Najdi forum

voziček -marela

Imam dojenčka, ki je dopolnil pol leta. Voziček imamo, bi pa potrebovala še eno marelo oz. voziček, ki se ga da zložiti enostavno in čimbolj na majhno, s tem, da bi želela še eno funkcijo – da se ga da obrnit tako, da gleda proti meni. Ali sploh obstaja kaj takega? Pa fajn je če je kolikor toliko močan.

Pliko Switch – peg perego

Kaj pa zdaj ta novi Quinny senzz? Meni je lep, samo je ful drag. Sm pa pogledala na netu…je v Nemčiji cenejši.

samo ta Quinny ni marela

tanaja29, vem da ni…ampak meni je všeč…in se zloži skoraj kot marela. Ker nobena marela mi ni všeč.

Tudi meni marele niso kaj preveč všeč. Baje so manj zdrave za hrbtenico (premehke). No, nisem sigurna, če to drži, nekje sem prebrala…

mi imamo peg perego – pilko switch in smo več kot zadovoljni…zloži se super ( način marele )…in tudi obračaš ga lahko…

…če bi zdajle izbirala še enkrat, bi se odločila enako!
lp

Puppa – tale Quinny je res lušten! Kje pa to iščeš na netu za nemčijo ali italijo recimo. Sploh ne vem kako se lotit… Hvala ti!

bončka, jaz kar vpišem v google quinny senzz strollers/pushchairs in mi vrže ven nekaj spletnih strani…

Marele niso za tako majhne otroke, v vseh RA jih odsvetujejo, saj otroci v njih ne sedijo pravilno. Edini, ki je kolikor toliko v redu (vsaj na pogled) od tu naštetih, je PP Switch. To sedišče je dokaj trdno, še vedno pa ne toliko, da bi v njem povsem brez skrbi prevažali 6-mes dojenčka, sploh če je ta veliko v vozičku, v njem tudi spi itd. Za kak skok za pol ure pa seveda ni panike.

pa sej marelo se kupi kasneje…ko je otrok star 1 leto ali več. Jaz pa 6.mesečnega res ne bi dala v marelo…

Dajte mi prosim povedat – kakšna je razlika med marelo in šprtnim delom vozička. Ne mislim kupit marele, ki ima samo platno za sedet in naslonit, ampak tako dokaj kompaktno. Imam pa doma seveda tudi športni del vozička, v katerem se vozimo od nedavnega, ampak mi je tako štorast za v avto.
Sem gledala tudi Qiunnija Senzz, pa se mi zdi, da se ga ne da popolnoma poležat. V kaki trgovini si ga pa v živo še nisem ogledovala.
Drugače pa jaz nobenega vozička po tem, ko bo otrok shodil, minam več namena uporabljat. Tako, da po dopolnjenem 1.letu verjetno res ne bom šla v kak tak nakup, ampak bom bolj pospravljala vse skupaj…

bončka, voziček ki ni marela in ima dober športni del je ravno ta quinny senzz. Kot je omenila Tima, lahko pogledaš tudi Peg Perego vozičke…najbolje pa je da greš v baby center in ti bodo tam najbolje pomagale.

Razlika je v tem, da DOBER športni voziček nudi trdno sedišče in trden naslon, ki se pod težo otroka ne “ulekne”, če veš kaj mislim. Npr, če otrok sedi v vozičku, je ta še vedno raven, ne pa upognjen pod otrokovo ritko. Isto z naslonom.

