Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vodeni izpuščaji

vodeni izpuščaji

Pozdravljeni.

Moj sin ima tri mesece in pol. Že skoraj od rojstva ima probleme s kožo (mozoljčki, suha in pordela koža, srbeči izpuščaji…). Pediatrinja namiguje na alergijo, zato sem na dieti (jajce, mleko, pšenica, oreščki…). Stanje se ne izboljšuje. Po nasvetu pediatrinje naj bi z dieto zaključila konec decembra. Ker se mi otrok dobesedno smili, sem se odločila za čimrejšnjo bioresonanco, da ugotovimo, če je na kaj alergičen.

Kljub dieti ni vidnih boljših rezultatov – na ličkih so se pojavili celo vodeni izpuščaji. Zdaj si na te izpuščaje ne upam nič nanesti (nobene kreme), lička spiram le z vodo oz. kamilicami.

Prosila bi za nasvet, kaj naj naredim? Ali se naročim pri dermatologu? Ali pustim lička, da se posušijo ali jih mažem s kremo, ki mi jo je pred kratkim predpisala pediatrinja (hladilna krema + olivno olje)?

Hvala za nasvet.

m2

Pozdravljeni!

Prvič zelo težko sodim o tem za kaj gre, kaj je potrebno ukreniti, drugič pa pri tako majhnem otroku dosti možnosti diagnostike in diferentne terapije tudi ni.
Vsekakor dieta ni odveč, potrebne so dobre negovalne kreme, nega z olji….
V kolikor pa pediater ne doseže izboljšanja , pa je umesten tudi pregled pri dermatologu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close