Najdi forum

vodoravna rast osmice

osmica na desni spodnji strani mi je ven pokukala poševno, pritisnjena na sedmico. zaradi zelo mehke dlesni (izpulili so mi tudi štirico, saj nosim aparat) pa se je zob-osmica premaknil v čisto vodoravno lego, kar pomeni, da je sedaj vrh zoba pritisnje v celoti na sedmico in ven iz dlesni gleda samo en del stranske ploskve zoba. ortodont mi je rekel, naj počakam, saj ni nič kritičnega, naj ga pustim notri, saj naj bi mi prav prišel, ko bom “na stara leta” začela zgubljati zobe. meni pa se vseeno zdi, da ni higijensko, saj se med zoboma nabira hrana, ki je ni mogoče očistiti in da bi bilo bolje, da ga odstranim, preden pride do komplikacij. Kaj menite?

Spoštovana luca,

kaj razumete z izrazom “mehke dlesni”, ne razumem. Vseeno pa menim, da modrostni zob v takem položaju nima prav nobene koristi. Če ortodont meni, da vam bo zob koristil na “stara leta”, potem ga mora sedaj spraviti v pravilen položaj. Če pa bo zob ostal v tem položaju, potem vam tudi kasneje ne bo koristil. Prav tako lahko zaradi neugodne lege, pritiska na sosednji zob in nabiranja zobnih oblog, pričneta propadati tako modrostni zob kot tudi sedmica.

New Report

Close