vodni sesalnik -mnenje prosim
Lepo pozdravljeni,
sem pred nakupom vodnega sesalnika. Skoraj sem se že navdušila nad sesalnikom DELFIN, ki omogoča suho in mokro sesanje, z dokupom globinske krtače pa še globinsko sesanje. Baje je majhen ter enostaven za sestaviti in razstaviti. Z globinsko krtačo bi me stal nekje okog 70.000 SIT, kar se mi v primerjavi z IGEO ali HYLO zdi prav poceni.
Zanima me, če imate kakšne izkušnje z njim oz. če mi morda priporočate kaj tretjega?
Za odgovore se vam zahvaljujem in vam želim lep dan.
Za Hylo, ki jo imam ze sest let in dela kot urca….Je ne zamenjam vec….
Kako komplicirana? Ma, ni komplicirana prav nic….Ti svetujem, da stopis do njihovega salona na Brncicevi v Lj. in da ti tam prijazno pokazejo vso zadevo in ni nujno , da to pomeni, da jo bos tudi vzela….Potem gres se druge pogledat….
Kaj mi je vsec: 1. ni komplicirana in da imam istocasno tukaj, v blizini servis in vsemogoce rezervne dele, ce je to potrebno. No, jaz ga se nisem potrebovala, a moram priznati, da sem dokaj vestna pri vzdrzevanju. Se striktno drzim navodil glede ciscenja in podobno….Sedanji, prenovljeni tip je se bolj tih od mojega in ima vsemogoce nastavke, ki pasejo tudi na starejsi tip, torej bi ga lahko tudi dopolnjevala, ce hoces…. Ostalo seveda najbrz ze poznas.
2. Kaj mi ni vsec: da je malo vecja “kravica” in da potrebuje pac svoj odmerjen prostor v stanovanju…
In potem kaj bi naredila, ce bi se enkrat kupovala: Kupila tocno ta tip. Ceprav je drazji od mogoce kaksnega drugega, pa vendar…. Vseeno je se veden malo vec denarja, kajti servis, rezervni deli ipd,….tudi nekaj stejejo…. Pa se to, da obicajno zadostujejo ze vsi nastavki v osnovni varianti, torej ni nujno, da vzames se nastavke za “mokro” pranje…..Gre v olajsavo za dohodnino….Tole ni bila reklama, prosim! Posteno mnenje iz osebnih izkusenj…..
Ce te se kaj zanima, pa vprasaj….
Jaz pa imam doma delfina in sem zelo zadovolnja z njim. Všeč mi je zato, ker ima eno in isto cev tako za mokro in suho sesanje. Zelo izi je za razstavit, ker se odpre samo z dvema gumbkoma in že lahko zliješ ven umazano vodo ven, očistiš filter, ki je , kadar sesaš v umazani vodi, ter ga posušiš in pospraviš. Kar lepo posesa že z navadno kartačo, za uno, ko pa lahko sesaš z vodo sem pa sploh navdušena, saj mi tepihov ni potrebno več tolikokrat prati. Imam pa tudi globinsko kartačo, za katero pa sem malo razočarana. Ne vem ali se mi je kaj zlomilo oz. staknilo, ampak ne pobira več tako kot je na začetku, ko je bila nova. Ima pa še eno pomankljivost, nima dodatnega motorčka na elektriko, tako kot ga imajo druge stepalne kartače in je zato tudi malo bolj švoh.
Drugače pa je kar super.
Pozdravljeni,
jaz si tole predsatvljam takole:
ko normalno sesaš površine (tepihe, parket, karkoli) se prah filtrira v vodo (in ne prehaja nazaj v zrak, kot se dogaja pri običajnih sesalnikih) , na sami sesalni površini pa ni čutiti pare ali vlage -to naj bi bilo zame suho sesanje;
z Delfinom pa poleg tega lahko tla še pereš oz. pomivaš in tu verjetno ostaja malo vlage ali vode na površini -to naj bi bilo pa mokro sesanje;
z globinsko krtačo pa površino še stepaš, zato se posesa globje; na površini pa ne ostane vlaga;
Špela, prosim popravi me, če ni prav. In hvala obema za mnenje.