voziček stokke
a res nimate boljsega nacina, kako izkoristiti vas denar, kot to, da kupujete nekaj kao za svojega otroka, ki ga popolnima nic ne bo zanimalo, ce je novo, staro, priznane znamke, lepe barve, ampak ga bo zanimalo samo to, koliko je !zanj! udoben in koliko se boste z njim vozili in spoznavali okolico?
ocitno je vam prvo med prioritetami, da se ve pocutite lepe in obcudovane.
beda.
točno to ja, morajo biti mamice lepe in občudovane…žalostno. otroku je pa res čisto vseeno v kateremu vozičku se vozi.
meni osebno je voziček res ena najmanj pomembnih stvari, izbral ga bo mož,oz. upam ,da dobim rabljenega, lahko bi si brez problemov kupila to stoko, a je tudi meni grd. namesto da čas namenim izbiranju vozička, si raje kako knjigo preberem.
prav tako kot so rekle nekatere pred mano: fensi samo zato ker je dražji…žalostno.
in nekatere primerjate z nekimi manekenkami, katere vozičke vozijo…da vas ni sram. se ne zavedate, da boste rodile otroka, edinstvenega in neponovljivega, in ne lutke s katero se boste afnale???
vsem želim lepo nosečnost.
[/quote][/quote]
http://www.weblogsinc.com/common/images/1657655887608521.JPG?0.8557062600497323
ne govorimo o tem, kdo je maneken in kdo je dizajner, ampak govorimo o osebah, ki imajo ali pa nimajo občutka za modo. res je sicer, da manekenke oblačijo drugi in da ni nujno, da imajo same ta občutek, vendar ga maja in heidi po mojem mnenju imata …
morda ste spregledale mojo izjavo, da je meni stokke VŠEČ in da mi je bil všeč že pred leti, ko sem ga videla in CENE NISEM POZNALA. in bil bi mi všeč, če bi bil 200 ali pa 1200 evrov. nihče me nima pravice obtoževat glede denarja, ker je to popolnoma moja stvar, kam vložim svoj denar. kot sem rekla, moj avto ni veliiko dražji od novega stokkeja, ker na avto ne dam nič. dam na to, da sem lepo videti, da imam lepe obleke in čevlje, tudi udobne. nihče mi ne bo rekel, da stokke ni udoben, ker je dobil veliko nagrad. ko ga dojenček preraste, ga pač prodaš oz. zamenjaš, nihče ne govori, da bom otroka stlačla v košaro kot pliškota in da ga bo pol viselo ven. mislim, da se oglašate predvsem tiste, ki si ga ne morete privoščiti. vsak ima svoj okus in nehajte že vendar s svojimi zgražanji, kaj je lepo in kaj je grdo. tako kot imamo – hvala bogu – različne okuse aza moške (kako pa bi bilo, če bi si vse elile enega), imena (obstaja več ž in m imen), obleke, čevlje … za vsakega nekaj. in pustite ljudem, da si vsak zbere, kaj želi. tudi meni ne gre v glavo, da nekdo da ne vem koliko deset tisoč evrov za avto, če lahko enako varnega in velikega upiš za bistveno manj, ampak ok, povsod se plača firma.
pardon, svoj post sem vpisala pod citat. sicer se da prebrati, ampak osebi, ki je omenjala heidi in mutsy-ja, pošiljam dokaz, da je imela tudi stokkeja.
http://www.weblogsinc.com/common/images/1657655887608521.JPG?0.8557062600497323
aja, pa še nekaj. glede na to, da vsi pravijo, da stokke ni za po makadamu, ga jaz seveda ne bi kupila zaradi same želje, če bi živela na takem, da ga ne bi mogla uporabljat. očitno res ni najboljši, čeprav sama sem videla mamico, ki ga je po makadamu in travi na nekem dogodku vozila, ne nosila, tako da očitno gre, verjamem pa ljudem, če pravijo, da za to ni primeren. torej – če živite ob makadamu, ga pač ne kupite, če pa greste tu in tam kdaj na tak teren, pa gre. in mislim, da je ni stvari na svetu, s katero bi bili VSI zadovoljni. vsaka ima svoje + in – in tako tudi svoje privržence in nasprotnike. enako je s telefoni – en model bo nekomu služil 100 %, drugemu se bo nenehno kvaril. je res?
pardon, svoj post sem vpisala pod citat. sicer se da prebrati, ampak osebi, ki je omenjala heidi in mutsy-ja, pošiljam dokaz, da je imela tudi stokkeja.
http://www.weblogsinc.com/common/images/1657655887608521.JPG?0.8557062600497323%5B/quote%5D
ja za prvega otroka, za Leni. Naslednjega pa je vozila v Mutsy-u, očitno ji Stokke ni sedel.
Uglavnem meni je vseeno kateri voziček si kupiš. Lahko pa še vedno povem mnenje da mi je nagravžno grd, pa ga zaradi mene lahko vozi sveta marija.
