VODNA POSTELJA-jo ima kdo?Kako je?
tudi blue sleep; škofja loka
jaz sem se navadla že prvi dan!, sedaj po 2 letih sploh ne premišljujem več, da je kaj posebnega…. razen ko spim v kakšnem hotelu
je pa strošek pri elektriki, odvisno od toplote postelje in zunanje toplote spalnice… sem merila in se mi zdi, de je bilo cca 1kW/grelec/dan. elektrike plačamo nekaj več, vsekakor.
kaj pa podtalnica in elektrika pri spodnjih sosedih in podobno…
so tudi razni radiostezisti delali meritve okol teh postelj in niso nič groznega ugotovili.
imaš pa tudi razne nadvložke proti sevanju in podobne reči
pri teh posteljah je edini problem denar, če bi bila cena ista kot za navaden jogi, bi na njih spala večina, tut tisti, ki danes menijo, da ni zdravo
kaj pa podtalnica in elektrika pri spodnjih sosedih in podobno…
so tudi razni radiostezisti delali meritve okol teh postelj in niso nič groznega ugotovili.
imaš pa tudi razne nadvložke proti sevanju in podobne reči
pri teh posteljah je edini problem denar, če bi bila cena ista kot za navaden jogi, bi na njih spala večina, tut tisti, ki danes menijo, da ni zdravo[/quote]
imela sem vodno posteljo (kvalitetno da se razumemo, ne bom blatila znamke), pa so se mi začele vrtoglavice in na splošno slabše počutje. Naredila kar nekaj pregledov pa novenih konkretnih slabih izvidov. Ko sem par mesecev bila prisiljena spati na klasičnem ležišču pa je večina težav izginila. Seveda sem jo dala sorodnici, in zdaj spim dobro, od takrat pa se težave zaenkrat niso še pojavile.
povsem napačno razmišljanje.
– zakaj rabiš zračno ležišče?
– ravno vodna je najboljša za hrbtenico
-zlije se manj kemikalij kot rednem čiščenju wc-ja
– vsak si nastavi temperaturo, ki mu odgovarja. telo tako porabi manj energije za gretje telesa in postelje, kajti navadno posteljo grejemo s svojo temperaturo.
– in brez skrbi… poleti nam ni vroče!!!!
če ti jo šenkajo jim raje poljubi še noge.
Točno to. Vse je odvisno od posameznika. Jaz sem prešaltal na vodno posteljo, ker sem na francoski slabo spal (boloečine v križu, mravljnici na rokah) Ker je bila tudi premajhna (160 cm) sem moral kupiti vse. Odločil sem se za vodno (200 x 210) in moram rečt, da je to čisto nekaj drugega. Nekaj dni sem se počutil kot da lebdim, sedaj po cca 1 letu sicer tega občutka ni več, spim pa 100 X boljš. Ker sem moral kupiti vse, v primerjavi s klasično in kvalitetnim jogije, ni prišla nič dražja. Plusi pa so, da lahko uravnavaš trdoto in temperaturo. Vsak del telesa je zaradi vode, ki se izpodriva podprt na tistih mestih, ki morajo bit podprti. Z časom se v postelji ne naredi luknja, kot pri jogijih. V glavnem velik plusov, od minusa pa …kar se tiče spanja nobenega, le za ogrevanje se pač rabi nekaj elektrike. V glavnem luksuz.
Vendar pa se strinjam, da vsakemu verjetno pa ne le paše. To je normalno. Tudi jaz sem bil v dvomih, a ker bi jo lahko vodno posteljo po 1 mesecu vrnil, če mi ne bi ustrezala, sem si mislil, zakaj pa ne bi to izkoristili. Druga stvar pa je bila dvom pri klasični, ali bi pravilno izbral jogi oz. vzmetnico. Nisem vedel kaj mi bi bolj odgovarjalo (trda, meha, spominska pena, jogi, vzmet…), tudi svetovalci mi niso znali pomagati. V tem primeru pač ne bi mogel vračati, če bi mi kupljeni jogi, po 14 dneh ne bi usrezal. Torej bi bilo tveganje še večje.
V glavnem, vsak naj kupi tisto kar misli, da je zanj najboljše.