Kdaj boš brez vozička, ni odvisno od tebe in tvojih principov, ampak od tega, kdaj bo otrok shodil. LAhko bo tudi šele pri 16 ali 18 mesecih, nikjer ne piše, da vsi shodijo z 12. Moji so vsi shodili pred 12. mes, pa smo do 18. mes še kar krepko rabili voziček, razen če imaš to prednost, da lahko za vsak opravek porabiš neomejeno časa ali če si pripravljena tako težkega otroka nositi. Tudi, ko otrok že hodi, boš za pot, ki jo sama prehodiš v 5 min, z otrokom rabila 40 ali 45 min. Verjetno si tega vsak dan ne boš mogla privoščit, zato boš za opravke otroka še vedno vtaknila v vozek in odšibala, kar je za potrebo. Tisti ta pravi sprehodi bodo pa extra in tam boš lahko 50 m hodila pol ure ali dlje. In to je trenutek, ko ti marela pride prav, ker se brzinsko zloži, otrok pa v njej ni več, kot 15 ali 20 min. Za vse daljše sprehode, ko otrok v vozičku še spi oz. dlje časa sedi v njem, pa mora biti voz trden in dovolj prostoren, da se otrok v njem lahko kolikor toliko prosto giblje, ne sme ga ovirati pri nagibaju, stegovanju (pritrjene naramnice!na naslon so strup!), nogice mora imeti podprte, da mu ne bingljajo čez rob, pa sedež mora biti naravnost in ne viset naprej ali nazaj, sedeti mora pokonci. Pri vsej ponudbi, ki je na trgu, niti ni tako simpl najti tak voziček, pa da je zraven še kolikor toliko priročen in ne tehta 15 kil :(( Všečnost je pa itak svoja kategorija, ki pa mora včasih v dobro otroka stopiti malo v ozadje, če nam je otrokovega zdravja pač mar.

Ta Quinny na oko zgleda dokaj OK, le da meni deluje dokaj majhen, pa tudi piše ne, če se položi v vodoraven položaj. Če se ne, potem za 6-mesečnika nikakor ni primeren.

Sem si prav šla pogledat v detajle tega senzza. Voz je drag ko pes, to kot prvo. 300 € je najnižja cena sploh in za moje pojme jih ni vreden. Šibke točke:
-naramnice so pritrjene na naslon, torej se otrok ne more gibati niti ne more pokonci sedeti.
-hrbtišče se ne položi povsem
-kolikor vidim (to seveda nikjer ne piše) tudi sedišče ni ravno, zato ga sama osebno za otroka, ki še ne hodi, ne bi nikoli kupila
-kolesa so tudi bolj za mestne vožnje, verjetno bo že na pesku bolj kriza, kaj šele na kakem makadamu
-pa zame absolutno cena, ki je – tipično za Q – nora.

“ne marele”
Vidim, da se dobro spoznaš na vozičke. Mi lahko prosim poveš svoje mnenje glede dveh vozičkov, in sicer Jaguar Car in Maxi cosi Mura. Noben ni marela, ampak vseeno je odločitev težka.
Hvala, lp.

No, jaz sem senzza vidla v reklami in morm rečt, da mi je bil všeč v primerjavi z marelami, ki so mi res grdi vozički. Ga pa res še nism vidla v živo..in verjamem da je slika čist druga ko ga sprobaš. Cena je pa res…uuuuuuuffffff…ne dam tok za tak voziček.

tanaja29 kaj konkretno pa iščeš pri vozičkih? Jaz osebno sem vedno za večja kolesa, bremza na ročaju, enostavno zlaganje,….nikol ne veš kam greš in kakšen je teren. Ne poznam pa Jaguar Car…

Če smem, ti povem svoje izkušnje z MC Muro (prvega ne poznam):

Moji plusi:
– velika, vrtljiva kolesa, primerna za vse terene (mi ga imamo kot terenski voziček za v gozd in se obnese odlično)
– zelo okreten, kljub velikosti (komot vodiš z eno roko)
– sedež je narejen kvalitetno in “orenk” – malo je podoben po obliki in materialu avtosedežem, je precej čvrst in nudi dovolj opore v sedalu in v hrbtnem delu, se položi vodoravno
– nanj gre quinny košara, ki jo za ugodno ceno zlahka dobiš na bolhi
– sedež se obrača v smeri in proti smeri vožnje
– velika strehica – zlahka otroka zaščitiš pred soncem in vetrom