Če Heidi ne bi sedel, verjemi, da ima dovolj denarja, da otroka sploh ne bi položila vanj in bi kupila drugega. Kar veliko zvezd je imelo Stokkeja, pa so tudi drugi istega cenovnega razreda – če bi se jim šlo golj za firmo oz. to, kateri je najdražji. Tudi Saškin komplet za Ario je podobne cene, pa meni osebno ni všeč …
SPloh pa mislim, da avtorica posta ni spraševala, komu je Stokke všeč in komu ni, ampak kako se obnese, torej verjetno razmišlja o nakupu.
Jaz ga bom imela in mi je popolnoma vseeno, če 99 % SLovencem ni všeč, glavno da je meni 😉 Prav tako mi je vseeno, kakšnega imaš ti in druge mamice oz. se ne obremenjujem s tem ali je grd ali ne.
velikokrat, za dober denar seveda potrpiš, če ti kaj ni všeč, čeprav mislim da bi vsaka mama lastnemu otroku nudila le najboljše. take, ki imajo denarja na pretrk pa še posebej. čeprav je nerealno misliti, da je vsaka stvar zvezdam podarjena kot reklama, da nič ne kupijo same, ker bi jih to pa že kar precej omejevalo. njena beseda gotovo velja in gre za njen “ja” ali “Ne”.
in ko je ena prej rekla, da je imela ta voziček le za pvo hčer – kako pa bi izgledalo, če bi imela taka zvezda isti voziček za vse otroke.
a je merilo za nakup vozicka, v katerem boste vozile vasega otroka, to, kdo vse ga ima in kako fino zgledate ob njem?
po moje mora biti v prvi vrsti nekaj drugega: kje se boste z njim vozile (makadam ali ne, to same veste, trgovine ali ne – ne se hecat, ampak nekateri so zelo presiroki za kako malo trgovino, preprosto ne mores med police), koliko se boste vozili, koliko dodatkov se rabi, da postane funkcionalen, kako se sedalo poleze (ko otrok zaspi)…
kup stvari je za razmislit.
nimam stokkeja, res je, ampak tako, kot ga gledam po cestah in trgovinah, me moti to, da se mi ne zdi stabilen, da nima pametnega odlagalnega mesta (tista mala torbica spodaj je malo mala, po moje) – kaka kosara spodaj je prav fina, ko vozis ze celo kramo igrac in raznih pripomockov, pa kak rocaj, kamor lahko pritrdis torbo s pripomocki…
meni osebno je zelo funkcionalen, tisto spodaj pa se raztegne v veliko vrečo, kamor lahko spraviš veliko kupljene robe – čeprav ko se bo nakupovalo fasngo, ne bo stokke glavni, ker mi pponavadi hodimo po večjih nakupih 1x-tedensko in tako med tednom ne veliko.
kaj mi je (poleg nenadomestljivega dizajna) všeč:
– nastavljiva višina: ni se treba sklanjat, ne rabiš izbirat gostiln s stolčki, ker stokkejev stolček dvigneš v tvojo višino (ne samo v gostilni, seved, ampak povsod)
– nastavljiva ročka za vožnjo v vse smeri (skoraj 360 st.)
– zložljivost, da ga lahko vlečeš gor po stopnicah
– možnost obračila sedeža, da otrok gleda proti tebi ali od tebe (torej da se pelje ritensko ali naprej) in potem obračanje tako, da sedi pokonci ali leže
potem pa je tu še polno zadev za dokupit, ki so fajn, in sicer:
– z dokupom adapterčka za 20 ali 30 evrov se namesto košare lahko namontira maxi cosi
– mreže, mehka “vreča”-kovtrćek, dekice – vse v stilu,
– zelo funkcionalni nahrbtniček za lenice in razne dodatke …
Ne moti me to, da nimaš kaj kam odlagat (spredaj “mreža”, kot imajo nekateri vozički, ker – več prostora kot imaš, več krame imš. res je, da za dojenčka kar nekaj potrebuješ, ampak to gre vse spodaj.
Edina stvar do sedaj, ki me moti, je ta, da ga ne moreš na majhno zložit, da torej vzame kar precej prostora, sicer mi pa nikakor ni štorast in mi je prav lahko vodljiv in super za vozit.
tu si lahko pogledate demonstracijo, kako deluje
http://www.youtube.com/watch?v=6OA1mbde2oc
tule piše, da ga ima tudi minnie driver, spodaj desno pa si lahko ogledate še en filmček.
http://www.stokke-stroller.com/en-si/stokke-xplory-stroller/endorsements/minnie-is-a-stokke-xplory-driver.aspx
prelep mi je, res, pa če ga 2x podražajo, bo moj 😉
Meni je tako všeč, in sem se sedaj pogoarjala z eno mamico, ki ima dve leti starega poba in pravi, da ga ne bi menjala za nič na svetu…
ps….kot sem že zgoraj napisala, tiste, ki ga nimajo ne rabijo govorit, kako se jim zdi da je nefunkcionalen in grd…..
jaz osebno kolebam med stokke in mutsy vozičkom….če bi stokke imel večja kolesa, pa ne bi nič razmišljala, ampak glede na to, da rada hodiva po naravi, bo najverjetneje prišel bolj v poštev mutsy….