voziček -marela
Če te ne moti, da imaš 2 ročaja (mene ful in jih ne maram za vse na svetu, ker se ne da nikoli vozit z eno roko), je tudi Switch OK, je pa precej težji od arie. Sedež sam je v redu. Pa mislim, da ima switsch še manjša kolesa od arie – nisme sigurna, preveri pa. Ker ta mala kolesca gredo res samo po asfaltu.
Tale skate mi je ful vsec, samo iz slik mi ni razvidno ali se da podpora za nogice v sportnem delu v vodoraven polozaj ali pa otroku nogice ves cas dol visijo.
Pa tudi mi ji jasno ali se polozi samo naslon ali se nagne celoten sedalni del.
Jaz sem imela pac eno staro varianto; sportni del je imel posebej nagiben naslon v vodoraven polozaj, sedalo je bilo fiksno, za nogice se je pa tudi premikalo od vodoravnega do navpisnega polozaja.
Meni je Mura lep, damo tisti sportni del mi je obupen, tista skoljka…in taki so vecinoma danes vozicki. Moti me, ker moras pri vseh dokupiti globoko kosaro. Jaz sem pri mojem imela mehko prenosno torbo s trdim dnom in sem jo samo polozila na sportni del in je bilo super. Vse v enem.
Kolikor sem jaz leto nazaj gledala, je skate na to foro, kot so bili stari vozički, ko se je sedalni del povsem zravnal, naslon pa polegel, okoli pa ima eno tako oblogo, ki dejansko tvori toplo gnezdece za otroka. To mehko torbo sem imela tudi sama in za mene je zakon, 100 x boljša od vseh vreč, ki se jih dobi sedaj. Kasneje pa dvigneš naslon in dobiš športni voziček, ki ga še poljubno obračaš k sebi ali stran od sebe. amapk ne bi več garantirala za vse podatke, ker ima vsaka generacija kaj drugače – je le treba v trgovino in dodobra izprašat prodajalce pa na lastne oči pogledat 🙂
Hartan in Hoko so sicer ful dobri vozički, samo težki ko svinec, če niso ravno iz ALU in zelo glumazni. Če nimaš karavana – čao, miki. Pa še v karavana poleg voza ne daš kaj dosti prtljage, če ni res velik karavan (passat, megan). Za skakanje in kratke poti, ko 5 x v dnevu sestaviš in razstaviš voz, je dokaj nepriročen. Sicer pa zakon, res, odlična izdelava, trpežni, tisto – džip od vozička. Iz slik se ne vidi, kako je košara narejena, ali se odpne celo pokrialo ali ne, pa tudi dimenzij nimaš gor. Računaj, da ima 6-mesečnik okoli 68 cm v povprečju, širok pa tudi ni kaj več kot 25-30 cm, če ni ravno mišelinkove sorte. Sicer pa tako – Hoko, Hartan in podobni terenci imajo tako dobro košaro (tudi športno), da če daš na dno eno ornk dekco (bombažno) in čez ovčko (preprečuje potenje in regulira tel. temp), ga komot voziš tudi brez te torbe čez poletje, če mu postane premajhna. V bistvu je pri teh vozičkih vprašanje, koliko je pri otročkih, ki bodo rojeni na poletje, tam od junija dalje, taka torba oz. košara sploh smiselna. Morda še najbolj prav pride v blokih, ko otročka lahko spečega odneseš iz vozička v stanovanje brez problema. Pa za spanje na balkonu, recimo. Drugače pa – po tistem kar jaz poznam ti dve znamki – res ni panike tudi brez nje, razen če so v zadnjem letu kaj revolucionarnega naredili. Z najnovejšimi modeli nisem na tekočem. Pride pa prav kakšna vreča za noge in dežno/vetrno pokrivalo ter pregrinjalo (tisto prozorno), to pa.
končno en pameten forum in pametni nasveti o vozičkih, bravo!
Eno vprašanje ….. Naš mulc je star 11 mesecev.
Iskali smo kako pametno marelo, ki bi nadomestila Jane Slalom.
Všeč mi je BABY WELT MOON FIT (in kiss, ki je zelo podoben). 🙂
Moti me, da je košara zelo majhna, pa tudi zloži se ne na ful manjše kot Jane.
