Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Voda iz plastenke za pripravo AM

Voda iz plastenke za pripravo AM

Spoštovani,

 

Imam 5-mesecno dojencico, ki se hrani izkljucno z AM. Prrd 3 meseci smo se preselili v novo hiso in ker je imela voda iz pipe cuden vonj (po plastiki), sem za pripravo AM uporabljala vodo iz plastenke Jano (pise, da je primerna za pripravo hrane za dojencke). Zdaj sem pa naletela na en clanek, kako je voda iz plastenk skodljiva, posebej za dojencke. Mi lahko poveste, ali je res? Sem lahko s tem naredila moji dojencici kaksno skodo? Popolnoma sem v paniki. Prosim za odgovor. Hvala.

Lep pozdrav

Popolnoma pravilno ste postopali, ko ste za pripravo mleka (ob možnosti, da je voda iz domačega vodovoda oporečna) uporabili vodo iz plastenke. Seveda pa v medijih mrgoli člankov o škodljivosti plastike, ki se prenaša na “živo” vodo in vpliva na “njen spomin” in “obnašanje” ipd. Praviloma takšne članke objavljajo in pišejo “samoučni znanstveniki”, ki vedno najdejo bralce, ki “nasedejo” njihovi paniki.

Tudi poleti, ko je vroče, je za dojenčka in malčka za žejo najboljša voda, tudi iz plastenke – le ni dobro, da pustite odprto stati več ur, na toplem.

Lep pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Ste me zelo pomirili. Se enkrat hvala za odgovor.

New Report

Close