Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja volja. net in mail.si na črni listi?

volja. net in mail.si na črni listi?

Ker sem v zadnjem času dobila kar nekaj vprašanj, zakaj mejli ne morejo k meni – me zanima, če kaj veste – prijateljica z email.si mi ne more poslati na voljo.net itd.
Imate tudi vi kakšne podobne težave

jes, tudi na hotmailu so nekam ”gorki”. Ma zdaj kroži tolko teh virusov, da se vsake tolko blokira kakšna pošta.

Ker je mail.si na black listi (in paradox: celo sam preverja to listo :)), kot si pravilno ugotovila. Preverja pa jo tudi Voljin streznik, ki zavrne sprejem poste od streznikov na njej.

Tadeja

JAZ SEM SI ODPRLA NOV MEJL na siolu na urnem dostopu, tako da bom voljo počasi čisto skenslala. Zdaj je celo tako, da si od doma ne morem pošiljati v službo mejla, ker sem na volji, Tako da sem zdaj razpredla tačke na siol 🙂
T.

Tudi sama “skačem v luft”, ker mi zadnje dni volja.net blokira … Mogoče je res bolje, da presedlam kam drugam.

Lep sončen pozdrav.
I.

Ja tudi nama volja.net pošta (brezplačna varianta) ne dela. Pa zadnje čase dobim mlade, če hočem zlest na internet, dvakrat mi pa celo uspelo ni več.

Kot kaže so težave drugje.

Jaz sem ravnokar naredila preizkus in je prišlo sporočilo iz Email na Voljo in obratno brez problema. Mogoče blokirajo samo, kadar so priponke.

>JAZ SEM SI ODPRLA NOV MEJL na siolu na urnem dostopu, tako da bom
>voljo počasi čisto skenslala

Kot uporabnica Voljatela (z njihovim IP naslovom) ne bos mogla posiljati poste preko SiOLovega mail streznika. SiOLov urni dostop je pa veliko drazji od Voljinega obicajnega.

Tadeja

Aja, pa se to: za to, da prijateljica ne more poslati z email.si na Voljo, je kriv email.si (poznani in spamersko pogosto zlorabljani streznik) in ne Volja. Volja se samo brani, da tudi ona ne bo pristala na black listah. 🙂

Tadeja

To, da me ni prijateljica ni mogla poslati, ni taka težava, smo pač rešili z drugimi njenim naslovom, težava je moje pošiljanje v službo, ker mi volja.net zavrne.
Urni dostop na siolu je enaka cena kot na volji – sem preverila pred nekaj dnevi, razen če sem narobe prebrala (kar je možno, ker zadnje čase ne vem, kej se me glava drži).
V bistvu bom imela dva dostopa, kjer gre – zaenkrat voljo, kjer pa ne – pa siol. Drugega mi ne preostane.
Email.si in volja sta v naši službi oba zablokirana in bo tako še nekaj časa ostalo. Volja je na black listah ali pa vsaj del njenih IP – preverjeno.

Če znate angleško, z yahoojem sem zadovoljna.

>Urni dostop na siolu je enaka cena kot na volji – sem preverila pred nekaj >dnevi, razen če sem narobe prebrala (kar je možno, ker zadnje čase ne >vem, kej se me glava drži).

U, to pa ne bo drzalo! Samo na hitro, da te ne bo previsokih racunov, kot so doleteli mene: :))

Volja: Cena minute prometa je tarifa za dostopno stevilko 0888:
Čas večje prometne obremenitve 2,7 SIT/minuta 3,24 SIT/minuta
Čas manjąe prometne obremenitve 1,5 SIT/minuta 1,8 SIT/minuta

Volja, ura, visja tarifa -> 60 x 3.24 SIT = 194.4 SIT (zaracuna ti jih Telekom na mesecni poloznici, Volja same IP storitve na zaracunava).

SiOL, urni dostop:
Plačuje se uporaba storitev (1.) in uporaba telefonskega ali ISDN omrežja (dostop preko številke 0880 (2.)), ki se razlikuje glede na čas obremenitve omrežja.

1.) Uporabo storitev, obračunska enota je sekunda, cena ure uporabe brez DDV je 255 SIT, z DDV pa 306,00 SIT. Mesečne naročnine ni.

2.) Uporaba telefonskega ali ISDN omrežja (dostop preko številke 0880), ki se razlikuje glede na čas obremenitve omrežja. V času večje prometne obremenitve je cena za minuto 1,53 SIT brez DDV in 1,84 SIT z DDV. V času manjše prometne obremenitve je cena za minuto 0,85 SIT brez DDV in 1,02 SIT z DDV.

SiOL, urni dostop, visja tarifa torej: 306 (IP storitev) + 60 x 1,84 (0880) = 416,40 SIT/uro.

Primerjava: 194,40 416,40 SIT/uro.

Tadeja

Evo Tinkara, se tole (urni dostop sicer ni primerjan, je pa drazji kot standardni):

http://www.volja.net/accounttools/slo/comp_1.html

Sorči, sem neprijavljena – hvala ti za tole, potem sem res narobe gledala. V bistvu sem našla rešitev – se prijavim na voljo, kadar imam namen deskati po netu in pošiljati mejle naokrog, kamor lahko gredo. Kadar pa moram nekaj poslati v službo – običajno stvari, ki sem jih pisala “off line”, se pa za tisto prijavim na siol.
Saj meni volja čisto ustreza, le ta blacklist varianta mi gre totalno na živce. Imamo zdaj tudi težave v službi, ker so se tudi firme znašle na black listi – didakta (k sreči so stvar rešili), pa “razvedrilo”, pa še kaj…

Upam, da bo kdaj spet bolje – sem pa zelo jezna na tiste, ki mi pošiljajo spam mejle pa vice pa še kaj drugega … smo imeli v službi totalno frko zaradi tega, nekaj časa celo prepoved pošiljanja privat mejlov… no, zdaj se je stanje vsaj malo umirilo.
tadeja, hvala ti za vse!
T.

New Report

Close