Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo voda in bazični tableti oz.prašek

voda in bazični tableti oz.prašek

Mene pa zanima, če jemljem bazične minerale je vredu, da kombiniram prašek in tablete? Namreč doma pijem prašek, ko pa sem npr. na poti in ne morem nositi sabo že pripravljene raztopine, lahko pa pijem vodo bi v takem primeru zaužila bazične tablete.
Pa še to me zanima, če popijem 1,5l vode, kateri sem dodala bazični prašek je potem dovolj če dodatno popijem še max.1l čiste vode ali bi moralo biti čiste vode cca.2l na dan?

Prašek in tablete seveda lahko kombinirate, to delamo tudi mi, ker so na potovanju tablete res praktične.

Koliko vode moramo popiti, je odvisno od telesne teže: na 25 kg =1 liter vode. Med razkisanjem je pitje vode zelo pomembno, saj bazični minerali reagirajo s kislimi presnovki in nastanejo soli (zelo poenostavljeno povedano). Te soli se preko ledvic (urina) morajo izločiti iz telesa. Ledvice dnevno filtrirajo 100 litrov, potem se ta tekočina koncentrira in jo izločimo v obliki urina. Če ne pijemo dovolj, je ta proces razstrupljanja moten.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

To mi je jasno, da je potrebno veliko piti. Vendar, če imam 50kg in popijem 1,5l vode z bazičnim, praškom je potem dovolj še 0,5l vode ali moram popiti poleg tega 1,5l še dodatnih 2l čiste vode(brez praška)?

Ne, skupna količina vode (z in brez bazičnega praška) mora biti pri vas 2 litra. Če ste pa žejni, je popijte še več, nikakor pa ne manj.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close