Najdi forum

Voziček za otroka

K pisanju me je spodbudila Bojana, ki sprašuje za stajice. Tudi jaz bi bila vesela slišati izkušnje mamic, ki že imate otroke, kakšno opremo ste kupovale svojim malčkom.
Namreč ravno zadnjič sem hodila malo na ogled otroških vozičkov, pa jih imajo malo morje. Zanima pa me, kakšnega je najboljše kupiti, da je tudi racionalen in ne samo lep. Ker imam občutek, da ugotoviš kakšno funkcionalnost rabiš šele potem, ko imaš otroka.

Hvala za odgovore in lep dan.

Neža, kako pametno da si najprej povprašala za nasvet tukaj….tako kot jaz za stajico :)….mi smo pri vozičku šli v trgovino, brez kakšnega nasveta, tam pa tako veš da ti hočejo prodati tisto najdražje…
…midva sva kupila za našo zdaj že tri mesece staro damico kar športni voziček z velikimi gibljivimi kolesi, pa ga do zdaj še enkrat nismo uporabili…čaka, da bo mala pikica malo zrastla…na srečo smo si potem sposodili tistega klasičnega s košaro PegPerego…pa se je do zdaj odlično odnesel….v tistem športnem je zdaj v jeseni pihalo iz vseh strani, tudi po makadamski cesti se za takega malega otroka ni obnesel, ker pač nima “amortizerjev”…prednost so le gibljiva kolesa….prišel bo zelo prav spomladi, ko bo naša princeska večja….
….zdaj pa se prevažamo v košari, najraje ima makadamsko cesto čez gozd in vsak dan tam uživa vsaj eno urico….če se le da, pa dve…odlično se počuti ko ven opazuje drevesa kako hitro bežijo mimo nje in jo tako utrudijo da po kakšnih petih minutkah srečno zaspi….
…želim ti veliko lepih trenutkov pri nakupovanjih…

Pozdravljena Neža!

Imam štiri otroke in vse sem imela v istem vozičku.Imam voziček PegPerego z velikimi kolesi,košaro in športnim vozičkom.Moram ti povrdati,da se je odlično obnesel.Ker ima velika kolesa smo z njim prišli povsod,tudi po makedamu in gozdu.
Ko so bile punce malo večje pa smo imeli še voziček marelo,tudi PegPerego z gibljivimi kolesi.Moram reči,da ta res zavzame manj prostora v avtu,a je tudi manj udoben za otroka.Uporabljali smo ga bolj za po mestu.

LP,Ana

Voziček je gotovo zelo pomemben kos otroške opreme. Sama sem pred nakupom naredila pravo znanost. Predno ga kupiš si moraš odgovoriti na nekaj vprašanj. 1. Kdaj boš rodila? Če imaš rok jeseni ali pozimi, se bolje obnese klasičen voziček z globoko košaro. 2. Kakšen avto imate oz. koliko prostora ostane v prtljažniku, ko daste noter voziček. 3. Kam boš največkrat hodila z otrokom na sprehod? Vsi vozički se na asfaltu dobro obnesejo, za makadam pa velja večja kot so kolesa lažje se pelje. 4. Kako prideš do stanovanja? Če živite v hiši najbrž ne bo problemov. Bloki pa… V bloku od kolegice sicer imajo lift a je tako majhen, da njem nov velik voziček ni šel skupaj z njo noter. Če pa boš morala voziček prenašati čez stopnice, lažje gre z večjimi kolesi…. Skratka cel kup vprašanj, gotovo ima kdo še kakšno. Sama sem imela kombiniran Peg Peregov voziček, tistega, ki ima klasično košaro in posebej športni del. Obnesel se je zelo v redu.

Živjo,

vidim, da ste imele vse globok voziček.
Rodila bom sredi februarja in se odločam za PegPeregov voziček znamke completo. Gre za kombiniran športni voziček (marela) z zimsko vrečo. Zelo veliko smo na poti, pa se mi zdi najbolj praktičen.
Kaj pravite?

