voziček peg perego GT3
Zanimam se za nakup vozička peg perego GT3 (trikolesnik, nova kolekcija 2009). Ima katera že izkušnje s tem vozičkom in ali ste zadovoljne z njim?
Zanima me tudi, ali se da zgornjo plast obrnit tudi tako, da te otrok gleda ko ga pelješ ali lahko gleda samo naprej? Zanima me tudi če gre v prtljažnik citroena C3, seveda ko je zložen, če ima slučajno ktera ta avto?
hvala za odgovore.
Vesna
punci, včeraj sem ga pokazala možu in je tudi čist navdušen. za košaro in lupinico sem videla, da se da v enakih barvah zraven naročit. zanima me pa tudi glede košare – a ni namenjena tudi zato, da npr., ko prideš kam z otrokom in ta spi, da vzameš samo košaro in ga neseš noter (npr. na obisku, v likalu ipd.). Ali ste zato lupinico z avtosedežem vzele? Ali imate vse to posebej?
Joj, sem nevedna…prvič mama, pač…
Tudi jaz sem izbrala ta voziček in ga uporabljam že peti mesec. Obnese se super, sploh po tem terenu, po katerem se vozimo – makedam, travnik. Prejšnji teden sem ga testirla tudi na snegu in se tudi dobro obnese. Je pa boljše, če po makedamu in snegu blokiraš prvo kolo. No, ne blokiraš, samo tisti krogec premakneš, da prvo kolo ni gibljivo.
Jaz sicer imam košaro in je ne bi spustila iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je otrok v košari le malo višje in imam jaz boljši občutek (ok, mogoče beden izgovor 🙂
Drugi pa je ta, da ko sem jaz obrnila športni del tako, da sem gledala otroka, pri njegovi glavi ni bilo fiksno. Torej ni npr. zadrge ali pa kakega knofa, da ležišče – sedišče in “streho” “spneš” na fiksno. Pri tem sem imela nek slab občutek, da bi mi otrok lahko zdrsnil z glavo naprej, če grem po klancu navzdol.
Pa še to: za uporabo košare ni pomemben mesec, če je toplo ali hladno (res mi je neumno, ko berem, da “moj pa ne rabi košare, sej se bo rodil aprila in takrat je toplo”). Košara je zato, da ima otrok ZRAVNANO HRBTENICO. In zravnana hrbtenica je za dojenčka izrednega pomena. Marsikateri športni del vozička se ne da v popolnoma vodoravni položaj, zato so pomembne košare, to je primarna naloga košare, ne pa zavetje ali zavetrje, kakor pač hočete. Tako da košara ni samo tržna niša, je pomemben kos za športne vozičke, ki se ne dajo v popolnoma ležeč položaj.
Joj punce, mal sem zašla … No, hotela sem povedat, da sem z vozičkom fejst zadovoljna 🙂
POZDRAVLJENE,
tudi sama uporabljam voziček sedaj že 5 mesec in sem izredno zadovoljna. Ful je lahko vodljiv, tudi po snegu…tamal ful uziva v košari….sedaj je že tolk velika, da sem ji malo privzdignila vzglavje ( se da tako naštimat), da lahko tud malo gleda ven, čez kak mesec, ko bo topleje, pa jo dam v športni del….v veliko košaro spodaj pa tud zmečem veliko stvari….skratka…PRIPOROČAM!
Živjo! Te lahko nekaj vprašam Anaana? ker si tko lepo napisala glede uporabe košare. Tudi midva imava namen kupit GT3-ja in vem, da ležeči položaj ni čisto raven, se poleže, vendar tam, ko pride hrbtenica je malce nižji položaj in je nama rekla prodajalka, da pač tam če ne bova vzela košare, lahko podloživa neko odejco, da bo hrbtenica zravnana. Košara je sigurno fajn, sam potem pa rabiš še lupinco, ker drugače otroka ne moreš prevažat v avtomobilu. Mislim, da ga lahko samo z lupinco fiksiraš na sedež. Kaj meniš?
vessnacka,
Jaz se še vedno bolj nagibam h košari 🙂 Imam pa eno kolegico, ki uporablja quinnija freestaylerja in ima tudi spodaj odejo. Mislim, da se ji sicer obnese, ampak ne vem no … Odločitev je tvoja. Je pa pri GT3 res, da je skoraj vodoravno ležišče. Sama pa sem uporabljala košaro tudi namesto posteljice, ko sem šla za par dni k mami na obisk. Se je faj obneslo.
Za v avto pa imam primo viaggio (nekak tak se napiše), ker imam sposojeno. Če bi kupovala, bi kupila maxi cosi. Zakaj? Ker je p.v. nekak mala lupinica. Namenjena je do 13 kg, moj pa ima pri petih mesecih 8 kg in je noter stlačen že ko ena sardela. Da gi ga dala not v kombinezonu, ne pride v poštev. Moraš pa ga imet v lupinici tako dolgo, dokler ne sedi – spet zaradi hrbtenice 🙂
Ko pa me že ravno sprašuješ, kako se otroka da fiskirat v avto… Na sončkovi strani sem videla, da naveta popolnoma ustreza avtosedežu skupini 0, samo pas moraš kupit. Mislim, dastane okoli 40 E, med tem ko sedež primo viaggio 140 e + podnožje isofix 90 E. Je pa pri nas res malo manj običajno, da bi otroka prevažali v košari. Ampak kdo pa se ozira na to, kaj na to porečejo Micike? 😉
Sporoči, kako se bosta odločila.