Najdi forum

Voda

Pozdravljeni!
Upam, da sem se obrnila na pravi forum. Imam namreč vprašanje v zvezi s pitno vodo.
Pred kratkim sem se preselila v “novo” stanovanje v blok, kjer se mi zdi, da ima tekoča voda v kuhinji rahlo nenavaden priokus. Kupila sem tudi namizni filter – vrč, pa ta priokus še vedno ostaja. Zdi se postana, ima rahel vonj po fekalijah ali čem podobnem … težko rečem. Včasih se mi zdi, da sem morda preveč občutljiva, ampak tega priokusa v vodi iz kopalnice ni. Le-to tudi več uporabljam, ampak jo je zelo nepraktično ves čas nositi iz kopalnice v kuhinjo. Drugi v bloku nimajo takih težav. Pipe so najbrž stare, čeprav niso videti zelo obrabljene. V čem bi lahko bil problem? Mi lahko kaj svetujete?
Hvala in lep pozdrav!

Morda bi vam lahko to res bolje odgovoril kakšen strokovnjak za vodovodne napeljave.
Lahko da so napeljave stare (cevi in pipe), verjetno bi bil potreben pregled in morebitna menjava le teh. Ker pravite da teh težav z vodo v kopalnici ni, morda je drug dovod vode (odvisno od zasnove inštalacij, čeprav je dovodna cev v objekt običajno ena in je potem odvisno od notranjih razvodov kako je izvedeno).
Jaz bi vam predlagala, da morda vzorec vode odnesete na Inštitut za varovane zdravja, da izvedejo mikrobiološko in senzorično analizo, vonj po fekalijah bi lahko razložil rezultat te analize. Drugo predlagam, da pogledate kaj je z napeljavo in če bi se pokazala potreba izvedete tudi sanacijo (kar je kar velik poseg).
Dobavitelj vode vam pri tem ne bo mogel pomagati, saj je dolžan zagotavljati ustrezno vodo do vhodnega ventila, znotraj po hiši pa je stvar lastnika, tako da boste morali vse akcije izvesti sami.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Najlepša hvala za nasvet!
Lep pozdrav

New Report

Close