Janja
NEŽA je pisal/pisala:
>
> K pisanju me je spodbudila Bojana, ki sprašuje za stajice.
> Tudi jaz bi bila vesela slišati izkušnje mamic, ki že imate
> otroke, kakšno opremo ste kupovale svojim malčkom.
> Namreč ravno zadnjič sem hodila malo na ogled otroških
> vozičkov, pa jih imajo malo morje. Zanima pa me, kakšnega je
> najboljše kupiti, da je tudi racionalen in ne samo lep. Ker
> imam občutek, da ugotoviš kakšno funkcionalnost rabiš šele
> potem, ko imaš otroka.
>
> Hvala za odgovore in lep dan.

Tudi mi imamo Peg perego s košaro in športnim delom. Za kasneje tudi Peg perego marelo . Oboje je super, samo naša gospodična se raje nosi, sta se pa oba vozička lepo obnesla pri sinu.

Pozdrav, Vesna.

Tudi naši trije so imeli Peg Perego z velikimi kolesi, košaro in športnim delom, kasneje pa marelo Plicomatic Peg Perego (rojeni septembra, decembra in oktobra). Pravijo, da so Pegova podvozja najlažja.
Pozdrav!
Nina

Pozdravljena!

Jaz sem ugotovila, da sem ga polomila, ker nisva kupila takšen voziček, ki je vozen v obe smeri. Tako da te otrok gleda ali pa da je obrnjen stran. To se mi sedaj zdi zelo važno. Ne zdi pa se mi tako važna znamka, ampak funkcionalnost.

Lep pozdrav in srečno!

Lep pozdrav,

Pri nas bomo rodili v začetku februarja, torej še pozimi. Že vnaprej smo vedeli, da bomo po voziček šli v Italijo, ker se to splača in se je res. Cena je bila nižja za tretjino in še malo boljšo izvedbo od tiste, ki se dobi pri nas, smo kupili.
Po dolgem primerjanju in odločanju smo prišli do enakih rešitev, kot jih lahko zasledite v ostalih odgovorih. Kupili smo voziček s klasično košaro, lupinico za prenašanje in vožnjo v avtu in športni del posebej. Vse gre na eno podvozje in se obrača v obe smeri. Podvozje se pa dobi z različno velikimi in gibljivimi kolesi. Voziček je v vseh oblikah udoben, trden in gibljiv, kar pri marelah nismo našli. Na ta račun zavzame nekaj več prostora v avtu, bo pa uporaben v vseh otrokovih obdobjih in kasneje še za kakšnega brata ali sestrico.
Poglejte po trgovinah pri nas, izberite najbolj primernega in ga pojdite kupit v Italijo. Za naslove trgovin pa malo poglejte po forumu.

Samo za informacijo, tudi naše želje je najbolje zadovoljil Peg Perego Ganciomatic system na podvozju CARAVEL z velikostjo koles kot jih ima podvozje Classic SilverBlu (oglejte si stran http://www.pegperego.it/)

Klemen

Mi smo kupili kombiniran voziček Hauck Georgia, ki je po mojem mnenju zelo praktičen – športni voziček s torbo in zimsko vrečo – pa še primerne cene. Naš fantek je star dva meseca.
Lea

Mi smo kupili rabljen Chicotov voziček, ki se mu da prirediti smer vožnje, ima košaro in športni sedež. O kombiniranih sem slišala marsikaj slabega, a imajo nekateri tudi dobre izkušnje. No, rabljen (sicer mercedes med vozički, rabljen za sosedovo punčko 6 mesecev) nas je stal 30.000 SIT , nov v trgovini stane več kot 70.000. Zdaj se bo v njem vozil že tretji otrok, pa se mu vse to pranje, prestavlanje, preklapljanje, zlaganje in postavljenja sploh ne pozna. Morda bo celo preživel še četrtega.
Smo pa za našega mulca kupili Hauck marelo, dali malo denarja in dobili malo muzike. Se mi zdi, da mora biti voziček tako vzdržljiv, da prenese ne samo enega pač pa dva ali več otrok. Je pa tako pomembna zadeva, da ni za šparat – kot pri otroških čevljih ne, ampak to je že druga zgodba.
T.

