zelo kratek čas in da novorojenčki še niso sposobni “uničevanja”, lahko dobite zelo dober voziček po zelo ugodni ceni. to sem storila tudi sama.

Kaj niste ravno rekla, da se to ne splača?

kupiti novega se ne splača, rabljenega pa, saj ko ga ponovno prodaš, “izgubiš” par tisočakov – če pa bi kupili novega in ga kasneje prodali, izgubite ca. polovično vrednost nabavne cene, tj. 30-40 tisoč.

Kar se vozičkov tiče, vam lahko povem, da sem sama kupila kombiniran voziček od Inglesine in sem ga zelo koristno uporabljala celo leto. Voziček ima le eno “košaro”, ki se jo zelo hitro da spremeniti v sedeč položaj, dodatek za “globok” voziček pa predstavlja ob “položnem položaju ogrodja” še dodatek, ki zelo spominja na spalno vrečo, vendar se ga na ogrodje pripne z gumbi. Z vozičkom sem bila zelo zadovoljna, saj v obdobju, ko je sin hotel že rahlo sedeti, nisem imela nobenih problemov z dvigovanjem in spuščanjem vzglavja (preprost prijem in nekaj sekund), medtem ko ostale mamice z dvema košarama za isto ogrodje tega niso mogle storiti, dokler niso košare zamenjale, s tem pa so bile večkrat deležne negodovanja svojih malčkov.
Pravzaprav sem se oglasila zaradi komentarja o kolesih. Sama sem imela na vozički velika kolesa – nič gibljiva levo desno, prijateljica pa je imela mala dvojna kolesa, ki so se premikala tudi levo desno (to se da tudi “izklopiti”). Sama sem ob njenem vozičku dobesedno izgubljala živce, vendar vsaki predlagam, da to preizkusi sama, preden voziček dejansko kupi. Sama sem z vozičkom prišla kamorkoli, noben klanec in makadam me ni ustavil (primer je že živalski vrt v Ljubljani), medtem ko ona ni prišla nikamor. Mala kolesca na pesku zablokirajo in potem ti ne ostane drugega, da voziček z otrokom vred dvigneš in neseš čez oviro, ampak v živalskem vrtu je potem vse skupaj ena sama ovira in je rešitev, da greš tja z otrokom le v nahrbtniku. Tudi način vožnje vozička je v obeh primerih popolnoma drugačen: pri gibljivih kolesih v ovinek preprosto zaviješ, kot z avtom, medtem ko si ga moral v mojem primeru “pritisniti in preložiti” sprednja kolesa, vendar ti voziček z gibljivimi kolesi tudi po ravnem ne gre naravnost, pravzaprav ti kar naprej zavija levo in desno – toliko bolj, če je v njem naloženih več stvari.

Preden boste kupovale voziček se odpravite v trgovino z dobro izbiro in jih tam preizkusite, vendar imejte v mislih, da bo potem v njem še teža otroka z oblačili, pa torba z najnujnejšimi potrebščinami, poleg tega pa ponavadi še stvari iz trgovine, ki jih boste mimogrede kupile in na koncu ugotovile, da je vse skupaj pretežko, da bi nosile v roki. Precej pa je odvisno tudi od tega v kakšnem okolju živite – ali se boste sprehajale pretežno po asfaltiranih potkah, ali boste zašle tudi v “hribe”. Uspešne nakupe vam želim!

Mateja

Kupili smo kombiniran voziček DINO (velika kolesa z zračnicami, po višini nastavljiv ročaj, možnost obračanja naprej in nazaj, pet višin naslona za hrbet, slovenski izdelek, veliko cenejši (slabih 50.000 SIT) kot tuji in zelo uporaben – vsaj zame. Glede na to, da živimo na podeželju, ne morem prehvaliti zelo velikih koles z zračnico. Kot je dejala že ena gospa, pride se kamorkoli. Res pa je, da ga verjetno zlepa ne bi spravila na ljubljansko trolo in tudi v gneči po Sparu je bil zelo okoren, vendar sedaj raje položim avrosedež v nakupovalni voz in se tako super zapravlja in nabavlja …

Dokler moj malček še ni sedel, sem si pomagala s prenosno torbo, katero sem položila v voziček. Če je želel kukati ven, sem dvignila naslon vozička in tako se je dvignila celotno torbo (ki ima seveda trdo dno), tako da mala hrbtenička ni trpela. In ko sem se vrnila iz sprehoda, pa je otroček spal, sem ga s torbo vred prenesla na balkon ali v sobo, kjer je mirno spal dalje.

Je pa res, da izgleda mali dojenček v tako velikem vozičku še manjši. Vsekakor pa ga nameravam uporabljati, dokler bo otrok sploh hotel sedeti v njem.

Veliko sreče pri izbiri! Darja

Kakšni so to marele?

Sama sem pa imela izkušnjo, ko sem živce izgubljala ravno zato, ker kolesa niso bila gibljiva levo in desno. Res je, da so taka tista mala tudi slaba, vendar gibljiva levi, desno, ki so pa tudi malo večja ( lahko tudi z pnevmatikami za napumpat) pa so zelo zelo fajn.,

Ma, reče se jim marele zato, ker jih zložiš dobesedno kot da bi zaprl marelo, in tudi po dimenzijah zložen zgleda kot zaprta marela.

Kje ste ga kupili, namreč nisem ga še nikjer zasledila’

Kupila sem ga v BTC v Ljubljani. Ne vem, kako se trgovina imenuje, je pa malo manjša, vozički pa visijo desno zgoraj, ko vstopite. Sicer pa je menda v Celju industrijska prodajalna Dino.

New Report

Close