Moji minusi:
– težak in velik, zasede kar precej prostora v avtu – npr. v karavanu še ostane kaj prostora, v ne-karavanskem avtomobilu srednje velikosti, gre v prtljažnik samo ogrodje, sedež moram dati kam drugam (razen če odšraufam dol kolesa) – torej ni za to, da greš z njim “po nakupih”, ko boš v roku ene ure otroka trikrat dala v avto in iz avta. Tudi npr. težko ga sama neseš čez par stopnic, ker tehta ogroooooomno…. V kakšni manjši trgovini tudi povzročaš zastoje, ker ne more nihče mimo tebe 😉
– majhna “nakupovalna košara” – notri ne gre praktično nič – npr. Nivea ruzak komaj stlačiš spodaj, ker enostavno ni dovolj prosotra
– športni del je nekam zelo nizko nastavljen – po moje malo nerodno za zelo visoke ljudi
– varovalo spredaj (v obliki črke T) zna biti malo nadležno za dajanje otroka notri in jemanje ven

Zaključek:
Odličen terenski voziček, ki ga imaš parkiranega v garaži in vanj samo daš otroka in se odpelješ na teren. Za pogost transport in dajanje v in iz avta in šetkanje po mestu je nekoliko nepriročen, ker je velik, težak in širok, vsekakor če nimaš karavana, prej preveri, ali ti sploh gre v prtljažnik.

Najlepša hvala !!!!!!!!!!!!!!!!!

No, evo, imaš odgovor iz prve roke :)))

Jaz osebno če bi danes še enkrat kupovala voziček, ne bi nikoli vzela teh oblikovanih školjk, ki spominjajo na avtosedeže ali lupine. Kajti lupina ali avtosedež NISTA namenjena temu, da otrok v njih čepi ure in ure vsak dan in dan na dan, pač pa za pot. Tudi če je otrok na nekem potovanju 8 ur v sedežu, to še vedno ni vsak dan ali večino dni v letu, kar pa v vozičku vendarle je, vsaj pri starših, ki se po rojstvu otroka ne zabubijo med 4 stene za x let. En tak približek marele, ki je dokaj v redu, je tole:

http://www.mami.si/si/aria-completo-lavanda-i7659.shtml

NI neka extravagantna oblika, je pa zelo okreten, lahko vodljiv in ima dobro sedišče in dobro hrbtišče, naramnice se snamejo z naslona in je otrok prost, lahko se poljubno giblje, obrača, nagiba. Prednje varovalo je odstranljivo, mislim pa, da je lahko tudi v obliki pladnja, vsaj bilo, kar je fino, da otročku daš gor košček piškotka, za katerega se splača dvigniti in potelovaditi v voz, pa prstke trenira s tem za pincetni prijem, pa kakšno igračko lahko lepo odložiš gor… uporabna zadeva. Sedišče je ravno, ne visi nazaj in otrok v vozu sedi, kot na tleh. Naslon je isto črvst in daje dobro oporo. Pa še balzam za hrbtenico mame (ali ata) je, saj tehta manj kot 8 kg. En dokaj občuten minus so kolesa, ki so majhna in nekih hudih off-road podvigov ne prenesejo.

Ornk voz, ki služi od rojstva do konca, je pa za moje kriterije tale:

http://www.mami.si/si/skate-completo-bubbles-green-model-2009-i7431.shtml

Zanj bi z veliko lažjim srcem odštela skoraj 500 € kot za Q 300 €. Za moje znanje, vedenje in izkušnje za tistega, ki po 1. letu ne želi menjati vozička res dobra rešitev. Se lepo vozi, večja kolesa prenesejo skoraj vsak teren, obrača se v obe smeri, k staršu in stran, položi povsem vodoravno, naramice se snamejo s hrbtišča (glej sliko “5-točkovni varnostni pas”), sedež pa tudi ne visi (vsaj lanski ni). Ni sicer tako lahek kot aria, grozno težak pa tudi ni, poleg zloženega voza pa daš v prtljažnik še kako potovalko ali kovček – pod pogojem, da je karavan, seveda.

Tako je moje mnenje, ki pa je tudi že malo starejše, saj naš škrat že hodi, ve si same poglejte po teh osnovnih kriterij ins kombinirajte z vašimi željami in finančnimi zmožnostmi. Imejte pred očmi, da dober ni nujno drag in obratno, da drag voz še zdaleč ni dober, vsaj ne vsak.

New Report

Close