Najdi forum

volja.com, internet

Lep pozdrav vsem!

Vem, da je pred kratkim nekdo že omenjal spletno stran volja.com, kjer ima svojo spletno stran nov slovenski internet ponudnik. Jaz sem trenutno na KISS-u, toda močno me jezi, ker potrebujem kot prvo odločno preveč časa, da se sploh povežem, kot drugo pa je prenos slab za popizdit! Samo okrog 1,5 kb/s. V čem je fora? V modemu (imam 56K) ali v KISS-ovem strežniku? Nekdo, ki ima malo več pojma kot jaz, naj mi prosim zadevo razloži in mi da kakšen nasvet.

In kdor že deluje na “VOLJI” – je v redu? Kakšen je prenos in kakšne so cene?
Dovolj imam namreč tega, da čakam 100 let, da mi odpre eno samo spletno stran!!

Hvala za odgovore!

Živjo..

Volja net deluje kar dobro. Sicer morajo še nekaj “porodnih težavic” spraviti
skozi pa bo.

Cena za dostop je:
-dražja tarifa 2.50 Sit na minuto
– cenejša tarifa 1.25 Sit na minuto

Imajo cca. 2000 vstopnih točk, to pomeni da boš težko naletel na znak zasedene
linije. Delujejo z Isdn in analognimi modemi.
– dobre lastnosti:
– nobene pogodbe
– nobenih dodatnih stroškov, torej kolikor visiš na netu, toliko minut plačaš
– imaš tudi svoj email naslov, [email protected]
– mislim da lahko postaviš zastonj tudi svojo spletno stran

– slabe lastnosti
– po izpolnjevanju prijave traja kar nekaj časa, da zadeva začne delati
od 10 minut do nekaj ur – to so tiste porodne težave, ki sem jih zgoraj omenil

Poveže se dokaj hitro, no ja včasih pa tudi potraja malce dlje (nekaj sekund).
S svojim uporabniškim imenom se lahko prijaviš iz večih tf.številk, ne samo iz določene..

lp

Glede KISSa je pomojem problem v splošni prezasedenosti… vsaj tako je bilo takrat, ko sem to še jaz uporabljal…

Volja? Jest sem se prijavu, hitrost je po mojih izkušnjah bistveno boljša kot na Arnesu (56k modem – prenos cca. 5,5kB/s tujina), je pa res, da imajo trenutno bistveno manj uporabnikov, kot Arnes (linij imajo bojda 1500 – tako pravi njihov direktor). Sicer pa account uporabljam večinoma le za email.
Glede tega, kaj bodo počeli s podatki, ki jih daš in jih oni kao lahko posredujejo naprej… vso pošto imam forwardirano na email.si, kjer najprej preverim, kaj je gor (eventuelno kaj pobrišem), potem pa POP-am k sebi. Če bo pa kaj po navadni pošti prišlo, imam pa itak kanto za smeti direkt pod kaselcom…

Glede računa pa… baje košta samo telefon (2,5 in 1,25 SIT se mi zdi… neki tazga…)… bomo vidl, ko pride naslednji mesec…

Probaj, še vedno lahko nehaš uporabljat…

LP
Sigmund

P.S.: Ko nisem imel nobenega accounta, je bila dobra tudi 041181818 (samo za počekirat mail).

> Poveže se dokaj hitro, no ja včasih pa tudi potraja malce dlje (nekaj sekund).

Connect na NT-jih (potem ko se modema zmenita):
– Arnes: cca. 10s
– Volja: 2-3s (več še ni bilo)

LP
Sigmund

pogodbo moraš “podpisat”… pač strinjat se mor z njo, tko da brez pogodbe ne bo šlo.

Tudi jaz sem obupala na KISS-u. Volja je hitrejša, mogoče se zvečer malo pozna , ker je gostejši promet. Tako , da se kar prijavi in uživaj.Je bil pa včeraj v Delu intervju z direktorjem firme in si ga preberi.

Lp,Kaja

JA VOLJA V BISTVU DELUJE DOKAJ NORMALNO IN JAT SEM TO PREISKUSU IN SEM NAVDUŠEN. DELUJE VSE TIP TOP IN MISLIM DE SE BOM ODKRIŽU SIOLA. SICER SO PA TUDI CENE UGODNE. ISTE K PRI ARNESU OZIROMA ČEZ DAN JE URA 150SIT PONOČ PA OKOL 80SIT

Sploh ne vem kaj še tolko vsi vztrajajo na teh običnih, počasnih modemih. Jaz sem takrat plačeval za telefon okoli 10.000 mesečno pa sem skos na uro gledal, kak dolgo sem že na netu, vse je šlo blazno počasi itd. Potem sem kupil kabl…dal 25.000. Plačuje se (vsaj v Mariboru) od 4.000 do 7.000 mesečno (odvisno od željenega prenosa) pa si lahko na netu 24 ur na dan ob isti ceni. Zdaj si pa zračunajte kako hitro boste dnar not spravli.

lp, muteman

Nimamo vsi kabla doma!

