Najdi forum

Pred nekaj dnevi sem se odločila (kot mnoge) da res začnem s hujšanjem (saj poznate to). Začela sem piti tekočino – vodo. Pričela sem z 1,5 litri, prej nisem popila na dan več kot 2 dcl. Jem več kot polovico manj, sem se pa zredila za 2 kg. A je to od vode? In zakaj?
Še eno vprašanje. Na delu imam zraven vodo, ki jo vsake toliko šluknem (požirek ali dva) in me non stop na WC. A je bolje da spijem na enkrat recimo 2 dcl vode in pol uro nič ali da pijem po požirkih?

L, ti bom nekaj priznala. Tudi jaz sem pred leti poizkusila to metodo…..
Skratka, ob luninih menah in ob tocno dolocenih urah nic jesti do konca mene, le piti vodo, vodo, vodo, kaksno kavo brez sladkorja ali po kaksen nesladkan caj …
Je normalno, da hodis lulat, saj je cilj tega, da se cisti organizem in to s pomocjo delovanja ledvic in mehurja…
Zdaj pa se moja izkusnja; ce prenasas to dobro, kajti jaz nisem. Delati je bilo treba po ves dan, pa sem vsakic izgledala kakor mrlic iz truge, takole z ogromnimi podocnjaki in se zeblo me je non stop….Pa mi je dejal moj zdravnik, da to sploh ni tako zvelicavna metoda, kakor nekateri menijo o njej….In da ni nic dokazov v prid temu, da bi bilo to tako dobro za organizem…Ce hoces shujsati, da jej velikokrat po malem na dan in se to selekcionirano hrano, pa bo….
Zdaj pa je jasno, da je odlocitev na tebi sami in ce bos sla v ta “model”, bos kmalu ugotovila, kaj prija tvojemu organizmu in kaj ne…
Zelim ti veliko uspehov in LP

Čisto normalno in priporočljivo je, da se popije nad 1,5l vode na dan, zaradi tega ne boš nič shujšala. Mogoče boš lažje odvajala blato. Svetujem ti, da telovadiš, tečeš, paziš na prehrani….Bla, bla, bla…

Da, vendar ne vem kako je mogoče, da sem se od vode zredila

Si mogoče tik pred menstruacijo, ko voda že tako in tako zastaja v telesu?
Z.

Zelo zdravo je popiti 2 litra vode na dan. Sama sem tudi pila samo po pol litra na dan, ker niti nisem več potrebovala (razen pri športu). Ampak voda je zelo pomembna za ledvice, zato jo le pij. Verjemi tudi meni je bilo težko na začetku.

Seveda, ker boš kar naenkrat popila toliko vode (sej v bistvu se boš nalivala) je normalno, da boš skoz na WC-ju (jaz sem včasih po vsakem kozarcu vode), ampak tudi tega se bo oganizem navadil.

Od vode se nisi zredila – nemogoče. Mogoče je to posledica česa drugega – prilagajanje na dieto. Ti pa priporočam, da ne delaš kakšne diete, kjer nič ne ješ, ker s tem delaš škodo ne korist. Raje zamenjaj določeno hrano s sadjem in zelenjavo in poješ lahko toliko kot prej.

In vsekakor začni telovaditi ali se ukvarjaj s katerim od športov, da bo tvoje telo dobilo tudi obliko (po dieti jo rado izgubi). Ampak upoštevati moraš, da ko se boš ukvarjala s športom, boš pridobivala kile, ne pa jih izgubljala, kar je normalno, ker so mišice težje od maščobe, zato nič panike. Sicer pa kile niso važne, važna je oblika telesa. Torej ti lahko izgledaš bolj suho kot imaš kil.

Veliko sreče. In vzdržuj zdrav način življenja skoz, ne samo ko se bliža poletje.

lp

Oh, ko bi bilo tako lahko pridobiti mišično maso… Ob ustrezni prehrani in dovolj aktivnem življenju ti zagotavljam, da boš izgubila več maščobnega tkiva kot pridobila mišične mase, torej kilogramov ne boš pridobila. Za pridobivanje mišične mase mora biti trening čisto drugačen, kakor za izgubljanje maščobne mase…Glede vode – res, popij je čimveč.