Zaradi načina zlaganja bodo torej bolj prišle v poštev “normalne” marele in ne trikolesne.
Kako je pa z MACLAREN vozički? Meni sicer niso preveč všeč, ampak vidim jih pa kar precej.
Kako je torej z nagibi sedala, varnostjo…. Pa tudi zelo ozki se mi zdijo…
Kaj pravite?
Mimogrede – JANE SLALOM sistem je super. Mi imamo košaro (Capazo?), ki smo jo uporabljali do otrokovega 8. (ja, prav ste prebrali) meseca. Je zelooo velika proti drugim košaram, pa kompaktna, pa tudi v avtu je velikokrat spal v njej. Ko je bil večji je v njej sedel in treniral sedenje…. Pa celo poletje je spal v njej (ker sva bila zelooo veliko okrog), pa nič mu ni bilo vroče.
Tudi športni del je super, zelo okreten in precej lahek.
Edino gume je treba vsakih par mesecev pumpat 🙂
Vsi McLarni visijo in tudi sedišče je za en drek, pardon izrazu. To je “ta hitra” marela in nič več. Je res sicer lahka in preprosta za uporabo, temu primerne so tudi lastnosti. Od voza, ki cel tehta 6 kg, ne moreš pričakovati ne vem kakšne ultra trdnosti in robustnosti, tega se je treba zavedati. Je za tiste fore, ko rabiš en izi voz, ravno toliko, da otrok rito gor prisloni, ko je utrujen od capljanja po mestu, ogledih ali pa recimo za na plažo. Za moje pojme od 2. leta dalje, vendar so ti vozički res majhni in ozki, tako da dvomim, da se povprečen 2,5 letnik lahko normalno pelje v njem. Vsekakor pa ni za otroka, ki še ni trden in zverziran hodec, če si seveda na to pozoren. V McLarnu se ne da pošteno sedet, v nobenem od njih, čisto vsi sedeži, tudi tisti ta ornk dragi, visijo in se upogibajo.
Tudi tale Moon fit ali kiss je ena srednja žalost, vsaj po sliki sodeč, saj sedež visi in tudi naslon ni postavljen v 90 st in vprašanje, če se ga sploh da toliko pokonci dat. Sicer je tvoj otrok star skoraj leto dni, tako da moraš sama presoditi, koliko voziček rabite. Če otroček že hodi, potem to ni tolikšen problem, če pa še ne hodi in niti ne kaže znakov, da kaj kmalu bi, pa raje poglej za kaj bolj “zdravega”. Magari rabljenega, ker zdaj ga prav zelo veliko res ne boš več rabila.
Našla se enega…. BRITAX YANIS
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167457
Trenutno je ve akciji, se mi zdi, da je 110e se kr ugodna cena
ta se mi je zdel fini – kompakten, da se poležat do vodoravnega položaja, ima varovalo, strehica je kar precej velika, ima veliko košaro v katero lahko segaš tudi od strani, če ga obtežiš s torbo na ročkah, se ne prekucne nazaj, zloži se še kar na majhno….
Edini minus je teža – 10 kg – ampak tako, kot praviš, ne moreš od vozička, ki tehta 6 kg pričakovat hude stabilnosti…
Res je tudi to, da ne vem, koliko se rabijo vozički, potem, ko otrok shodi….. Naš še ne hodi, bo pa kar kmalu, res je tudi, da je mali kar lahek, ampak po nekaj kilometrih ga imaš pa dost 🙂
Sedanji voziček smo kar precej uporabljali – vsak dan po par ur na sprehodu, ne glede na vreme. Sedaj, ko začenjam spet delati, bo treba večkrat it po otroka in potem z njim na bus ali pa vlak.Se mi zdi, da zna biti kak manjši voziček bolj primeren….
Sem rekla hvala za mnenje o Maclarnih 😉 ? Hvala!
Razmisljam o mareli.. imam otroka leto pa pol starega. Marelo bi imela za kake daljse sptehode, tudi makadam. Sepravi bi bilo fajn, da bi imel morda vecja, gumijasta kolesa (pac makedam), nato nastavljiv naslon (spanje, previjanje), kaksno kosaro spodaj, tudi strehico, varovalni lok. Za sprehode, pohode vglavnem. Mi lahko kaj svetujete?