volja. net in mail.si na črni listi?
To, da me ni prijateljica ni mogla poslati, ni taka težava, smo pač rešili z drugimi njenim naslovom, težava je moje pošiljanje v službo, ker mi volja.net zavrne.
Urni dostop na siolu je enaka cena kot na volji – sem preverila pred nekaj dnevi, razen če sem narobe prebrala (kar je možno, ker zadnje čase ne vem, kej se me glava drži).
V bistvu bom imela dva dostopa, kjer gre – zaenkrat voljo, kjer pa ne – pa siol. Drugega mi ne preostane.
Email.si in volja sta v naši službi oba zablokirana in bo tako še nekaj časa ostalo. Volja je na black listah ali pa vsaj del njenih IP – preverjeno.
>Urni dostop na siolu je enaka cena kot na volji – sem preverila pred nekaj >dnevi, razen če sem narobe prebrala (kar je možno, ker zadnje čase ne >vem, kej se me glava drži).
U, to pa ne bo drzalo! Samo na hitro, da te ne bo previsokih racunov, kot so doleteli mene: :))
Volja: Cena minute prometa je tarifa za dostopno stevilko 0888:
Čas večje prometne obremenitve 2,7 SIT/minuta 3,24 SIT/minuta
Čas manjąe prometne obremenitve 1,5 SIT/minuta 1,8 SIT/minuta
Volja, ura, visja tarifa -> 60 x 3.24 SIT = 194.4 SIT (zaracuna ti jih Telekom na mesecni poloznici, Volja same IP storitve na zaracunava).
SiOL, urni dostop:
Plačuje se uporaba storitev (1.) in uporaba telefonskega ali ISDN omrežja (dostop preko številke 0880 (2.)), ki se razlikuje glede na čas obremenitve omrežja.
1.) Uporabo storitev, obračunska enota je sekunda, cena ure uporabe brez DDV je 255 SIT, z DDV pa 306,00 SIT. Mesečne naročnine ni.
2.) Uporaba telefonskega ali ISDN omrežja (dostop preko številke 0880), ki se razlikuje glede na čas obremenitve omrežja. V času večje prometne obremenitve je cena za minuto 1,53 SIT brez DDV in 1,84 SIT z DDV. V času manjše prometne obremenitve je cena za minuto 0,85 SIT brez DDV in 1,02 SIT z DDV.
SiOL, urni dostop, visja tarifa torej: 306 (IP storitev) + 60 x 1,84 (0880) = 416,40 SIT/uro.
Primerjava: 194,40 416,40 SIT/uro.
Tadeja
Evo Tinkara, se tole (urni dostop sicer ni primerjan, je pa drazji kot standardni):
Sorči, sem neprijavljena – hvala ti za tole, potem sem res narobe gledala. V bistvu sem našla rešitev – se prijavim na voljo, kadar imam namen deskati po netu in pošiljati mejle naokrog, kamor lahko gredo. Kadar pa moram nekaj poslati v službo – običajno stvari, ki sem jih pisala “off line”, se pa za tisto prijavim na siol.
Saj meni volja čisto ustreza, le ta blacklist varianta mi gre totalno na živce. Imamo zdaj tudi težave v službi, ker so se tudi firme znašle na black listi – didakta (k sreči so stvar rešili), pa “razvedrilo”, pa še kaj…
Upam, da bo kdaj spet bolje – sem pa zelo jezna na tiste, ki mi pošiljajo spam mejle pa vice pa še kaj drugega … smo imeli v službi totalno frko zaradi tega, nekaj časa celo prepoved pošiljanja privat mejlov… no, zdaj se je stanje vsaj malo umirilo.
tadeja, hvala ti za vse!
T.