Če bo npr. začela intenzivno kolesarit ali tečt bo sigurno po parih mesecih pridobila kakšno kilo, ker drugače že ne more bit. Seveda se to potem umiri.

Nisem mislila, da bo od navadnih trebušnjakov ali počepov in podobnih vaj za utrjevanje telesa, dobila ful mišic. S tem bo obdržala obliko in napetost telesa.

lp

Mene zanima, če je dobro telovaditi tudi doma, torej navadne gimnastične vaje, pa malo teka na enem mestu, kolesarjenje 2 krat po 10-15 minut…????

Dobro je če vode piješ čim več, ker je zelo zdravo. Ampak ne misli, da boš samo s tem shujšala. Ne gre tako enostavno. Pazi predvsem, da boš imela redne obroke. To, da do treh popoldan nič ne ješ, potem pa izprazniš hladilnik niti slučajno ni dobro. Pet majhnih obrokov razporejenih čez ves dan. Čim manj maščob in sladkarij ( vem da mi lahko, ampak se navadiš).
Zelo pomembna pa je telesna aktivnost. Saj vem, da nimaš časa zjutraj pred službo it pol ure teč, ampak lahko recimo telovadiš na sobnem kolesu, greš tu in tam na fitnes, med vikendom s prijatelji na kolesarjenje, na sprehod, na drsališče…možnosti je veliko, samo ne smeš popustiti in nekaj časa biti aktivna potem pa vse skupaj pustiti.

Veliko uspehov!

Najbolj se strinjam s Tamaro. Vodo pa le pij raje po malem – po požirkih. Ne se preveč naenkrat nalivati, sploh, če se siliš. Voda za hujšanje je dobra. Preprečuje izsušitev, ki upočasni presnovo za 2-3 %.

Verjamem, da si težja. To pa ne pomeni, da si se zredila. Prej si bila dehidrirana, sedaj pa si se preplavila z vodo. Ampak od tega nisi nič pridobila na špehu. Tega pa se znebiš z redno prehrano, samo brez kakšne čokolade ali alkohola. Pa hrana naj bo v normalnih količinah. Ne pa stradat! Pa malo migaj – šport, hoja v hribe. Vsak dan se je treba prešvicati. To ne pomeni eno kapljico potu na hrbtu, ampak tako, da so cunje, ko jih slečeš, kot bi jih vzel iz pralnega stroja.
Tudi jaz imam 10 kg preveč. Lahko bi jih izgubil na tak način, pa v bistvu sploh nimam motivacije. Zakaj? Vsake dve leti se sicer napičim in res pridem do idealne teže, potem pa se zopet zapustim. Ponavadi je kriza med septembrom in novembrom. Sicer sem pa vsaj 2-3x na teden v hribih, pa vmes tudi kaj športam. Meni skoraj vsak dan kaplja od las – kolikor jih še imam. In zakaj ne shujšam: ker pretiravam pri hrani in pijači. Zvečer kakšen sendviček, pa seveda vino. Če bi bil en kozarec, bi bilo v redu. Ampak, pri meni je tako, da ko odprem flašo (kakšen teranček, refoškec), ne znam nehat. Pol se pa čudim, od kje dobim kile. Pa kakšna čokoladica po kosilu, da se potolažim, ko mi je bilo tako hudo v službi.
Eh, le koliko kalorij sem sedaj porabil, ko sem toliko tipkal. Moram preračunat, morda bom popoldan lahko pojedel malo večji kos čokolade 😉

Danes sem se tehtala po enem tednu imam 1 kg manj. To pa je že uspeh, a ne? Še devet, ne vem, če si nisem postavila previsoke meje. Da shujšam 10 kg, je samo 3 kg več kot moja idealna. Bomo videli kako bo. Jem veliko sadja, vsaki dve uri, v službi malo malicam, kosilam ob pb. isti uri, potem pa še kakšno sadje. Imam problem – kako se odpovedat kavi? Spijem je več kot preveč. Včasih do 5 skodelic. zdaj se skušam kontrolirat in sem zmanjšala za eno.

