Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vodene koze

vodene koze

Pozdravljeni!

V sob smo pri naši 3,5 letnici opazili pikice po telesu. V ned jih je bilo še več in nekateri so bili vodeni,tako da smo takoj posumili na vodene koze.
Šli smo k dežurnemu zdravniku. Dala nam je Flonidan tabletke. Polovico enkrat na dan oz sedaj na začetku(fajn srbi) tudi dvakrat na dan po polovico.
Rekla nam je da so tabletke bolj primerne ker dlje časa zdržijo. (kaj je s tem mislila?)
V lekarni me je dvakrat vprašala če mi da rajši sirup,sem rekla da ne vem,naj da tako kot je zdravnica napisala.
Včeraj sem dala hčerkici 2×1/2 tablete in danes že 1/2.
Prej sem šla prebrat navodila,malo me skrbi kajti v navodilih piše samo 1/2 tablete enkrat na dan oz da za male otroke je priporočljiv sirup.
Kaj vi menite?
In koliko časa je potrebno jemati tablete?

HVALA

intimno

Tako sirup ko tablete dajemo 1x dnevno, v primeru, da je potrebno, lahko tudi 2x. Tablete so priemrnejše za večje otroke, pa odprte tudi dlje trajajo kot sirup. Načeloma pa je vseeno, katero obliko dajete sedaj.
Dajajte jih nekaj dni, dokler traja srbenje ob pojavu novih noric.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor.

Potem ji lahko brez skrbi še kakšen dan dam dvakrat na dan 1/2 tabletke?
Doma imamo tudi mlajšega sina 1,5l. Bo on zagotovo dobil tudi norice ali od česa je to odvisno?
Tudi jaz jih še nisem imela.
Nekateri pravijo da prvi otrok dobi več noric,nekateri da drugi otrok…kaj je res?
Ali lahko otroka umijemo po celem telesu,ali samo nogice in ritko?

intimno

Če je hudo, dajte 2x dnevno, sicer 1x dnevno zadostuje.
Običajno obolijo otroci v tesnem stiku z obolelim, družinski člani skoraj praviloma, se pa tudi zgodi, da se kakšen ne naleze.
Pogosto vidimo, da je pri prenosu noric v eni družini iz enega na drugega otroka potek vedno težji.
Otroke z noricami tuširamo z mlačno vodo, kar olajša srbenje, le brišemo ga ne, samo popivnamo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Naša 3,5 letnica je “prebolela” vodene koze. Dobila jih je prejšnjo sob.Do sre so nastajale nove koze,potem pa nič več(jutri bo en teden).Se sušijo in izginjajo. Zanima me če je še nalezljivo,gre lahko jutri v vrtec?

intimno

Po 10 dneh, ko se vse norice popolnoma posušijo oz. 3-54. dan po izbruhu zadnjih svežih otok ni več kužen. Takrat lahko greste tudi ven oz. otrok v vrtec.

Hvala za odgovor!
Tam ste verjetno mislili 3-5 dan?No mi smo imeli prejšnji teden v sre še sveže potem pa nič več.Jutri bo en teden odkar ni svežih in se samo sušijo. Potem gre lahko v vrtec.
Zunaj smo pa bili že čez vikend,ker nam je pediatrinja rekla da lahko gremo ko nehajo nastajat nove.

Zanima me,doma imamo še sina 1,5 l. ki je bil skoz v stiku z obolelo sestrico,vendar do sedaj še ni dobil kozic,ali to pomeni da jih ne bo?

HVALA

intimno

Ja, 3. do 4. dan po pojavu zadnje sveže.
Inkubacijska doba noric je povprečno 14 dni, sicer od 7 – 21 in norice lahko pri mlajšem še pričakujete.

Pozdravljeni!

Ja,prav ste imeli,pri sinu so se noricepojavile točno na 14 dni.
Ima veliko več noric kot sestrica. Šli smo k zdr. in dala nam je sirup Claritine,pol žličke zvečer.
Sin se veliko praska in tudi vročino ima 38,5. Dala sem mu Calpol. Zanima me,mu lahko dam še dop. pol žličke Claritina ali bi bilo preveč?

HVALA

intimno

Ne vemo zakaj, vendar pogosto vidimo, da je potek noric pri prenosu iz enega otroka na drugega znotraj ene družine, vedno težji.
Claritine odmerjamo enkrat dnevno, sicer izjemoma tudi dvakrat kakšen dan ali dva.

New Report

Close