Vodni kamen v WC školjki
Vse gospodinje in ostale naprošam da mi pomagajo!
Že ves teden se trudim očistiti WC školjko,vendar se je na njenem dnu nabral tako trdovraten kamen da ga z nobeno stvarjo ne morem spraviti dol.Danes sem spumpala ven vodo in drgnila z vsemi mogočimi čistili,pustila sem tudi že močna topila čez noč,pa nič.Malo že pomaga,a rada bi ga 100% spravila dol,da bi bila notranjost popolnoma bela.
Kaj storiti?MI je res edina rešitev kupiti novo školjko?
(Kamen je na zeloooo debelo)
Če imaš veze v kakšni firmi ki se ubada s prehrambeno industrijo , ali v Leku, če si pa kje bliže dolenjski pa v Krki.V vseh takih imajo čistilke nekega vraga, ki kar stopi vodni kamen in maščobo. Pošpricaš in pustiš deset minut, ter spereš. Kako se reče ne vem, saj se ne da kupit po kakšen liter, temveč po deset litrov skupaj. Jaz sem probal vse kar je na trgu za očistit školjko, ki sigurno pet let ni bila uporabljena. Potem pa mi je znanka prinesla tistega vraga in je školjka kot nova. Dokler ne probaš, ne verjameš.
LP
Oki,vsi mi full pomagate-hvala,ampak resnično ne mislim cele plače zmetat samo za to da spucam eno WC školjko.
Kupla sm že naprimer WC račko ki je bla okol 400 sit,pa citronko k mi je ena rekla da pomaga-100 sit,pa rokavice da sm sploh lahko spucala-300 sit,pa bref aktivno peno okrog 500 sit.Jah,zdej morm pa kupt še en osvežilc-tud okrog 400 sit…Uf,dons je pa stranišče res drag špas…
Nasvet nekoga, ki se dnevno ubada s cistili: kupi res mocno cistilo za skoljke, ki vsebuje solno kislino (npr. Into WC – rumena plastenka), pusti namakati nekaj ur, dobro speri, potem pa (da bo skoljka res cista, ker ni nujno, da pri madezih res gre za urinski kamen) v skoljko nalij sredstvo, ki vsebuje visoko koncentracijo aktivnega klora (npr. Domal ali Cevosan). Tako imas najprej kislo, nato alkalno ciscenje in skoljka bo bela kot se nikoli (preverjeno!).