Najdi forum

voščilnice

Hoj!
Moram vam povedat, da sem včeraj šla v Prometeja po razpokan lak, pa sem kupla še barve za steklo – in kar popoldan začela delat voščilnice s temi barvami. Danes zjutri so ble že suhe – MEGA, vam povem! Ful lepe slikice so, moram jih še na karton nalepit, pa bo. Moje bodo letos najlepše! Probajte še vi!
Probala pa sem jih še delat s servetno tehniko z razpoknim lakom pa se niso posrečle. Če ma ktera izkušnje s tem – na papir (na keramiko in les sem že delala, je blo vredu), naj mi pomaga, prosim. Men se je papir zmehčal in je nastala vdolbina na pravi strani oz. bunka na noranji strani voščilnice. Mogoče pa nism mela taprav papir. Povejte, prosim, prosim.

Lep dan, kljub dežju (zdajle bo pa itak že konc službe!) in LP.

Neny kakšne voščilnice si to delala? Prosim za opis ? In kako se imenujejo barve ?

Beti, hej!

Izdelava mojih voščilnic je potekala takole: kupla sm barve za steklo in keramiko (vzela sem jih 6+tisto črno za obrobo). Potem rabiš še podlogo, na katero boš risala. Js sm risala na plastično mapo (tako pisarniško-L mape jim rečemo), sam ne sme bit čist gladka, ampak mal bolj hrapava. Pod mapico daš motiv, ki ga hočeš narisat (men je v Prometeju skopirala take luštne angelčke pa snežake pa smrekice, doma pa sm si pomagala z raznimi letaki, ki jih dobivamo v nabiralnik-so zdaj že novoletno opremljeni, kakšna otroška pobarvanka je pa sploh super), ga obrobiš s barvo za obrobo, počakaš, da se posuši, pol pa not pobarvaš po želji. Obrobit morš vse robove, drgač se barva meša in ni tak lepo. Pustiš, da se posuši (10 ur- piše na flaški), odlepiš, prilepiš na čestitko in – to je to!

Veliko užitkov pri ustvarjanju in lep dan.

Neny hvala za info. !

Ni blema, dons mi tak ni za delat. Beti, poročaj o rezultatu izdelave.

Lep sončen dan vsem!

Bom ti sporočila !

Pozdrav!
S hčerko letos delava voščilnice na risalnih listih (v osnovni šoli smo imeli take liste v bloku pri likovnem pouku), ki jih prepogneva na pol, nato pa robove prelepiva s “papirnatim selotepom” (če barvate okna z nijm zaščitite steklo), da dobiva okvir. Nato naša punca nekaj pač nariše najprej z voščenkami in nato vse prebarva z vodenkami. Potem pa odstraniva papirnat selotep (včasih sicer ne gre lepo stran), da dobi njen izdelek lep bel rob. Mi je prav všeč – voščilnice so preproste, otroške.
lp

New Report

Close