LP

A vas nič ne moti točka 4.5 v pogodbi? Se zelo tepe s točko 4.3. Čisto nasprotje. Sem tja klicala, pa so rekli, da bodo to uredili. Namesto tega so zbrisali točko 4.4., ki je bila čisto v redu.

Lili

A mi lahko razložiš kakšne točke pri pogodbi?

Jaz sem tudi priklopljena sedaj na voljo pa me zanima.

Hvala za odgovor

Lep sončen dan ti želim

Blažka

Blažka!

Ali si nisi prebrala pogodbe, predno si se odločila? To je pametno vedno narediti.
O.k. Odpri njihovo stran http://www.volja.net nato klikni na tistega tipa na slikici.
Odpre se ti okno za vpis in pod tem imaš 4 opcije: English, Pogodba…

Klikni na pogodbo in pojdi na 4.3. in 4.5. točki.

Dober teden nazaj, ko so začeli, pa so imeli pod 4.4 točko napisano:

4.4. Podjetje VOLJATEL d.d. si pridržuje pravico do uporabe vaših osebnih podatkov za potrebe lastnih tržnih raziskav in statistike.

Ta točka je bila meni čisto o.k. Le točka 4.5. se tepe s točko 4.3.

Kaj si ti misliš?

Blažka!

Ali si nisi prebrala pogodbe, predno si se odločila? To je pametno vedno narediti.
O.k. Odpri njihovo stran http://www.volja.net nato klikni na tistega tipa na slikici.
Odpre se ti okno za vpis in pod tem imaš 4 opcije: English, Pogodba…

Klikni na pogodbo in pojdi na 4.3. in 4.5. točki.

Dober teden nazaj, ko so začeli, pa so imeli pod 4.4 točko napisano:

4.4. Podjetje VOLJATEL d.d. si pridržuje pravico do uporabe vaših osebnih podatkov za potrebe lastnih tržnih raziskav in statistike.

Ta točka je bila meni čisto o.k. Le točka 4.5. se tepe s točko 4.3.

Kaj si ti misliš?

Ti dve točki si dejansko nasprotujeta. Le kje je catch ?

4.3. Podatki, ki ste jih navedli v prijavnici ne bodo razkriti tretji osebi brez vašega dovoljenja, razen če bo to razkritje zahteval zakon.

4.5. Da bi lahko zagotavljali vsem svojim uporabnikom nemoteno delovanje storitve VOLJA, si podjetje VOLJATEL d.d. pridržuje pravico razkritja vaših podatkov (vključno z imenom, naslovom, telefonom in elektronskim poštnim naslovom) tretji osebi; prav tako lahko vaše podatke posredujemo v primeru pritožbe glede vaše uporabe storitve VOLJA in v primeru, da podjetje VOLJATEL d.d. meni, da uporaba ni v skladu s temi pogoji in določbami.

Nimam pojma, kje je catch. Najbrž pa so vse skupaj na hitro napacali, samo, da imajo pogodbo.

V tem primeru pomeni, da če se tam en Janezek spomni, da bi rad od [email protected] imel domači naslov in telefon, da bo to tudi dobil!!

Tole je potrebno še bolj raziskat. Jaz sem jim že 2x težila, pa ne bom več. Mogoče bo kdo drug imel več uspeha. Zgleda pa, da ljudje sploh ne berejo pogodb, samo da je brezplačno.

A si probala it na statistiko dostopov ? Meni nič ne izpiše.

Nisem prijavljena.

Mislim pa, da se je prijavil en prijatelj. Ga bom vprašala.

Noben ga nima če si ga ne kupi…kot sem reko, kar hitro tiste vlke telefonske račune not spraviš, zraven tega pa si lahko na netu kolko hočeš in to občutno hitreje.

lp, muteman

Vsem hvala za nasvete!

Če povzamem vaše ugotovitve: cisto OK prenos 5,5 kb/s; hitrejši je, ni še tako zaseden; vsi, ki ga že imate, ste z njim zadovoljni; hitrejša povezava kot pri KISS-u. Mislim, da se bom odločil zanj.

Res pa je, da sta si tisti dve točki iz pogodbe dejansko kontradiktorni in da bi bilo pametno stvari priti do dna. Mene osebno sicer niti ne moti preveč, ni pa v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vsem želim lep dan!

Ja, res je: če ga ne kupiš, ga nimaš. Samo nas je pa dosti, ki kabla sploh ne moremo imeti, ker ga na tistem koncu noben ne ponuja! Na žalost(?) sem jaz med njimi (selo bogu za ritjo…), tko, da kabla pomojem vsaj še 10let ne bom(o) vidl. Ga pa mam v LJ, kamor se letos selim (ampak bolj razmišljam o ISDN-ADSL liniji).
Moram pa rečt, da nad tem, da bi imel kabel, nisem ravno navdušen! 24h na dan si gor. Na PC-u maš Win9x (večina). Kdorkoli ti lahko vohlja, kaj imaš na disku, kaj počneš, itd… Če bi šel na kabel, bi imel 100% med mojim PC-om in kablom še en WinNT server s Proxy-jem!

LP
Sigmund

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close