Najdi forum

vodni sesalniki

V bljižnji prihodnosti nameravam kupiti sesalnik, predvsem me zanimajo vodni sesalniki, takšni s katerimi je možno tudi mokro pomivanje tal, sedežev, tepihov. Ali imate take sesalnike, kakšne so vaše izkušnje z njimi, ali ste zadovoljni, kakšnega mi priporočate.

Moja tašča ga ima, pa ga sama ne bi hotela. Predvsem zato, ker sem navajena na “forverk” sesalec in mi je ta vodni tako okoren. Vseskozi gledam, kdaj bo šel kakšen vogal. Neroden mi je tudi, ko sesam stopnice, teh imam pa kar nekaj.

Se mi zdi, da je forverk dosti bolj priročen, kot eno metlo ga imam.

Jaz imam HYLO – vodni sesalec od katerega se ne bi nikoli več ločila. Z njim posesamo, pomijemo, lahko celo dvigamo omare ;-)) … ko smo imeli poplavo, smo z njim sesali vodo, da nam ni bilo treba uporabljati lavorja…
Razlika med ročnim pomivanjem in pomivanjem s sesalcem je ta, da v primeru ročnega pomivanja opereš samo prvi kvadratni meter s čisto vodo in čisto krpo. Če pa za pomivanje uporabiš sesalec, pa pomiješ vsak kvadratni decimeter tal s čisto vodo, tako da si lahko prepričana, da so tla čista.
Z njim lahko sesaš navadno, globinsko, samo pometaš …
Zanj sem se odločila, ker je slovenski proizvod in ker sem ga lahko kupila na 12 obrokov.

Nataša

Jaz ravno razmišljam o nakupu Batagelovega vodnega sesalnika. A ima kakšna izkušnje z njim?

Hvala

Barbara

Jaz ravno tako nameravam kupiti vodni sesalec. Lani sem imela obe prezentaciji Hylo in Igea. Oba sta bila zanimiva. Odločila pa se bom za Igeo, ker so zmanjšali velikost sesalca. Reklamo lahko vidiš po televiziji.
Lahko pa ti posredujem telefonske, naroči si prezentacijo, nato pa se sama odloči, kateri tebi bolj leži in se ti dopade
HYLA – 041/473-140 ali 01/425-9846 ga. Meta
Igea – podjetje Batagel 05/7200-460

Moja svakinja ima igeo in je ful navdušena nad njo, predvsem zaradi tega, ker je sin asmatik in mu prah močno škoduje. Če postaviš vodni sesalec v prostor in ga prižgeš, ti očisti zrak, pršice pa ostanejo v vodi. Ne moreš verjeti, to se dobro vidi pri soncu, kako pršice sesa v sesalec.
In tudi ko sesaš z vodnim sesalcem ti ne smrdi po stanovanju ampak zelo lepo diši, če daš v vodo kako eterično olje.
Skratka jaz sem navdušena in si ga bom kupila, čeprav je drag.

Imam vodni sesalec Igea Compact od začetka tega leta. Zelo me je navdušil na prezentaciji. Ob uporabi pa sem ugotovila, da je še največ vredna električna stepalna krtača (ki je za doplačilo) ki super očisti tepihe in vzmetnice. Za vsakodnevno uporabo ni primeren, ker porabiš preveč časa, da ga pripraviš (sestaviš) in nato ga moraš še razstaviti in oprati, ker če ne, voda ful zasmrdi. Kot navaden sesalec ne sesa nič boljše od navadnih na vrečko (ni močnejši), je pa res, da kar posesa ostane v vodi in se to tudi na koncu vidi. Za mokro pomivanje je spet potreben čas za sestavljanje in kar nekaj prakse, predno se naučiš. Na koncu ostane voda v ceveh (čeprav na prezentaciji rečejo, da ne) in kjer zaključiš sesanje ostane lužica. Dobro pa je to, da ti ni treba sesati oz.pometati in nato še pomivati. Praksa pa je potrebna, preden delo steče kot je treba. Pa še čiščenje oken. Priključek je primeren za velika okna, z majhnih oken, se ne da v celoti posesati vode in narediš veliko prej s cunjo. Upam, da vas nisem prestrašila. Na prezentacijah pokažejo vse super, vendar…. Jaz ga uporabljam cca 1x na mesec, ker za kaj več enostavno časovno ne znese.

