Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vodene koze in claritine

Vodene koze in claritine

Pozdravljeni,

prosila bi vas za eno mnenje glede zdravila claritine (sirup). Sin ima vodene koze in okoli tega mi je nekako vse jasno. Ker pa ima zgleda kar hudo obliko saj je telo (trebuh, hrbet, ritka, lulček) povsem pokrito s pikicami, drugje pa se vsaj še koža vidi čeprav danes se pokriva tudi glava. Claritine mu je včeraj precej pomagal in tudi sedaj mu je pomiril srbenje. Drži pa nekje 8 ur nakar se srbenje povečuje. Ponoči je bilo pa grozno. Ko se je malo umiril je začel skoraj, da noreti. Zaspal je nekajkrat od utrujenosti in še to za pol urce. Če ga ne bi držala bi se cel spraskal.
Imamo tudi poxcilin peno in avene termalno vodo ampak ne pomagajo. Vmes sem ga tuširala z mlačno vodo.

Mu lahko danes in mogoče jutri (potem predvidevam, da bo šlo na boljše) dam tudi zvečer eno žličko claritine sirupa? Torej 2x 5ml?
Je smiselna menjava s kakšnim drugim antihistaminikom?

Iskrena hvala za pomoč.

Pomlad:))
Se opravičujem. Pozabila sem napisat, da bo sin star 3 leta in ima 15kg. Najbrž je pri doziranju pomemben podatek 🙂

lp

Poskusite z 2x 2,5 ml, če ne bo šlo, izjemoma tudi 2×5 ml.
Anithistaminiki tudi sicer ne delujejo ravno zelo proti srbenju in ni kakšne bistvene prednosti enega pred drugim.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

:=)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close