Najdi forum

Vodni kamen v WC školjki

in narava zastrupljena…

Cillit,odstranjevalec vodnega kamna,poskusi.

Zlij v školjko varikino čez noč in zjutraj samo potegni vodo!Meni vedno deluje!

Cilit starega vodnega kamna ne odstrani. Preiskušeno. Je učinkovit samo pri sprotnem čiščenju.

Najbolj preprosta resitev je, da uporabis 4% ali 5% jabolcni kis, katerega zvecer vlijes v skoljko, zjutraj z metlico malo popraskas, in vodnega kamna ne bo vec. Pri tem porabis, le 1 L jabolcnega kisa.
Preverjeno!!! in deluje, kar pa je tudi najbolj vazno.

Težji postopek:
Zapri vodo na kotličku. Demontiraj WC. Potem ga SUHEGA namoči v klorvodikovo kislino ali pa kaj podobnega. Sok od limonce bo postopek malo podaljšal. In za to boš potrebovala tudi nekaj truda, časa in trpljenja. Vendar je eden ob boljših stranskih učinkov ta, da limonin sok čudovito vpliva na rast nohtov.Če preračunaš ure svojega dela, pa bi se vsekakor splačalo uporabiti lažji postopek.

Lažji postopek:
Greš v trgovino in kupiš nov WC za pet jurjev. Starega pa vržeš v kosovni odpad ali pa prodaš ljubiteljem na buvljaku.

in novega bo lahko kupovala vsak mesec, saj bo vodni kamen vedno prisoten, kot povsod!

Ja, res ubogo okolje. Sicer pa – malo se poigrajte in v Coca-Colo vtaknite kak lakmusov papirček, pa vam bo kmalu vse jasno. Potem pa nič čudnega, da ljudje tu sprašujejo, kako ima lahko njihov prijatelj uničena jetra, pa ni alkoholik. Morda je pa na Coca-Colo mahnjen. Želodec ima pa potem verjetno tudi že čisto zluknjan. Kaj vse dajemo našim otrokom za pit, kajne? Varikina je res boljša, ker ni toliko koncentrirana kot HCl. Ampak če bo šlo s kisom, pa le najprej z njim poskusi, ti bo okolje hvaležno.

Tudi jaz sem jo tako očistila.

In zdaj, ce sestevas stroske za razno razna cistila, ki si jih imela do pred kratkim in za tista, ki bi jih namenila za ciscenje v bodocnosti…Kaj se ti izide, ce je WC skoljka ze kar v letih? Najbrz kar zamenjava, pa bo spet nekaj let mir, ce bos kamen sproti odstranjevala….
LP

se pridružujem Ponci in Petri…vinski kis (navadni za solato)…zlij v školjko, pusti čez noč, nato zdrgni kamen, kolikor ga bo šlo, nato postopek ponovi…vsakič kislina ražre samo en sloj kamna, zato je potrebno postopek ponoviti….če slučajno maš kaj calgona (za pralni stroj), ga lahko daš eno pest notr….pa še to…preden boš kis vlila, izčrpaj vodo s gumi tlačilko…

Jaz sem vlila v školjko liter Varekine, zjutraj potegnila vodo in bila je kot nova. Račke, ciliti in podobno se ni najbolj obneslo, nisem pa še poskusila kisa in coca cole.

lp

Daj no, taki stalagmiti in stalaktiti pa ne nastanejo kar tako. Ima sto let star WC, ki ni videl nobene račke. Tudi jaz imam trdo vodo, zato pa vsak teden ulijem kaj proti kamnu, še preden se ga nabere za tri centimetre.

Samo za pojasnilo, zakaj najprej ciscenje s klorovodikovo kislino, potem pa z varikino. HCl prav lepo razkroji urinski kamen, ki se nabere (vodni kamen se najlazje odstrani s cistili, ki vsebujejo fosforjevo kislino – je npr. tudi v Cola-Coli) v skoljki. Ker pa fekalije poleg druge navlake vsebujejo tudi razna barvila, ki skoljko lepo obarvajo in razni kisi, limone etc. prav nic ne pomagajo, je potrebno obcasno cistiti tudi z npr. varikino, ki vsebuje aktiven klor in ta barvila lepo “razbarva”. Laicno povedano pac.

In za vse “naravoljube”: nic proti kisu ali Coca-Coli, a res obcasno temeljito ciscenje z “malo” bolj agresivnimi cistili naredi manj skode kot vsakodnevno vlivanje “neznih”, domacih cistil (plus tega, da traja ciscenje veliko dlje in pri starih umazanijah ne pomaga).

a je varikina isto kot Domal ali Cevosan?

Ja, razlika je bolj ali manj v finesah (razlicni tenzidi, dodatki parfuma itd.) in koncentraciji aktivnega klora (menda ga je vec v Domalu in Cevosanu).

ker se zastopiš 🙂 še eno vprašanje
kaj pa naj z odtokom umivalnika, neki slabo požira
hvala

Za čiščenje oblog urina in vodnega kamna[/url] priporočam čistilo Mellerud in sicer Sredstvo za odstranjevanje urina in vodnega kamna[/url]

Poglejte si različna čistila[/url] na cistilo.si

New Report

Close