Jaz sem kupila prejšnji mesec od Batagela Hydro zip (120.000 sit). Priznam, da je bilo na prezentaciji vse lepo in prav. Ampak za vsakdanjo uporabo sploh ni primeren, saj je preveč sestavljanja in razstavljanja ter čiščenja sesalca po vsaki uporabi. Potrebuješ tudi kar nekaj prostora, da pospraviš sesalec in priključke. Poleg tega pa me je motilo, da moraš še vsak malo boljši nastavek dokupiti posebej (npr. stepalna krtača 22.000,00, komplet čistil 4.000,00….).

Sicer pa te že sam prodajalec “poduči”, da to ni sesalec za vsak dan in da poleg vodnega potrebuješ še kakšnega bolj priročnega za vsak dan.

Jaz sem kar razočarana. Veliko denarja, pa …

Jaz imam vodni sesalec MIMO. Saj ne rečem, da ni dober. Je pa res, da moraš vodo vsakokrat zamenjati in oprati sesalec. Poleti to delam zunaj, pozimi pa je nekoliko nerodno, ker se ti vse umaže v kopalnici. Tako pozimi dokupim vrečke (ker je tudi na te) in delam kar na suho.
Kupila sem tudi nastavek za šipe pa nisem še niti 1 krat v treh letih poskusila pomivati. Tudi po tleh pomivam kar na roke. Tako, da glede na to, da ga uporabljam le kot sesalec nisem naredila dobrega nakupa, ker je zelo drag. Pred 3 leti nekaj čez 100.000 SIT. Se mi ne da, ker prej ko ga sestavim že pomijem na roke.
Drugače pa je dober.
Vendar ga nebi več kupila, saj dela enako kot ostali na vrečke.

Jaz imam tudi Igeo (2 leti) in sem zaenkrat z njo zadovoljna. Uporabljam jo za navadno sesanje, globinsko (stepalna krtača) za tepih in vzmetnice, pa za mokro pomivanje tal, oprali smo tudi že tepih in sedežno … Ko se enkrat navadiš sestavit in razstavit, sploh ni tak problem. Veliko raje z njim pomivam po tleh, kot pa vlačim vedro vode in cunjo (in da na koncu ne ostane lužica, samo posesaš, brez vode in potem tudi v ceveh ni vode). Se je pa zelo fajn obneslo pred kratkim, ko je naša ta mala pobruhala po kavču – bljak – hitro sesalec in sem vse lepo posesala in hkrati oprala.

Igea, že 6 let , zelo zadovoljna.

Tudi mi imamo doma vodni sesalnik – Igeo. Po eni strani je res malo okoren in neuporaben za na hitro kaj posesat (npr. razbit kozarec), ker ga je potrebno sestaviti in pripraviti. Vendar pa smo glede čiščenja zelo zadovoljni, saj je manj prahu, sedežne in stole že kar redno mokro čistimo, tla tudi vsaketoliko operemo z njim (bistveno hitreje se to opravi z vedrom in krpo), za vlaženje in čiščenje zraka je posebno pri kakšnem prehladu ali gripi super (v vodo se doda eterično olje). Res je tudi, da vzame nekaj časa pranje po uporabi in da je kopalnica malo mokra (vendar vaja dela mojstra), poleti pa itak to opravimo zunaj.
Sicer je precej velik, vendar pa vogali niso problematični, je pa tudi težek in povsem neprimeren za stopnice. Glede nastavkov pa tako – šipe se še vedno operejo najhitreje ročno (poskusili smo tudi na paro, pa je totalno neuporabno), nastavek za masažo v kadi pri nas še nismo uporabili in se mi zdi nepotreben, električna krtača za globinsko sesanje pa je zelo uporabna.

