Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Voda v pljučih

Voda v pljučih

Zanima me kakšni so znaki, da se v pljučih nabira voda. Ali se poleg utrujenosti in težkega dihanja pojavljajo še drugi znaki kot so pokašljevanje ¨migetanje ¨srca in podobno?
Lep pozdrav

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Voda v pljučih se nabira pri številnih boleznih. Če je bolezen prehodna, se voda sama od sebe kmalu resorbira (posuši). Pri kroničnih boleznih se voda nenehno nabira in resorbira. Pri majhni količini nima bolnik posebnih težav. Pri malo večji količini vode se pojavijo različni znaki (zadihanost, kašelj, bolečine v prsnem košu).

Pri nabiranju vode v pljučih je v ospredju zdravljenje bolezni, ki je vzrok za nabiranje vode.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

zdravo.
Moji mami je imela vodo v prsnem kosu,in to ji je dejansko otezevalo dihanje,do te mere,da ni mogla prehodit manse stopnice,niti,dalse pogovarjanje.
hodila je od zdravnika do zdravnika,dokler ni dejansko pristala na nujni.
Primarijum se je odločil,da ji pomaga,in so iz nje izčpali 1,5 l vode.Problem nastane,ko ugotovijo,da je ta voda rakotvorna,in da se dejansko non stop nabira v njej,in ima speljano drenazo “cev v teleu ki je speljana v vrecko”da ji ta voda odteka.
ugotovitev rak na tebusni ovojnici!!!!
a je to mogoče??
namrec to drenazo mora imeti dokler se nacnejo kemo terapije vsaj 2-3- mesece,in sele takrat bodo videli ce se bo voda ustavila.na dan ji iztece okrog 1-2 litra.

pomagajte.
Aleš .P

Glede na vsebino vašega dopisa mislim, da ima vaša mama cevko skozi katero dnevno odteka 1 – 2 litra eksudata (izcedka) iz prsnega koša in, da zdravniki ne morejo začeti zdravljenja s kemoterapijo rakaste bolezni, doker se to stanje ne izboljša. Obrnili se ste name z željo, da dobite dodatne informacije. V vašem dopisu je, žal, mnogo premalo podatkov, da bi dobil pravo sliko mamine bolezni. Izgleda, da je pri vaši mami prisotna rakasta bolezen plevre (prsne mrene) z nenehno tvorbo velikih količin eksudata (izcedka) proti čemu tudi sodobna medicina še ni dovolj uspešna

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

V prsnem košu me že dalj časa tišči, težko diham. Nisem prehlajena ali karkoli takega. Imam otečene noge. Kardiolog je že pred leti ugotovil,da srčna zaklopka malo popušča.Je možno,da se v pljučih nabira voda? Na kakšen način to ugotoviti?

hvala

Spoštovana

Obstaja zelo velika verjetnost, da res gre za nabiranje vode v pljučih. Kar lahko naredite je, da se nemudoma obrnete na izbranega zdravnika in mu poveste za omenjene težave. Navaden rentgen pljuč bo pokazal ali gre za nabiranje vode. Glede na ugotovitve bo potrebna nadaljnja kardiološka  obravnava, saj je nevarnost srčnega popuščanja zelo verjetna. Zdravljenje vzroka je prvi korak, npr. popravilo zaklopke. Torej prvi korak je rentgen pljuč.

LP

New Report

Close