Na koncu samo še en nasvet – probaj voziček malo voziti potrgovini, opri se na ročaj in skušaj tako ‘dvigniti’ sprednja kolesa (kot da greš na pločnik) in boš videla, da so razlike pri podvozjih. Sama sem imela pegovo podvozje z velikimi kolesi in je bilo res super, povsod smo prišli brez problema. Soseda pa je imal Hauckov voziček in je bil trd ko kamen, prava muka za mamo.
Natka

živjo!
jaz sem si ogledala vozičke in se bom verjetno odločila za nakup chicco vozička, baje se mu reče top air. nimam pojma, zakaj. ima tri nastavljive višine in velika napihljiva kolesa, spredaj mizico in je baje en nov model. a ga kdo pozna oz. če ga je kdo že kupil??? stane 59.990. seveda ga bom kupila v italiji. če ga kdo ima, me zanimajo izkušnje.

Voziček za otroka

Tudi jaz sem bodoča mamica,termin poroda imam v začetku maja in me zanima kje oz. v katerih trgovinah v Italiji se lahko kupijo otroški vozički?

Voziček za otroka

Tudi jaz sem bodoča mamica,termin poroda imam v začetku maja in me zanima kje oz. v katerih trgovinah v Italiji se lahko kupijo otroški vozički?

Odvisno, kaj ti je bližje oz. kako daleč se ti da vozit: Trst, Palmanova, Udine …..
Sama bolj tangiram na Trst in otroških trgovin je ogromno (chicco, pegperego, prenatal …. ). Sama sem ubrala to varianto, da sem pri nas zbrala voziček, potem na internetu pregledala naslove trgovin (http://www.pegperego.it, pa tudi druge firme imajo svoje internet strani) in šla v akcijo. Dejstvo namreč je, da sva šla z možem po voziček, ko sem bila noseča že 8 mesecev in se mi ni dalo ravno pretirano sprehajat po Trstu in iskat trgovine in sva si že doma izdelala načrt nakupovanja. No, v Trstu je center Giulia, ki je odprt tudi ob nedeljah in tam je Chicco-tova trgovina.
Morda še en namig – ker se bliža novo leto, se morda odpraviš po voziček kar zdaj ali v začetku januarja, saj dobiš modele l. 2001 precej cenejše, ker je že kolekcija 2002 zunaj (če nisi obremenjena s tem, da mora biti vse zadnji model).

Pa uspešen nakup.
LP
Renata

Tudi sama se odpravljam v Trst po voziček, vendar ne poznam tamkajšnjih trgovin, zato bi te prosila, da mi poveš, kje je trgovina Prenatal, ker so tam menda najugodnejše cene. Ima morda trgovina Prenatal svojo spletno stran?
Na pegperegovi strani ni noben cen, pa tudi tega vozička, ki sem si ga nagledala v LJ, nisem našla.

Hvala za odgovore in lep pozdrav, Nataša.

Hja, malo težko je takole razlagat, kje je kaj, a ne? Center Giulia skoraj ne moreš zgrešiti, saj so ob cesti vsakih 50m table, ki te usmerjajo, pa še parkirna hiša je zraven. No, najbrž Trst le toliko poznaš, da veš kje je ‘zloglasni’ Ponte Roso in Prenatal je lociran tam blizu (vidiš zeleno tablo, ne moreš zgrešit!). Imajo tudi internet stran (www.prenatal.it). V njihovi trgovini imajo vozičke od PegPerega in Prenatala, tudi Inglesina in Monbebe. Naj ti še namignem, da če boš tam kupila, vprašaj za kartico PrenatalCard (so kakšne akcije in imaš popust, če boš še kaj v Trst hodila, se ve). Je pa kriza s parkiranjem po Trstu in jaz se ponavadi zapeljem do obale, kjer je garažna hiša ‘silos’ zraven avtobusne postaje in do Prenatala je le kratek sprehod.
Glede cen je pa takole: na internet straneh jih pač ni, je pa zagotovo vse cenejše kot pri nas, pa še IVO (davek) dobiš nazaj, če je zadeva dražja kot 300.000 Lit.
Tudi sama sem voziček nabavila v Prenatalu in sicer od PegPerega. Je pa res, da imajo tudi Prenatalovi vozički pegovo podvozje, ki je med kvalitetnejšimi.
Uf, tole sem ti naložila. Ne vem če bo kaj uporabnega. Če te zanima, ti še napišem par pogostih vprašanj v italijanščini, sicer pa večina trgovcev obvlada vsaj malo slovensko.
Dober nakup in LP
Natka

New Report

Close