VOZIČEK
Pozdravljeni,
na vas se obračam z vprašanjem, ki morda sploh ni za vas, pa vendar bi vas prosila za vaše vsaj mnenje.
Moj fantek bo čez dober teden star 4mesece, je kar krepak in velik fantek, pred 3tedni je bil težak 7380 in meril 64,5.
Pred 2dnevi pa se mi je zgodilo, da sploh noče biti več v vozičku, seveda v ležečem položaju. Sicer ni bil nikoli ljubitelj vozićka, pa vendar je včasih v njem zaspal, oziroma zdržal 30min do 1ura.
Sedaj pa, takoj ko ga položim vanj, zaćne pljuvati, tuliti, opletati z rokicami, brcati z nogicami, zvijati hrbet in opletati z glavico….. skratka hoče ven na vso silo, kot da bi ga dal na žerjavico.
Sicer še vedno leži na hrbtu, ne obrača se še in ne dviguje. Tudi če ga položim kasneje, ko smo že zunaj, vedno isto.
Moje vprašanje pa je;
– naj dvignem voziček
– naj ga ko gremo ven nosim na rokah.
Glede nošenja na rokah me je strah tega, ker nima takšne zaščite pred vetrom kot v vozičku. Tudi ko piha in ga zunaj nosim mu veter kar pobira sapo, čeprav ga obrnem stran od vetra, ga nekaj dobi.
Takšnega kričača v vozičku ne morem imeti, ker je več škode za zdravje kot koristi, pa res ne vem, kako naj greva na zrak.
Prihajajo vedno bolj vetrovni, zimski dnevi in ne vem kaj naj?
Hvala za vaš odgovor in vaš čas in lep pozdrav!
Spoštovana,
povsem razumem vašega kričača, ki se upira ležanju v zaprtem vozičku. S tem je prisiljen biti v izolaciji v zadušljivem in prevročem okolju, zunaj pa se dogaja toliko zanimivega…
Pri 4 mesecih je že povsem goden za polsedeči položaj v vozičku, iz katerega bo dobro videl vse, kar ga zanima. Tudi manj vroče mu bo (predstavljam si, da ga v strahu pred “prepihom” vsega zadekate in ga “kuhate” v mehko). Tudi nošnja v naročju bo zanj prijetna – in pri tem se nikar ne bojte prepiha, od katerega še nobeden ni zbolel, če ni hkrati prišel tudi v stik z virusi in bakterijami. Ob podatku o njegovi teži pa tak način opazovanja okolice ne bo prijazen vaši hrbtenici…
Veselo pojdite na svež zrak (menda bosta vsaj naslednja dva dneva idealna za bivanje zunaj), fantu nudite polsedeči položaj (če imate kombiniran voziček, ne bo težko) ali ga vzemite v naročje. Ne pozabite le na bombažno kapico – dojenčkova gola glava pomeni veliko površino za izgubo toplote.
Uživajte torej,