Najdi forum

voda z limono

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje: V gostinskem lokalu naročim kavo. Dobim kavo, zraven pa kozarec vode, v kateri sta košček pomaranče in košček limone, oboje z olupkom. Ali je voda še vedno neoporečna?
Za mnenje sem prosila zdravstveni inšpektorat, kljub temu pa bi želela, da še kdo napiše svoje mnenje, kot potrošnik oz. gost.
Lp
S.

sama nikoli ne popijem pijače v katero so dali kos limone – zame je to pač strup.

ampak oglašam se, ker me zelo zanima, kaj so ti rekli na zdr. inšpektoratu?

Pozdravljena!

Se strinjam, da je to strup. Očitno pa gostinci ne razmišljajo tako.
Na zdravstvenem inšpektoratu so mi na moje vprašanje, če je to kje predpisano oz. dovoljeno (morda ekološko pridelani citrusi) odgovorili, da ni nikjer predpisane oziroma z zakonskim predpisom določene uporabe ekoloških pridelanih limon/pomaranč za dajanje v vodo, prav tako ni nikjer predpisano ali se lahko vodi dodaja rezina limone/pomaranče z olupkom vred.
Inšpektor se strinja z mano, da ta voda ni več neoporečna. Ugotovila sva, da bomo morali potrošniki ukrepati, da se kaj spremeni tudi na tem področju.
Je pa zanimivo to: če dobiš limono v vodi je zastonj, če naročiš kozarec vode, zraven pa košček limone, je to limono potrebno plačati.
Lp
S.

TIPIČNO. DOVOLJENO JE VSE, KAR NI Z VELJAVNIMI PREDPISI IZRECNO PREPOVEDANO…

SISTEMSKI CINIZEM, DA MU NI PARA!

LP

Miran Vučko

New Report

Close