Voda v kolenu po operaciji
Pozdravljeni,
Star sem 19 let, 12.3.2015 sem imel operacijo desnega kolena (reconstructio ACL s ST + gracilis resectio MM cornu posterior, resectio ML genus dex). Šest tednov po operaciji sem šel tudi v zdravilišče. Do sedaj nisem imel nobenih komplikacij, tudi gibljivost samo za nekaj stopinj odstopa od zdravega kolena.
Skrbi pa me, da se mi je v kolenu nabralo nekaj tekočine, trenutno me koleno ne boli in nimam čudnega občutka. Res je, da sem bil zadnje čase veliko na nogah (takrat sem občutil neprijeten občutek v kolenu). Počasi se postajam športno aktiven, tako da kolesarim pri tem nimam nobenih bolečin.
Ali menite, da bi moral zaradi tega obiskati zdravnika ali je normalno, da mi je koleno oteklo?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav
Jure
Spoštovani,
priporočam obisk zdravnika. Praviloma bi morala oteklina po operacijah postopoma izzvenevati.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
to ni pričakovano. Priporočam, da opravite slikanje kolena z MR.
Zdravo!
Vsake toliko (recimo 1x na dva meseca) me začne nepričakovano zelo boleti koleno, kar po cca 3h dneh izveni. Je pa bolečina včasih tako huda, da komaj hodim oziroma moram poiskati točno določen položaj, v katerem ne ne boli.
Težave s koleni imam tudi ob hoji navzdol pri pohodih v hribe. Sicer nisem pretirano športno aktivna, a po hoji navzdol me bo skoraj vedno bolelo eno od kolen…
Je smiselno it na urenco, da lahko koleno pregledajo, ko me boli ali naj počakam en teden do termina pri osebni zdravnici?
Pozdravljeni,
priporočam, da počakate na pregled pri osebni zdravnici. Z njo se poskusite dogovoriti, da vas napoti na slikanje kolena z magnetno resonanco, nato pa priporočam pregled s posnetki ter izvidom.