Ha, ha, ha Pingu kot bi poslušala svojega očeta. Tudi on je nadomestil vodo z vinom (???????), pa mu ne znam dopovedati kakšno škodo si dela.

Sem pa včeraj brala eno dieto s katero je soseda shujšala 20 kg (!). Imaš en proteinski, en ogljiko hidratni dan en vitaminski dan. In najbolj me je presenetilo navodilo za večerjo pri ogljiko hidratnem dnevu: 2 kosa torte ali drugega peciva (?).

Potem sem se pa spomnila, da je pomembno, da ne mešaš hrane iz ene in druge skupine. Kar sem pa že poskusila in je težko.

Ali se je kdo že lotil kombiniranja hrane: da je jedel samo protenine ali ogljikove hidrate naenkrat?

Ljudje božji, dajte že enkrat nehat s temi težkimi filozofijami o takšni in drugačni hrani, o kombinacijah le-te, o…kajvem čem še. Recept je vendar povsem enostaven. Dvigniti se iz naslanjača in biti aktiven, ampak aktiven v pravem pomenu besede, pa seveda malo redukcije pri prehranjevanju (ne stradanja!). In, kot je povedal Pingu, veliko motivacije – uspeh je zagotovljen. Sanjarjenje o lepi postavi in kombiniranje jedilnikov v naslonjaču NE POMAGA!! Dajte si to že enkrat dopovedat, no !!!

Lunine mene so res en navaden crap. Zdravnik ima prav. Tisti, ki so se kdaj lotili posta vemo, da prve dni telo zelo krizira in da se po tretjem dnevu znebiš občutka lakote. S hujšanjem po luninih menah samo matraš jetra in trebušno slinavko. Malo jesti in malo ne, pa še brez klistiranja. Ni čudno, da si bila kot mrlič. A ja, pa še kofeti! A veš, da kava in pravi čaj močno dražita želočno sluznico in še jačata občutek lakote? Če si med hujšanjem pila kavo, si si naredila res “dobro” uslugo.

Ja, prav imas in moje telo je tocno to ugotovilo. A hvala bogu, da nas “razsvetli” in da se spametujemo. Priznam, da me je gnal tedaj nek firbec v to, ker so nekateri okoli mene zatrjevali, kako da je to fajn…..Pa zame ni bilo. In se pac ne grem vec. Edino dobra izkusnja ali navada, ki mi je ostala pa je, da se trudim se vedno vsak dan popiti 2 litra vode. In se pocutim bolje, pa se na kozi se to ocitno pozna…
LP

Čestitam ti!

Se strinjam, da se je absolutno treba dvigniti iz naslonjača, ne pa tudi s tem, da kombiniranje ni pomembno.

Tako je, diete na stran. Zadnjič sem ravno videla eno pri kolegici na mizi, po kateri naj bi v 14-ih dne shujšal 14 kg. Pa to je 1 kg v dnevu?????? Pa kaj so smešni?

Nikoli, nikdar me ni zamikala dieta, če vidim, da se kg nabirajo, se nato začnem kontrolirati in opustim večerjo, obroke zmanjšam za četrtino, vključim več aktivnosti in opustim sladke grehe, pa še te ne popolnoma.

Bistvo je več porabiti kot zaužiti. Pri svoji višini 1,70 sem vedno držala isto kilažo, 57-59, s tem, da se nisem aktivno ukvarjala s športom. Sedaj jih imam 64 in imam boljšo postavo kot pred tem. Telo je lepše izoblikovano.

* dosti tekočine
* odreči se sladkim rečem
* telovaditi
* vključiti sadje in zelenjavo
* pozitivno misliti

New Report

Close