Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja vodene

vodene

V otroštvu sem prebolela zelo blago obliko vodenih koz. Če se ima zelo blago obliko se ne razvije dovolj imunosti in se lahko ponovno okužiš? Lahko kje preverim ali imam dovolj protiteles, da se ne bi ponovno okužila?

Spoštovani, teža bolezni samih noric prav nič ne govori o imunosti. Po noricah se ne glede na potem pri imunsko sposobni osebi razvije dolgotrajna (dosmrtna) imunost. Če pa morda vaši starši niso prepričani, da je bila izpuščajna bolezen iz otroštva res norice, se lahko samoplačniško testirate. Dogovorite se ali pri izbranem zdravniku, ali na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

Pri simptomatski okužbi  (izpuščaji) se prav gotovo razvije dovolj protiteles. Število izpuščajev NI merilo. Na napotnico bi se testirali le v primeru, če bi šlo za nujno stanje, ki bi zahtevalo ukrepanje v primeru neimunosti: npr. če bi se zdravili s kemoterapijo in bi bilo v potencialnem stiku z noricami in bi hoteli nujno vedeti, da ste morda ogroženi; ali pa če bi bili noseči in bi prišli v stik z noricami… Nujnost preiskave določi vaš zdravnik. Cene preiskave ne vem.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

Se zgodi, a telo redko. Izpuščaji se namreč pojavljajo v zagonih.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close