Najdi forum

Vodni kamen v WC školjki

Vse gospodinje in ostale naprošam da mi pomagajo!

Že ves teden se trudim očistiti WC školjko,vendar se je na njenem dnu nabral tako trdovraten kamen da ga z nobeno stvarjo ne morem spraviti dol.Danes sem spumpala ven vodo in drgnila z vsemi mogočimi čistili,pustila sem tudi že močna topila čez noč,pa nič.Malo že pomaga,a rada bi ga 100% spravila dol,da bi bila notranjost popolnoma bela.

Kaj storiti?MI je res edina rešitev kupiti novo školjko?

(Kamen je na zeloooo debelo)

Ne smej se, ampak res pomaga, zlij notri eno pločevinko Coca cole in pusti čez noč, zjutraj samo postrgaj, kar je še ostalo na stenah WC-ja in videla boš kako dobra je Coca cola.

Kupi solno kislino,čene bo šlo dol, ti jaz kupim drugo školjko

Ja le to ji še povej, da če nima plastičnih odtočnih cevi, bo imela potem odtok povsod. Saj betonske cevi ne zdržijo solne kisline.

Lp

seveda zdržijo, ampak una s coca colo je boljša

seveda zdržijo, ampak una s coca colo je boljša

To imaš prav, vendar bo porabila 2ali 3 deci to pa že voda v sifonu razredči.
Body, obvezno uporabi gumijaste rokavice

Draga Mimi, ne flancaj ljudi.

Jaz bi kupila novo WC školjko.

LP

Jaz pa se ne bi sekiral zaradi tistega kamna. Čez en mesec bo spet tam. Saj ne more biti drugače, če voda stoji v školjki. Pusti vse te kemikalije. Naredijo več škode, kot koristi.

Ej s coca colo???? Pol se pa naj tisti zamislijo, ki jo radi žlampajo vsak dan !!!

Če imaš veze v kakšni firmi ki se ubada s prehrambeno industrijo , ali v Leku, če si pa kje bliže dolenjski pa v Krki.V vseh takih imajo čistilke nekega vraga, ki kar stopi vodni kamen in maščobo. Pošpricaš in pustiš deset minut, ter spereš. Kako se reče ne vem, saj se ne da kupit po kakšen liter, temveč po deset litrov skupaj. Jaz sem probal vse kar je na trgu za očistit školjko, ki sigurno pet let ni bila uporabljena. Potem pa mi je znanka prinesla tistega vraga in je školjka kot nova. Dokler ne probaš, ne verjameš.

LP

Takole: če si že spumpala vodo, vzemi lepo en bolj oster predmet (jaz sem uporabila izvijač) in lepo podrsaj. Malo pazi, da ne odluščiš emajla, ampak ni krize, ker je keramika zelo trpežna.

Potem pa lepo sproti (1x/teden) z wc raško pošistiš in garant, nobenega kamna.

lp

Ja, saj se lahko….Je bilo ze nekaj primerov kronicnih pivcev coca cole, ki so si pridelali menda rano na zelodcu….Americani pa so tudi ze pisali o tem, kako da je ta bozanska pijaca glavni krivec za necisto kozo…. Skupaj s fast foodom seveda…..
Na zdravje! LP

Si ze poskusila s cisto navadnim mocnim vinskim kisom? Vodovodarji prisegajo nanj, ker naj bi bil najmanj toliko ucinkovit kakor te nove fore od cistil, ima pa to dobro lastnost, da ne “grize materiala” naprej…..
LP

Baje pomagajo šumeče tablete,ki se drugače uporabljajo za čiščenje zobnih protez- Kukindent ali kake druge podobne.Enih par vržeš v školjko in pustiš čez noč.Poskusi in povej če deluje!

še en test, kozarec coca cole , notri dajte malo jetrc in zjutraj jih ne bo več…

Oki,vsi mi full pomagate-hvala,ampak resnično ne mislim cele plače zmetat samo za to da spucam eno WC školjko.

Kupla sm že naprimer WC račko ki je bla okol 400 sit,pa citronko k mi je ena rekla da pomaga-100 sit,pa rokavice da sm sploh lahko spucala-300 sit,pa bref aktivno peno okrog 500 sit.Jah,zdej morm pa kupt še en osvežilc-tud okrog 400 sit…Uf,dons je pa stranišče res drag špas…

sedaj pa samo se coca colo, eno za v wc in eno zase in bo žur do jutranjih ur!

Nasvet nekoga, ki se dnevno ubada s cistili: kupi res mocno cistilo za skoljke, ki vsebuje solno kislino (npr. Into WC – rumena plastenka), pusti namakati nekaj ur, dobro speri, potem pa (da bo skoljka res cista, ker ni nujno, da pri madezih res gre za urinski kamen) v skoljko nalij sredstvo, ki vsebuje visoko koncentracijo aktivnega klora (npr. Domal ali Cevosan). Tako imas najprej kislo, nato alkalno ciscenje in skoljka bo bela kot se nikoli (preverjeno!).

New Report

Close