V bistvu smo z njim zelo zadovoljni in se mi nakup ne zdi zgrešen. Je pa res, da čudežev ni za pričakovati in da sam še ne dela.

Pozdrav, Vesna

Tudi mi imamo Igeo, a jo seveda uporabljamo le občasno, ker pač sestavljanje in čiščenje vzame nekaj časa. Splača se, če imaš hišo, za majhna stanovanja se verjetno ne. V reklami pravijo, da sesalnik lahko pospraviš v kuhinjsko omarico, ne povejo pa, kam z ogromno pribora in cevmi. Uporabljamo ga za sesanje, čiščenje sedežne garniture, pranje ploščic, stepanje postelje…Imamo tudi njihovo masažno blazino in mi je všeč. Tudi otroka imata rada tiste mehurčke. Oken pa še nismo poskusili umivati.

Berem tele vaše poste, v katerem opisujete nerodnost čiščenja sesalca Igea. Ne znam si predstavljati zakaj je kopalnica po čiščenju vsa mokra.
Kot sem že prej napisala imamo pri nas Hylo in po čiščenju samo snamem posodo z umazano vodo in jo zlijem v WC. Potem posodo samo operem v banji in sesalec pospravim. Tudi s sestavljanjem ni nobenih težav. V posodo natočiš vodo, pokriješ “z motorjem” in sesalec je pripravljen.
Cev je samo ena (in še ena za mokro sesanje) tako kot pri navadnem sesalcu …

Nataša

nataša – mene pa zanima kje se da kupiti ta sesalec, ki ga imaš ti (hylo)? koliko stane? ali se ga kupi preko tv oglasov ali je na razpolago tudi v trgovinah? jaz bi rada kupila sesalec v merkurju, ker imam vrednostne bone. dajte mi tudi povedati ali z vodnim sesalcem lahko sesaš (tapison ali itison) vsak dan – ali se konec koncev preveč razmoči?

Hyle se ne da kupiti v trgovinah ali preko TV-ja. Lahko ti dam telefonsko številko prodajalca, s katerim se boš zmenila za prezentacijo, pa tudi ceno ti bo najbolje vedel povedati on.
Pokliči: Rino Brajer / 041 33 55 77
Ta sesalec izdelujejo v Ljubljani – Črnuče, nasproti Hipermarketa Živila.
Z vodnim sesalcem lahko sesaš na “suho” vsak dan, tako kot z navadnim sesalcem, razlika je v tem, da prah, ki ga posesaš ne gre v vrečko in potem nazaj v zrak, temveč sede v vodo in ne gre nikamor več. Potem umazano vodo odliješ.
Ko pa uporabiš dodatno posodo za pranje, pa površino ki jo želiš prati s sesalcem navlažiš in hkrati posesaš (prah in vodo) v posodo za umazano vodo.

Upam, da si vsaj malo predstavljaš kako to izgleda.
Pokliči ga, čisto neobvezno!

Nataša

hvala vsem za odgovore, na koncu sem se odločila za vodni sesalnik delfin, ki že veselo pobira prah in pomiva tla za ugodnih 60 000 šitov.Edino kar me moti je da je zelo glasen pa bo že šlo. hvala

Super!
Upam, da boš zadovoljna z nakupom. To da je glasen naj te nič ne moti. Ker boš sčasoma opazila, da se po uporabi vodnega sesalca v stanovanju nabira manj prahu. In to iz razloga, ker vodni sesalec (izkušnje imam samo s Hylo in se mi je to res zgodilo) ob sesanju tudi iz zraka potegne prah, tako da se ga manj usede nazaj na pohištvo in tla. Zato vsakodnevno sesanje kmalu ni več nujno potrebno.
Pri meni je dovolj, da posesam enkrat tedensko in potem samo še vsak dan (zaradi naše male PUZE) z vlažnimi krpicami obrišem tla, pa je!

Nataša

New Report

Close